fbpx

Learning bites

21 okt 2014

3 Highlights van HRM Expo

/
Posted By
/
Comments0

 

Donderdag 16 oktober waren wij op de grootste HR beurs van Europa: HRM Expo Zukunft Personal in Keulen. Wat opvalt is dat de Nederlandse trainings- en opleidingsbranche up to speed is met de rest van Europa. Wij werden verrast door de volgende 3 initiatieven:

Swarm simulation In de swarm simulation van Collective Intelligence bestuur je als groep medewerkers samen een virtueel vliegtuig. Zonder instructie of aangewezen leider maar door een groen of rood kaartje omhoog te houden naar een camera met sensoren. Je beleeft op een speelse manier wat wisdom of the crowd is. Bekijk hier een kort filmpje.

Corporate Mindfulness The Potential project speelt in op wat volgens onderzoek het grootste probleem op de werkvloer is: gebrek aan focus. Mindfulness is de oplossing. Zij benadert dit op een hele praktische manier en maakt het relevant voor organisaties. Mindfulness is niet zweverig maar draait om het trainen van jouw ‘attention muscle’ waarbij je uitgaat van de maakbaarheid van je brein (neuroplasticity). Nieuwsgierig? Je kunt zelf aan de slag met hun app.

Whatchado Video marketing wordt gezien als dé marketing tool van de toekomst. Dat dit niet alleen voor organisaties maar ook voor individuen geldt, laat Whatchado zien. Hier delen mensen hun life & career stories aan de hand van 7 vragen als ‘welk advies zou je aan jezelf als 14 jarige geven?’ en ‘wat is er cool aan jouw baan?’ Door te filteren op jouw interesses vind je video’s van mensen die hiermee matchen, maar misschien een totaal andere carrière hebben gekozen. Interessant als je op zoek bent naar een nieuwe baan of wanneer je jezelf wilt profileren voor jouw (toekomstige) werkgever met een eigen filmpje. Bekijk hier de eerste Nederlandse life story van Niels Rot, co-founder van succesvolle start-up Hub.

© Brigitta Lops

Heb je hier vragen over? Bel Jobtraining op 0204230603 of mail ons.

nl_NL
en_GB nl_NL