One life. Own it. 

Today’s world requires people with a positive mindset, strong social skills and a focus on results. People who know what they are good at and are driven to be the best they can be. Our training courses help people to perform better, so that they can help your organization grow. We make personal development attractive, practical and effective. We make your people futureproof.

Why?

One life. Own it. That is our vision. Life is not a dress rehearsal. So take responsibility and make it the best life you can live. This can be done, for example, by developing the skills to initiate positive changes, for yourself or others. And the mindset that can help you with adversity. We contribute to this in everything we do.

How?

We challenge professionals to take ownership of their personal development. We do this by making learning fun and helping them apply new skills directly in their work and life. How we do that? Through (virtual) training in combination with on the job Challenges. Challenges are small weekly assignments to directly practice new skills. Experiment, try and learn from it. Just. By doing. Curious about the effect of a training? Our Challenges learning tool makes it possible to measure new behavior in practice!

What?

We provide (virtual) training in soft & future skills. These training courses are used as a learning offer at corporate academies, as an open schedule learning offer and as an answer to a specific development question. We also provide tailor-made programs based on these themes to allow talents, professionals and leaders to grow and excel in their role and as people.

Do you want to talk with us about your development question? Call us on 0204230603.

Who?

We are training agency Jobtraining and we help you to develop your soft & future skills so that you can grow and excel in your position and as a person. We are a registered training agency at the Central Register of Short Professional Education (CRKBO). We are a preferred supplier of ABN AMRO, KPN, PwC, Rabobank, Rituals, Ahold and NWO. 

Read more about our sustainability policy here: One planet. Embrace it.

 

Met the learning track

We believe in learning by doing. Experiment, try and learn from it. That is why we provide classroom training in combination with on the job challenges. Challenges are short-term assignments that challenge you to put new learned behavior into practice and to retain it.

Trainers

Our trainers are our pride: enthusiastic experts who have years of experience. We work with trainers who have successfully completed a generally recognized training course and have a minimum of 5 years of practical experience. Their practical approach and enthusiastic way of training makes you feel like applying what you have learned directly in practice.

Rob

Trainer

Over Rob
Rob is een energieke trainer die grote groepen op een natuurlijke wijze meekrijgt. Zijn enthousiasme is aanstekelijk. Na meer dan 25 jaar management ervaring in Retail/Wholesale heeft hij gezien wat er kan gebeuren met werkgevers en werknemers op alle niveaus in grote organisaties. De afstand tussen het individu en de missie van de onderneming wordt steeds groter en de omgang onpersoonlijker. Na een sabbatical heeft hij zijn carrière verrijkt door 3 opleidingen te volgen, te weten: Professioneel Trainer, Outdoor/Wandelcoaching en MIC. master in Coaching.

Wat vind jij het leukst aan je werk?
Ik merk dat ik het energieveld dat tijdens de trainingen ontstaat tussen de deelnemers en mij als ontzettend plezierig ervaar. Als er voldoende energie ontstaat komt er vanzelfsprekend beweging in het vermogen om te adapteren. Het resultaat is….uit de comfortzone stappen, met als gevolg vernieuwd denken en handelen. Dat in combinatie met een flinke dosis humor en de training is compleet.

Wat zou de titel kunnen zijn van jouw autobiografie?
De laatbloeier.

Wat is jouw grootste talent als trainer?
Onder alle omstandigheden een verbinding maken met humor, zie ik als mijn grootste talent. Ik neem kinderen altijd als voorbeeld, ze lachen gemiddeld 7 maal meer dan volwassenen, maken gemakkelijk vriendjes/vriendinnetjes en kunnen veel informatie opnemen.

Kun je iets verrassends vertellen over jezelf?
Ik wilde vroeger boswachter worden….en dan het liefste in de Alpen. De natuur geeft zoveel inspiratie en rust.

Angelique

Trainster en trainingsactrice

Over Angelique
Tijdens de HBO opleiding Bedrijfspresentatie & Communicatie, kreeg Angelique drama en presentatielessen. Dit vond zij zo leuk, dat ze na het behalen van haar diploma meteen een acteeropleiding in Amsterdam ging doen en ook hier haar diploma haalde. Naast haar werkzaamheden als trainster en trainingsactrice acteert Angelique nog steeds in theatervoorstellingen, films en in festival voorstellingen. En de kracht zit hem in de integratie, want de combinatie van haar kennis van het bedrijfsleven, menselijke gedrag en het creatieve fantasievolle van het acteren komt heerlijk samen in haar vak als trainingsactrice en trainster. Op een creatieve, uitdagende, humorvolle manier leren met en van elkaar.

Wat vind jij het leukste aan je werk?
Dat je steeds op verschillende plekken komt en steeds weer in contact komt met verschillende mensen, vind ik heerlijk aan mijn vak. De afwisseling, een soort zigeunergevoel van vroeger (met paard en wagen het land door) geeft mij een gevoel van vrijheid.

Wat zou de titel kunnen zijn van jouw autobiografie?
Doen is beter dan denken!

Wat is jouw grootste talent als trainer?
Zelfspot, humor, energie, situaties nabootsten en heel makkelijk contact maken met mensen. In korte tijd weet ik een prettige sfeer binnen een groep te creëren en durf ik echt de verbinding aan te gaan met mensen die ik nauwelijks ken. Puur uit nieuwsgierigheid en oprechte interesse. Verder moet er gewoon veel gelachen worden, want dat ontspant en relativeert en maakt een leerproces plezierig i.p.v. ‘een moetje’.

Kun je ons nog iets verrassends vertellen over jezelf?
Ik ben dol op Ashtanga Yoga. Van wit biertjes drinken en veel lachen op een terrasje word ik blij. Mijn lievelingseten is pasta met avocado en kijk ik vol liefde en verwondering naar mijn kinderen die veranderen in echte mensjes.

Bram

Trainer en trainingsacteur

Over Bram
Bram studeerde af als dramadocent en stond daarna voor de klas. Misschien ken je Bram als acteur? Hij was te zien in diverse commercials (o.a. Amstel, Couverts, Douwe Egberts, Volkswagen) en stond diverse malen in het theater. Daarnaast is hij alweer meer dan 10 jaar werkzaam als trainer en trainingsacteur bij Jobtraining.

Wat vind jij het leukst aan je werk?
Ik geniet enorm van de ontmoetingen met zo veel verschillende individuen en groepen. Er zijn natuurlijk veel overeenkomsten, maar toch is iedere ontmoeting weer uniek en een nieuwe uitdaging. En dat het dan lukt om de mensen naar huis te laten gaan met het idee; dat ga ik doen!

Wat is jouw grootste talent als trainer?
Mijn energieke, humorvolle aanpak.

Wat zou de titel kunnen zijn van jouw autobiografie?
Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder

Kun je ons iets verrassends vertellen over jezelf?
Ik hou van de zee en van autorijden; beide geven me een enorm gevoel van vrijheid!

Bianca

Trainer

Over Bianca
Bianca studeerde Internationale Bedrijfskunde. Haar jarenlange ervaring als Human Resource Manager en trainer in de Retail branche vormen een mooie basis voor haar vak als trainer. De retail spreekt haar nog steeds aan vanwege de dynamiek en de afwisseling. Inmiddels is Bianca alweer 15 jaar werkzaam als senior trainer voor zowel de profit als de non profit sector.

Wat vind jij het leukste aan je werk?
Ik houd ervan om met groepen mensen te werken en veel verschillende mensen te ontmoeten. Tijdens iedere ontmoeting leer ik van de mensen waarmee ik werk. Daarnaast is mijn werk iedere dag anders en dat houdt me scherp. De bijkomstigheid dat ik voor mijn werk veel reis naar de meest rare plekken, bevalt mij zeer. En ik houd van een beetje keten op momenten dat het kan.

Wat is jouw grootste talent als trainer?
Ik kan goed inspelen op de wensen van de groep en makkelijk improviseren. Er wordt in mijn trainingen veel gelachen door de sfeer in de groep en ik begin te denken dat ik daar een grote invloed op heb ?

Wat zou de titel kunnen zijn van jouw autobiografie?
Bloeiende Zaken

En kun je ons nog iets verrassends vertellen over jezelf?
Ik teken graag en heb een kinderboekje geïllustreerd. Daarnaast ben ik heel fanatiek in tennis en ik denk door mijn fanatisme ook dat ik het goed kan.

Mariëtte

Trainer

Over Mariëtte
Mariëtte heeft de nodige werk- en levenservaring (zij woonde met haar gezin in Spanje en Australië) opgedaan in de horeca, diverse commerciële functies en het zelfstandig ondernemerschap. Nu is zij alweer meer dan 10 jaar trainer en coach. Ook is zij gecertificeerd DISC en MBTI trainer. Haar expertise is communicatie, in de ruimste zin van het woord, en zet mensen in hun kracht.

Wat vind jij het leukste aan je werk?
De mogelijkheid mensen te inspireren die geïnspireerd willen worden. Hierdoor de illusie te hebben dat ik de wereld een heel klein beetje mooier kan maken.

Wat is jouw grootste talent als trainer?
Ik ben een empatisch confronterende trainer: niet lullen, maar poetsen. Mijn grootste talent is echt geloven in wat ik doe. Betrokkenheid bij de inhoud en de deelnemers maakt dat ik een veilige en open sfeer neerzet waar tijd en ruimte is voor eigen inzicht en bewustwording van de groep en het individu.

Wat zou de titel kunnen zijn van jouw autobiografie?
Live Life

Kun je ons nog iets verrassends vertellen over jezelf?
Ik ga per april 2015 mijn droom volgen: leven in een huis op wielen! Een jaar lang onderzoeken of het bevalt mijn huis bij mij te hebben…te allen tijde.

Jeske

Communicatieadviseur en trainer

Over Jeske
Tijdens haar studie Communicatiewetenschap, merkte Jeske al snel dat gedragsverandering haar intrigeerde. Waarom is gedrag zo lastig te veranderen? Welke psychologische principes gaan hier achter schuil? En wat is de invloed van je omgeving hierop? Als communicatieadviseur en trainer is Jeske hier dagelijks mee bezig.

Jeske geeft trainingen op het gebied van persoonlijke- en professionele ontwikkeling en communicatie. Haar trainingen kenmerken zich door enthousiasme en vrolijkheid mét oog voor persoonlijke reflectie. Deelnemers net anders naar buiten laten lopen dan dat ze naar binnen kwamen, is voor Jeske de mooiste beloning.

Wat vind jij het leukste aan je werk?
Interactie. Als ik voor een groep sta, zie ik direct hoe mensen reageren. Op wat ik doe, wat andere deelnemers doen. Ik zie hoe ze aan de slag gaan met oefeningen, wat voor vragen ze stellen. Waar ze enthousiast van worden en waarvan niet. Dat maakt het uitdagend, leuk en super afwisselend.

Wat is jouw grootste talent als trainer?
Mijn aanstekelijk enthousiasme. Van nature lach ik veel en ik word snel enthousiast over van alles. Ik krijg vaak van anderen te horen, of het nu vrienden zijn of deelnemers in een training, dat ze hierdoor aangestoken worden. Leuk!

Wat zou de titel kunnen zijn van jouw autobiografie?
Als het maar gezellig is.

En kun je ons nog iets verrassends vertellen over jezelf?
Ik ben best een angsthaas, maar ook een angstoverwinner. Ik vind vliegen eng, maar vlieg toch de hele wereld over. Op hoogtes ben ik niet gek, maar ik hou van hiken in de bergen en van snowboarden. En ik ben al mijn leven lang bang van grote golven, maar vind golfsurfen tóch heel leuk!

Ilitso

Trainer

Over Ilitso
Naast trainer is Ilitso bovenal familieman. Na een aantal functies als teamleider ontdekte hij al gauw dat zijn passie ligt in het verder helpen ontwikkelen van mensen. Zijn loopbaan als trainer begon bij de ING. Daarna, via een kleine omweg, de overstap gemaakt naar het zelfstandig ondernemerschap. Zijn trainingen kenmerken zich door hoge mate van interactiviteit, spontaniteit en voldoende ruimte om jezelf te kunnen zijn.

Wat vind jij het leukste aan je werk?
Het allerleukste is de twinkeling in de ogen van deelnemers wanneer het kwartje valt en ze voor zichzelf de toegevoegde waarde inzien van de training.

Wat is jouw grootste talent als trainer?
Mensen in hun waarde laten en vervolgens samen op zoek gaan naar hun behoeften.

Wat zou de titel kunnen zijn van jouw autobiografie?
Hij kwam, zag en liet zich inspireren door het leven.

Kun je ons nog iets verrassends vertellen over jezelf?
Ik heb een passie voor bijna alles wat met vliegtuigen te maken heeft. Als kind droomde ik van een leven als piloot. Had het niet gelegen aan mijn slechte ogen, dan zou ik misschien wel trainingen geven in de lucht.

Shirley

Trainer

Over Shirley
Shirley is een bevlogen teamtrainer die met veel energie op doortastende wijze werkt. Gedreven door nieuwsgierigheid, confronterend waar nodig en gericht op resultaat. Zij traint professionals op het gebied van presenteren, communiceren en samenwerken. Zowel medewerkers, als leidinggevenden en directieteams. Naast communicatieve vaardigheden traint zij ook het out of the box denken. Shriley is gecertificeerd DISC en MBTI trainer.

Wat vind jij het leukste aan je werk?
Ik haal mijn plezier uit de interactie met mensen. Mijn intuïtieve manier van trainen zorgt ervoor dat de trainingen praktisch en concreet zijn. Er zijn 3 ingrediënten die ik in elke training nastreef: een veilige sfeer, persoonlijke feedback, humor. Deze ingrediënten zorgen ervoor dat deelnemers niet alleen leren, maar hier ook plezier in krijgen.

Wat is jouw grootste talent als trainer?
Als trainer ben ik coachend, confronterend, creatief en enthousiast. Door een goede balans tussen inspanning en ontspanning creëer ik vertrouwen en een sfeer waarin mensen het effect van hun gedrag willen onderzoeken. Improvisatie is hierbij een belangrijke kwaliteit, waardoor iedere training anders is en inspirerend.

Wat zou de titel kunnen zijn van jouw autobiografie?
Denken in mogelijkheden, is vrij zijn in je hoofd

Kun je ons nog iets verrassends vertellen over jezelf?
Bijna een guilty pleasure, maar ik ken alle songteksten van ABBA uit mijn hoofd!

Vincent

Trainer en Senior trainingsacteur

Over Vincent
Na het behalen van zijn MEAO diploma wist hij zeker dat hij naar de Toneelacademie wilde. Het lukte om door de auditie te komen en sinds zijn afstuderen is Vincent te zien geweest als acteur in het theater en op tv. Een hele generatie is opgegroeid met de serie Spangas, waarin hij de rol van conrector vertolkte. Het lesgeven speelt hij niet alleen, het zit ook echt in hem. Als trainer en senior trainingsacteur heeft hij menig team en individu geholpen met het verbeteren van communicatieve vaardigheden zoals: helder feedback geven, duidelijk grenzen stellen, omgaan met emotie en verzuimgesprekken voeren.

Wat vind jij het leukste aan je werk?
De afwisseling, het ontmoeten van zoveel verschillende mensen, het kennismaken met diverse bedrijven en het steeds maar weer leren en ontwikkelen.

Wat is jouw grootste talent als trainer?
Ik kan goed in kaart brengen wat de werkelijke vraag is en snel aansluiting krijgen met een groep. Door gebruik te maken van humor kan ik mensen snel uit de comfortzone halen en in de leerzone brengen. Ook ben ik in staat theorie eenvoudig handen en voeten te geven.

Wat zou de titel kunnen zijn van jouw autobiografie?
Ik heb het nog nooit geprobeerd, dus ik denk wel dat ik het kan.

Kun je ons nog iets verrassends vertellen over jezelf?
Ik heb ruim vier jaar in Zuid-Frankrijk gewoond. Ik pendelde dan regelmatig naar Nederland voor werk en had in Frankrijk een eigen bedrijf: Piscine Provence. Een prachtige tijd waarin ik in Nederland trainingen gaf en af en toe voor de camera stond. In Frankrijk bracht ik de verkooptechnieken in de praktijk met mijn bedrijf in zwembadonderhoud.

Ellen

Trainer

Over Ellen

Met haar achtergrond als communicatieadviseur en projectmanager in diverse organisaties, kent Ellen het belang van heldere communicatie. Elkaar begrijpen en afstemmen zorgt voor betere samenwerking en werkplezier. Werkgeluk is datgene waar zij graag aan bijdraagt met haar trainingen: hoe kunnen medewerkers zich ontwikkelen, groeien en geluk vinden in hun werk?

Zelf heeft ze ervaren wat het betekent om van koers te veranderen en te kiezen voor haar passie: het geven van trainingen. Ze begrijpt als geen ander wat het betekent om te gaan doen waar je hart ligt, met alles wat daarbij komt kijken. Hoe belangrijk het is om even stil te staan en wat ervoor nodig is om weer in beweging te komen. In die periode heeft zij ook ervaren hoe de wijsheid van de natuur kan helpen in dit proces. Deze ervaring neemt zij mee in haar werk als trainer. Het liefst gaat ze met haar deelnemers naar buiten: daar kom je letterlijk in beweging!

Wat vind jij het leukste aan je werk?

Keuzes maken en doen wat past bij jou, vraagt om moed en daadkracht. Ik word ontzettend blij wanneer ik deelnemers hierin mag begeleiden. Mensen helpen om vanuit een ander perspectief te kijken naar hun vraagstuk en contact te maken met hun eigen kompas: hun lijf en zintuigen. Ik haal deelnemers graag uit hun normale (werk)omgeving en gebruik de natuur actief als instrument en spiegel. Zo ontstaan vaak nieuwe en verassende inzichten.

Wat is jouw grootste talent?

Life is an adventure, not a package deal.

Wat is jouw grootste talent als trainer?

Met mijn openheid en nieuwsgierigheid, maak ik snel contact met mensen. Ik voel de sfeer en behoeften in de groep goed aan en kan daarop creatief en effectief reageren.

Kun je ons nog iets verrassends vertellen over jezelf?

Ik doe aan amateurtheater en word daar heel blij van. De gekste situaties die voorbijkomen op het toneel en samen werken aan een mooie productie: dat is genieten!

Joël

Trainer

Over Joël
Joël studeerde Personeel & Organisatie en ontdekte gedurende zijn werk als HR adviseur dat hij Learning & Development het leukste onderdeel van zijn vak vond. Hij volgde daarom de post-HBO studies Training & Coaching en Opleidingskunde. Daarnaast deed hij ook verschillende trainingen en producties op het gebied van toneel en kleinkunst. Inmiddels heeft hij alle verworven vaardigheden bij elkaar gebracht als zelfstandig trainer en trainingsacteur. Joël is een enthousiaste trainer die zorgt voor beweging en ontwikkeling door speelsheid en humor in de training te brengen.

Wat vind jij het leukste aan je werk?
Ik heb zelf een lange weg afgelegd in mijn persoonlijke en professionele ontwikkeling en ben ervan overtuigd dat ieder mens een bijzonder potentieel in zich heeft. Als ik mag helpen om dat te ontdekken en te ontwikkelen dan kan mijn dag niet meer stuk. Wanneer ik zie dat kwartjes vallen, en later hoor dat deelnemers het geleerde succesvol in praktijk hebben gebracht, dan geeft mij dat veel voldoening.

Wat is jouw grootste talent als trainer?
Mijn grootste talent is helder en trefzeker communiceren. Ik ben heel duidelijk en concreet in mijn feedback, zodat deelnemers er ook écht iets mee kunnen. Regelmatig krijg ik van deelnemers terug dat ze mijn formuleringen en uitspraken willen opnemen, zodat ze deze in hun werk kunnen gebruiken.

Wat zou de titel kunnen zijn van jouw autobiografie?
Dat deed ie toch maar effe…

Kun je ons nog iets verrassends vertellen over jezelf?
Ik vind andere talen zeer interessant en zou het liefst alles willen kunnen spreken. Zo heb ik onder andere voor de lol het Arabische alfabet geleerd en lees en spreek ik een beetje Grieks. Maar mijn allergrootste passie is de Italiaanse taal. Ik heb daarvoor meerdere keren in Rome op school gezeten en overal waar maar ik de kans krijg, maak ik praatjes in het Italiaans (mét gebaren).

Guido

Trainingsacteur

Over Guido
Guido studeerde af aan de acteursopleiding in Utrecht en speelde vervolgens in verschillende voorstellingen. Zo tourde hij langs schouwburgen, speelde op de Parade en zong en acteerde in de musical Soldaat van Oranje. Ook is hij te zien in tv-series als Flikken Maastricht en speelt hij diverse straattheatervoorstellingen in binnen en buitenland.

Sinds 2012 is Guido ook werkzaam als trainingsacteur. Hij doet dit met veel plezier en is breed inzetbaar: van gesprekstechnieken- en agressietrainingen tot coaching en talentontwikkeling.

Wat vind jij het leukst aan je werk?
Ik vind het leuk dat ik in mijn werk veel verschillende mensen ontmoet en op uiteenlopende plekken terecht kom. Zo werk ik de ene dag met bankiers en supermarktmanagers en sta ik de andere dag in de gevangenis of bij defensie.

Als trainingsacteur werk ik niet met een script, maar speel ik letterlijk in op de leerwensen van de deelnemers. Ik zie het als een uitdaging om door middel van spel en humor mensen nieuwe inzichten te geven in hun talenten, blinde vlekken en onzekerheden. Het geeft mij voldoening als de deelnemers na een training zelfbewuster naar huis gaan met een zak vol tools die ze direct kunnen toepassen in hun werksituatie.

Wat is jouw grootste talent?
Mijn kracht zit in het neerzetten van geloofwaardige, realistische situaties waardoor deelnemers snel vergeten dat ze in een rollenspel zitten. Ik zorg in de groep voor een fijne, veilige sfeer waar veel ruimte is voor eigen inbreng en deelnemers openstaan voor rake en concrete feedback.

Wat zou de titel kunnen zijn van jouw autobiografie?
‘Alles mag, niets moet.’

Kun je nog iets verrassends vertellen over jezelf?
Ik kan binnen 2 minuten een Rubik’s Cube oplossen.

Rachèl

Trainer en Consultant

Over Rachèl
Als dochter van een transportondernemer is Rachèl opgevoed met verantwoordelijkheid nemen, hard werken, een no-nonsense mentaliteit, daadkracht en de drive altijd het maximale uit jezelf halen. Na haar studie Bedrijfskunde heeft zij eerst in het familiebedrijf gewerkt en daarna in diverse managementfuncties. Sinds 2007 geeft zij trainingen op het gebied van leiderschap, gedrag, communicatie, management- en organisatieontwikkeling. Ze is gecertificeerd TTI SI (DISC) gedrags- en drijfverenconsultant, MBTI consultant en Facet5 accredited practitioner.

Wat vind jij het leukste aan je werk?
Individuen, teams en organisaties helpen hun ambitie om te zetten in daadwerkelijke actie, zodat ze kunnen excelleren in datgene waar ze echt op uit zijn.

Wat zou de titel kunnen zijn van jouw autobiografie?
You can either be an actor in your own life, or a reactor in somebody else’s: the choice is up to you (based on a quote of Hillary Rodham Clinton).

Wat is jouw grootste talent als trainer?
Op energieke, proactieve en daadkrachtige wijze mensen in aanraking brengen met hun eigen potentieel, kracht en leiderschapskwaliteiten.

Kun je ons nog iets verrassends vertellen over jezelf?
Ik ben een echte sportfanaat; wielrennen, hardlopen, spinning, skiën, schaatsen, fitness en yoga…al is dat laatste niet echt ‘mijn ding’. Naast mijn dagelijkse werk als trainer geef ik ook les als spinning instructeur in de sportschool. Ik ben verder gek op ‘toeren’ door Europa in mijn cabrio (met mijn racefiets erin gepropt), gezelligheid en het maken van verre en lange reizen, vooral door Latijns- en Midden Amerika. Op iedere bestemming die ik tijdens mijn rondreizen aan doe, ga ik als eerste op zoek naar een sportschool waar ik spinning lessen mee kan doen. Ik vind het waanzinnig leuk om me tussen de locals in het zweet te werken en te ervaren hoe collega spinning instructeurs in het buitenland lesgeven. Inmiddels heb ik dan ook op heel wat verschillende spinningfietsen gezeten, van super moderne fietsen in luxe sportscholen in Argentinië en Brazilië tot roestige en gammele exemplaren in vervallen ruimtes in o.a. Bolivia, Colombia, Guatemala en Nicaragua.

Mil

Trainer en coach

Over Mil
Na een carrière in sales en marketing ben ik in 1999 begonnen als trainer en coach. De laatste jaren werk ik met name vanuit de nieuwste inzichten uit de positieve psychologie en stimuleer ik individuen en organisaties om te gaan werken vanuit het talenten en sterke punten gedachtegoed. Hierbij maak ik gebruik van de steeds toenemende kennis over het menselijk brein en hanteer ik een op ontwikkeling gerichte (progressie gerichte) aanpak.

Wat vind jij het leukste aan je werk?
In contact komen met anderen, bijdragen aan plezier in hun leven en aan hun groei en ontwikkeling.

Wat is jouw grootste talent als trainer?
Verbinding maken met deelnemers en een veilige en vertrouwde leeromgeving creëren, dit met de nodige humor. “Plezier werkt” is mij op het lijf geschreven.

Wat zou de titel kunnen zijn van jouw autobiografie?
Geworden wie ik altijd al was.

Kun je ons nog iets verrassends vertellen over jezelf?
Inmiddels meer dan veertig jaar samen met mijn vrouw. Ook ben ik een liefhebber van de combinatie koffie, amaretto en een dropveter.

Renate

Trainer

Over Renate
Renate Reijnders (1973) is geboren in het Limburgse Beek. In 1997 studeerde ze af aan de Theateropleiding te Arnhem. In 2000 maakte haar carrière een kickstart doordat zij als cabaretduo Reijn en Goed het Vara’s Leids Cabaret Festival won. 10 jaar lang maakte ze de Nederlandse schouwburgen onveilig met haar scherpe humor, directe stijl en dynamische interactie met het publiek. Inmiddels heeft ze 9 programma’s op haar naam staan. Zij is ook te zien in diverse tv-series en films (o.a. Gooische Vrouwen en Gluckauf). Naast cabaretière is Renate Humortrainer en verzorgt zij teamworkshops voor het bedrijfsleven.

Wat vind jij het leukste aan je werk?
Het kunnen werken met de thema’s humor en creatief denken.

Wat is jouw grootste talent als trainer?
Om een groep in beweging te krijgen. Om er energie in te krijgen. Verbinding te creëren.

Wat zou de titel kunnen zijn van jouw autobiografie?
Don’t stop me now!

Kun je ons nog iets verrassends vertellen over jezelf?
Ik ben gek op jaren 80 muziek

Ruud

Trainer

Over Ruud
Het leukste aan mijn werk is de diversiteit aan werkzaamheden, doelgroepen en organisaties. Ik werk als trainer, coach en acteur en die diversiteit in mijn achtergrond geeft mij heel veel vrijheid en flexibiliteit in aanpak en stijlen. Het geeft mij nog steeds veel voldoening om ondersteunend te zijn naar mensen op zoek naar hun kern en en het begeleiden van persoonlijke ontwikkeling. Je bent in mijn optiek namelijk nooit uitgeleerd en het is wel de bedoeling dat je zo veel mogelijk kracht en plezier haalt uit wat je doet.

Wat is jouw grootste talent?
Mijn talent zit vooral in creativiteit, humor, inlevings- en improvisatievermogen. Ik hou van actie en directheid en ben resultaatgericht. A plan without a goal is just a wish!

Wat zou de titel kunnen zijn van jouw autobiografie?
De titel van mijn autobiografie zou zijn: “It’s just a crazy dream until you do it !”.

Kan je nog iets verrassends vertellen over jezelf?
Hoewel ik de 60 gepasseerd ben hou ik nog steeds van dansen en ga nog regelmatig naar festivals. Ik ben een enorme cultuurliefhebber: dans, theater muziek, I love it. Ik heb veel gereisd om mijn blik te verruimen. Om fit te blijven doe ik aan kickboksen en geef boksworkshops voor teams of bedrijven in combinatie met communicatie training en mindfullnes.

Marline

Trainer

Over Marline
Marline is coach en trainingsactrice met veel ervaring binnen alle mogelijke beroepsgroepen en niveau’s, in het Nederlands en in het Engels. Ze heeft haar sporen verdiend in het theater, op televisie en in films. Niet alleen als actrice, maar ook als director.

Wat vind jij het leukste aan je werk?
Ik vind het fijn om mensen te helpen zich lekkerder en krachtiger te voelen in hun leven, dus ook in hun werk.

Wat is jouw grootste talent als trainer?
Het lukt me vaak om aan te voelen wat een deelnemer nodig heeft, en vooral… wat niet!

Wat zou de titel kunnen zijn van jouw autobiografie?
Organized chaos

Kun je ons nog iets verrassends vertellen over jezelf?
Ik speel graag ukelele!

Ingrid

Trainer

Over Ingrid
Ingrid is communicatietrainer en trainingsactrice. Na haar opleiding tot theaterdocent ontdekte zij het vak van trainingsacteur. Daar kon ze ook haar opleiding Communicatie goed bij gebruiken. Zij heeft voor een bank en in de detailhandel gewerkt en gaf Engelse les in Japan. Haar Engels en ervaring met andere culturen komen goed van pas in internationale trainingen.

Wat vind jij het leukste aan je werk?
Om te zien hoe mensen zichzelf beter leren kennen. Als deelnemers weg gaan met het voornemen om het voortaan anders aan te pakken heb ik een goede dag.

Wat zou de titel kunnen zijn van jouw autobiografie?
Koningin van de Steigertijgers.

Wat is jouw grootste talent als trainer?
Ik ben concreet, zorgvuldig en helder.

Kun je ons nog iets verrassends vertellen over jezelf?
Ik heb ooit een enkeltje Tokyo geboekt om daar een baan te zoeken.

Marc

Trainer

Over Marc
Het resultaat staat in zijn werk voorop. Als coach en trainer laat Marc mensen werken, geeft hij heldere inzichten en helpt hij mensen om hun doelen te bereiken.
Zijn aanpak is confronterend, scherp, inlevend, humoristisch en boven alles: resultaatgericht. Je wilt vooruit immers!

In zijn trainingen combineert Marc zijn sterke inlevingsvermogen met 26 jaar commerciële en managementervaring.
Marc weet mensen te raken, te laten voelen en tot diepe inzichten te komen. Dat begint altijd met vertrouwen en veiligheid als stevige basis.
Hij gaat de zoektocht met je aan, tot het uiterste. Daar waar het hoofd stil is en het gevoel oprecht.

Wat vind jij het leukste aan je werk?
Mijn missie is om de wereld mooier te maken, voor mezelf, mijn gezin en de mensen om me heen. Het is prachtig om daar elke dag aan te mogen werken als trainer en coach, door mensen te inspireren, kunnen zij hun leven en werk veranderen.
Uiteindelijk doet iedereen dat zelf, ik ondersteun het proces vanuit alle veiligheid en duidelijkheid. En altijd met veel humor, humor verbindt! Ik geloof erin dat je met behulp van je talenten het meest bereikt, dus veel effect, weinig effort. En dat ervaar ik elke dag opnieuw.

Wat zou de titel kunnen zijn van jouw autobiografie?
Ik ben liever duidelijk dan aardig

Wat is jouw grootste talent als trainer?
Door me kwetsbaar op te stellen, en niet te oordelen, ontstaat er veilige verbinding met de ander. Van daaruit bied ik duidelijkheid over wie de ander is en hoe hij/zij vanwaaruit zijn/haar doelen kan bereiken. Duidelijkheid dat ze helemaal oké zijn, en zelf verantwoordelijk zijn voor hun geluk en succes.

Kun je ons nog iets verrassends vertellen over jezelf?
Naast trainer, coach en echtgenoot, ben ik de trotse vader van 2 prachtige kinderen. Ik kan erg genieten van een middag LEGO bouwen met mijn zoon. Met z’n tweeën samen, omringd door een grote berg steentjes, bouwen we dan auto’s, machines of gebouwen.

Merel

Trainer

Over Merel
Haar loopbaan als trainer begon zij in de ontwikkelingssamenwerking. Werkend met mensen uit verschillende culturen leerde haar veel over diversiteit maar juist ook over universele overeenkomsten. Of je nou Masai krijger of een Italiaanse student bent: gezien en gehoord worden, stralen en in je eigen kracht staan. En dat proces ondersteunt Merel graag.

Hiernaast leerde zij het belang van meer in je lichaam aanwezig zijn en minder in je hoofd– iets dat in andere culturen meer vanzelfsprekend is dan bij ons in de Westerse wereld.
Twee jaar geleden is ze voor zichzelf begonnen als trainer en coach en volgde zij een opleiding tot yogadocent. Merel heeft goede voelsprieten voor wat iemand uniek maakt en wat zijn of haar talenten zijn. En geeft de ander daarmee graag een duwtje in de goede richting.

Wat vind jij het leukste aan je werk?
Elke groep is weer anders. De dynamiek en daarmee het onvoorspelbare, daar word ik blij van. Open staan voor wat er komt en invoelen wat er nodig is. Aan de ene kant volg je een programma en wil je met de groep een bepaalde richting op, aan de andere kant houd je de energie van de groep in de gaten en maak je aanpassingen in het moment. De balans hiertussen vinden en bewaken is elke keer een leuke uitdaging.

Wat is jouw grootste talent als trainer?
Ik ben pragmatisch en enthousiast. Met een vleugje humor. Hierdoor creëer ik verbinding met de deelnemers, waardoor zij ook open staan om te leren en in beweging komen.

Wat zou de titel kunnen zijn van jouw autobiografie?
Na vele omzwervingen thuiskomen bij jezelf – wat een rijkdom.

Kun je ons nog iets verrassends vertellen over jezelf?
Sinds de kleuterklas een fan van ABBA. Verder ben ik graag in de natuur, vooral in de bergen. Heb zelfs een tijdje in de Alpen gestudeerd om zoveel mogelijk te kunnen wandelen en skiën.

Gersom

Acteur

Over Gersom
Met een achtergrond in de sales, marketing en hospitality bij verschillende bedrijven, heeft Gersom inmiddels ruim 12 jaar werkervaring als acteur.
Dit alles opgedaan in theater, film en tv, trainings- en assessementacteur in zowel Nederlands als in het Engels.
Ook zet men Gersom regelmatig in tijdens een coachsessie of als co-trainer.

Wat vind je het leukste aan je werk?
De diversiteit in de doelgroepen waar ik dagelijks mee te maken heb en daarmee de variatie in mijn werk. En de mogelijkheid om spel als leermiddel in te zetten ter ondersteuning van de theorie.

Wat is jouw grootste talent?
Dat zou je aan de deelnemers moeten vragen.
Ik heb wel het gevoel dat ik in staat ben om elke deelnemer een prettige en goede leerervaring mee te geven. En het oefenen laagdrempelig en uitnodigend te houden. Zonder dat het ten koste gaat van de kwaliteit en het effect van het oefenen.

Wat zou de titel kunnen zijn van jouw autobiografie?
Doe maar niet normaal, doe ook niet gek genoeg.

Kun je nog iets verrassends vertellen over jezelf?
Dat ik in 2017 in HET Sinterklaas journaal gespeeld heb.

Sven

Communicatie- en teamtrainer

Over Sven
Als communicatie- en teamtrainer verzorgt Sven trainingen en workshops waarbij de leervraag van de deelnemers centraal staat. Hij gebruikt interactieve werkvormen afgewisseld met momenten van reflectie. Dit samenspel van doen en denken leidt tot de beste inzichten en vaardigheden. Sven zijn motto: trainingen mogen ook leuk zijn dus we maken veel fouten en vinden dat niet erg. Sterker, we leren ervan.

Wat vind jij het leukst aan je werk?
Ik geniet het meest als ik zie dat mensen een nieuw inzicht of nieuwe vaardigheid hebben verkregen door het werk dat ik doe.

Wat zou de titel kunnen zijn van jouw autobiografie?
Waarom doet hij dat nou?

Wat is jouw grootste talent als trainer?
Ik kan bij verschillende groepen mensen een veilige sfeer neerzetten zodat ze optimaal kunnen leren.

Kun je ons nog iets verrassends vertellen over jezelf?
Ik heb in 2006 de Amsterdam Dakar Challenge succesvol uitgereden zelfs nadat de motor van onze Volvo 740 tot twee maal toe in brand was gevlogen.

Martha

Trainer

Over Martha
Martha verzorgt al 30 jaar trainingen vanuit humor en plezier met mensen. 10 jaar geleden dacht Martha: wat ben ik toch serieus geworden. Dan kun je wel wachten totdat je leven leuker wordt, maar Martha houdt van actie. In de VS nam zij 3x deel aan het congres ‘Humor & Creativity’. Daar werd zij overtuigd van de positieve effecten van humor in het leven en werk. Zij ontwikkelde de Humorworkshop en introduceerde deze in Nederland. Martha is opgeleid aan de Hogeschool van de Kunsten in Utrecht, als spreker, trainer en theaterdocent. Al 20 jaar verzorgt zij o.a. Bodylanguagetrainingen, kick-offs en Humorworkshops. Daarnaast spreekt zij op symposia en congressen en heeft zij haar kennis in tv- en radioprogramma’s mogen delen.

Wat vind jij het leukste aan je werk?
In een energieke sfeer elkaar echt ontmoeten en werken aan persoonlijke ontwikkeling en vaardigheden.

Wat is jouw grootste talent als trainer?
Op een relaxte en verrassende manier contact maken waardoor iedereen energie krijgt en enthousiast meedoet. Deelnemers uitdagen om zelf stappen te zetten.

Wat zou de titel kunnen zijn van jouw autobiografie?
Gun jezelf een leuk leven!

Kun je ons nog iets verrassends vertellen over jezelf?
Ik ken veel gedichten uit mijn hoofd en op Koningsdag ben ik een Poeziejukebox in de Jordaan, puur omdat ik het leuk vind. Ook bedenk ik bizarre verhalen, tijdens scootertochtjes in Frankrijk. Verder schrijf ik een boek met mijn zoon Leander ‘Scherm uit, fun aan’ voor kinderen van 10 jaar met 365 tips om je niet te vervelen. Een stimulans om meer kattenkwaad uit te halen.

Mariët

Actrice

Over Mariët
Mariët is Trainer en senior trainingsacteur. Haar manier van weken is dynamisch doelgericht en direct toepasbaar in de dagelijkse praktijk. Ze heeft groot geloof in haalbare realistische doelen. Een eerste kleine stap is het begin van de verandering. Mariët is goed in staat om in korte tijd een veilige leer omgeving te creëren waardoor ruimte ontstaat voor het experiment en persoonlijke groei.

Wat vind jij het leukste aan je werk?
In mijn vak is geen dag hetzelfde. Het werken met veel verschillende groepen dwingt me om scherp en alert te blijven. Wat zijn de thema’s die spelen en hoe speel ik daar optimaal op in. Het is een voorrecht om een steentje bij te dragen aan de ontwikkeling van een persoon team en/of organisatie.

Wat is jouw grootste talent als trainer/acteur?
Door mijn jarenlange ervaring ben ik snel instaat aan te voelen wat nodig is om tot een resultaat te komen. Ik maak makkelijk contact en weet mijn deelnemers te verleiden uit hun comfortzone te stappen en het experiment aan te gaan. Ik schuw de confrontatie niet maar altijd op maat en in verbinding. Ik ben toegankelijk en betrokken en nieuwsgierig naar het verhaal van de ander. En niet vergeten pret hebben.

Wat zou de titel kunnen zijn van jouw autobiografie?
En toch denk ik dat ik gelijk had..

Kun je ons nog iets verrassends vertellen over jezelf
Ik zou graag een tijdje als man door het leven willen gaan.

Paulien

Trainer

Over Paulien
Paulien is een enthousiaste trainer die getypeerd wordt om haar energie én geduld. Na haar universitaire bachelor en master opleiding in Psychologie, Training & Development - heeft zij haar pad vervolgd als trainer. Als trainer, ondernemer en bevlogen hardloper voedt zij haar 'Growth mindset', oftewel de gedachten die haar uitdagen en helpen groeien. Haar mantra? Elke stap telt.

Wat vind jij het leukste aan je werk?
Trainen routinewerk? Mooi niet, elke training is weer anders. Ik hou ervan om elke training echt te zien als nieuwe uitdaging - met een nieuwe groep - en daarbij nieuwe uitdagingen. Dat geeft mij elke training opnieuw weer een kick!

Wat zou de titel kunnen zijn van jouw autobiografie?
Never chase, attract.

Wat is jouw grootste talent als trainer?
Mijn kwaliteit? Contact maken vanuit pure nieuwsgierigheid en openheid.

Kun je ons nog iets verrassends vertellen over jezelf?
Ik geniet ervan om te zingen. Thuis, op de fiets, in mijn zanglessen en.. Wie weet op een toekomstige reis als straatartiest, dat lijkt me te gek 😉

Team in the office

The Jobtraining office team consists of Learning Consultants, Project Managers and Managing partners. We also work with a Learning developer, Jurist, Marketeers, an HR advisor and an ICT specialist. A club of enthusiastic, committed professionals. Creative, sharp and result-oriented. People who love nothing more than to contribute to the development of others and who are always developing themselves.

Renske Roet

Managing Partner

Over Renske Roet
Renske is Managing partner en eigenaar van Jobtraining. Vanuit deze rol is zij verantwoordelijk voor de strategie van het bureau, het team, productontwikkeling en new business. Vanuit haar positiviteit en creativiteit is zij de aanjager van innovatie. Daarnaast houdt zij van rust, focus en eenvoud. Ze kijkt altijd naar hoe je complexe zaken simpeler kunt maken door middel van procesverbeteringen. Renske zit 14 jaar in het vak van Learning & Development. Zij ronde twee studies af: Communicatiewetenschappen aan de UVA en Visual Marketing aan de Hogeschool van Amsterdam.

Wat vind jij het leukste aan je werk?
Dat ik samen met mijn team op grote schaal kan bijdragen aan het in gang zetten van positieve veranderingen. Met elke uitgevoerde training en met elke afgevinkte challenge dragen we hier aan bij. In mijn werk zie ik dagelijks de positieve effecten van persoonlijke ontwikkeling: meer zelfvertrouwen, meer rust, meer echte verbindingen, meer focus, meer feedback, meer effectiviteit. Dat is mijn werkplezier.

Wat is jouw grootste talent?
De combinatie van strategisch inzicht en actiegerichtheid. Ik heb een beeld van de toekomst en zet punten op de horizon, maar onderneem ook de acties om daar te komen. Daarbij zie ik altijd mogelijkheden.

Wat zou de titel kunnen zijn van jouw autobiografie?
One life, own it.

Kun je nog iets verrassends vertellen over jezelf?
Ik heb 11 jaar van mijn leven fanatiek geschaatst (NK sprint).

Brigitta

Managing Partner

Over Brigitta
De succesvolste bedrijven zijn permanent bèta; altijd in ontwikkeling, wendbaar en innovatief. Vanuit deze visie denkt Brigitta als Managing Partner mee met opdrachtgevers en stuurt zij het Jobtraining team aan.

Wat vind jij het leukste aan je werk?
De wereld verandert snel en ik word heel blij van alle mogelijkheden die hierdoor ontstaan. Het leukste aan mijn werk vind ik dan ook het ontwikkelen van nieuwe leerconcepten en hierin buiten de kaders van bekende leertechnieken en ons eigen vakgebied kijken.

Wat is jouw grootste talent?
‘Zou het niet geweldig zijn als …’ Deze gedachte wordt bij mij vaak gevolgd door een nieuw idee. Ik ben creatief, weetgierig en gefascineerd door de toekomst. Ik ben altijd hongerig naar nieuwe informatie en inzichten en houd ervan te bedenken wat deze nu al praktisch voor ons kunnen betekenen.

Wat zou de titel kunnen zijn van jouw autobiografie?
Kom maar op!

Kun je nog iets verrassends vertellen over jezelf?
Ik heb de marathon van Tokyo gelopen.

Marjan

Strategic Business Partner L&D / Teamlead

Over Marjan

Marjan combineert haar recente (levens) ervaringen in het buitenland en die van trainer/consultant in vorige functies nu in de rol van Learning Consultant bij Jobtraining. Met een nieuwsgierige blik naar mensen, wat creatief denkkracht en een aanstekelijke passie voor verbinden is zij een echte Jobtraining collega.

Wat vind jij het leukst aan je werk?

Creatief bezig zijn met het ontwikkelen van leeroplossingen in samenwerking met talentvolle en ambitieuze gesprekspartners. Het is zo gaaf om producten te maken die toegankelijk zijn voor iedereen en waarbij centraal staat dat leren door te doen gewoon leuk is!

Wat is jouw grootste talent?

Mijn energie inzetten om anderen te inspireren en te motiveren tot actie! Je krijgt niet waar je over praat, je krijgt waar je aan werkt.

Wat zou de titel kunnen zijn van jouw autobiografie?

Life is temporary: go get it!

Kun je nog iets verrassends vertellen over jezelf?

Ik heb een aantal jaar in de keuken gestaan als chef van een baby-food bedrijfje. Een ontzettend leuke tijd! Als ik daar aan denk krijg ik nog steeds een glimlach op mijn gezicht.

Jeroen

Jeroen

Learning & Development Business Partner

Over Jeroen
Jeroen is enthousiaste en energieke jongen die altijd op zoek is naar een nieuwe uitdaging. Ik ben graag bezig met (de ontwikkeling van) mensen. In mijn functie hou ik mij bezig met het helpen van klanten d.m.v. het vinden van de juiste oplossing. Ik ga graag met mensen in gesprek en zet daarbij het leveren van een goede service centraal.

Buiten het werk om is Jeroen veel bezig met sport, muziek, fotografie en reizen. Eigenlijk dingen die heel goed te combineren zijn. Jeroen heeft graag mensen om zich heen en is altijd in voor een leuke activiteit.

Wat vind je het leukste aan je werk?
Het allerleukste aan mijn werk vind ik het verder helpen en laten groeien van andere mensen/teams. Het geeft mij veel energie om een goede en creatieve (maatwerk)oplossing te bieden waar de klant écht mee geholpen is. Door het helpen van anderen krijg ik zelf veel energie en groei ik zelf ook. Win win situatie dus ?

Wat is jouw grootste talent?
Mijn grootste talent is om rustig te blijven in alle situaties. Hierdoor houd ik overzicht en kom ik snel met een goede oplossing. Daarnaast is écht luisteren ook een talent van mij.

Wat zou de titel kunnen zijn van jouw autobiografie?
Alles komt goed, altijd!

Kun je nog iets verrassends vertellen over jezelf?
Ik heb als DJ in heel Europa in clubs en op festivals gedraaid, ben de privéchauffeur geweest van Samuel L Jackson, geef in de winter nog wel eens snowboardles én ik heb 5x de Alpe D’Huez opgefietst op 1 dag.

Shakoentela

Projectmanager

Gooide het roer om, door na jaren voor een van de grootste banken te hebben gewerkt te kiezen voor een overstap naar Learning & Development.

Wat vind jij het leukste aan je werk?
Ik werk graag heel taakgericht, daar haal ik mijn energie uit. Daarom vind ik het fijn om de planning en organisatie van onze open inschrijving trainingen te beheren. Het leukste aan mijn werk vind ik het samen met trainers en opdrachtgevers de puntjes op de i te zetten voor een reeks trainingen, zodat we met een goed gevoel klaar voor de start staan.

Wat is je grootste talent?
Zorgen dat mijn week goed vooruit gepland is, zakelijk en privé, oftewel plannen.

Wat zou de titel kunnen zijn van jouw autobiografie?
Geniet van de kleine momenten in het leven.

Kun je ons nog iets verrassends vertellen over jezelf?
Ik houd van verre reizen, maar aangezien dit niet altijd kan gebruik ik boeken en muziek om mij in een andere wereld te verplaatsen.

Carlien

Client manager

Over Carlien
Carlien is een echt mensenmens. Daarbij is persoonlijke ontwikkeling voor haar altijd een belangrijk aspect geweest. Bij Jobtraining komt dit alles mooi bij elkaar. Als een vis in het water dus!
Wat vind je het leukste aan je werk?
Wat mij energie geeft is het nauw samenwerken met klanten en collega's en met elkaar het beoogde resultaat behalen: een goed en soepel verloop van de training en een tevreden klant.
Wat is jouw grootste talent?
Mijn grootste talent is om met mijn empathische vermogen te zorgen voor een harmonische werksfeer. Mijn relativeringsvermogen komt daarbij ook goed van pas 🙂
Wat zou de titel kunnen zijn van jouw autobiografie?
Spiegeltje, spiegeltje aan de hand?!
Kun je nog iets verrassends vertellen over jezelf?
De eerste helft van mijn jeugd ben ik opgegroeid in Maleisië en Afrika, om de tweede helft van mijn jeugd door te brengen op de boerderij in Drenthe, in een klein dorp. Een groot contrast maar beiden heel leuk!

Thysa

Strategic Learning Developer

Over Thysa
Thysa heeft een open mindset, is enorm leergierig en gaat elke uitdaging aan met een grote portie enthousiasme en positieve energie. Zij gebruikt haar passie voor persoonlijke ontwikkeling en haar achtergrond in Learning & Development in haar rol als L&D Consultant bij Jobtraining.

Wat vind je het leukste aan je werk?
Dat ik mijn passie voor persoonlijke ontwikkeling en mijn leergierigheid kan meenemen tijdens het adviseren van (nieuwe) klanten, in gesprekken met collega’s en om mensen in mijn netwerk te verbinden met elkaar. Ik ben thuis opgegroeid met de lijfspreuk “elke dag leer je iets”. Dit is voor mij een mindset die ik elke dag weer meeneem in zowel mijn werk als in mijn privé leven.

Wat is jouw grootste talent?
Ik kan oprecht luisteren naar mensen en met een open blik naar mijn omgeving kijken. Dit helpt mij om vervolgens de juiste vragen te stellen en erachter te komen wat iemand drijft en welke oplossing we samen kunnen vinden voor een uitdaging.

Wat zou de titel kunnen zijn van jouw autobiografie?
Elke dag leer je iets, ga er voor!

Kun je nog iets verrassends vertellen over jezelf?
Ik ben een echte boekenwurm als het gaat om persoonlijke ontwikkelingsboeken. Als ik niet aan het werk ben, dan vind je mij hoogstwaarschijnlijk in de bibliotheek of thuis op de bank met m’n neus in een boek. Ik lees graag om mijzelf en de wereld om mij heen nóg beter te begrijpen en kansen te spotten voor persoonlijke groei.

Leonie

Team lead operations

Over Leonie
Met 15 jaar ervaring in de hospitality en eventbranche op zak, zorgt Leonie voor een goedwerkende en servicegerichte operatie waarbij persoonlijke contact op nummer 1 staat. Bij Jobtraining focust zij zich op procesoptimalisatie, schaalbaarheid en mensen vanuit hun kracht laten werken. Leonie heeft een scherpe geest, een oog voor marketing en een goed zakelijk instinct. Vanuit die kwaliteiten ondersteunt zij ook onze learning consultants.

Wat vind je het leukst aan je werk?
Vanuit een helicopterview zorgen dat de Jobtraining operatie soepel loopt en anticiperen op verandering en groei.

Wat is jouw grootste talent?
Mijn grootste talenten zijn probleemoplossend vermogen en het makkelijk aangaan van persoonlijke relaties

Wat zou de titel zijn van jouw autobiografie?
Don’t half ass it!
Oftewel: Doe het niet half, ga ervoor!

Kun je iets verrassends vertellen over jezelf?
Ik ben een freelance weddingplanner geweest en mijn guilty pleasure is het lezen van de Panorama.

Kimberley

Office & projectmanager

Over Kimberley
Kimberley is een vrolijke, enthousiaste dame die graag organiseert. Vanaf haar tienerjaren is zij werkzaam geweest in de horeca, waarin service verlenen en mensen blij maken haar grote drijfveer is geworden en waar ze veel voldoening uithaalt.
Kimberley heeft een groot aanpassingsvermogen en is daardoor in staat om alert te reageren op de behoefte van het moment. Kimberley ziet graag het positieve in het leven en is een echt 'glas halfvol' type.
In haar vrije tijd zit Kimberley liever niet stil, je kan haar vinden in de sportschool, in een goed restaurant of ze is aan het salsa dansen.

Wat vind je het leukste aan je werk?
Organiseren kan je leren! Ik houd van regelen en daarbij een goed resultaat te leveren. Ik heb een passie voor service verlenen en organiseren en krijg er energie van om mensen te assisteren, te ontlasten en te helpen. 'To go the extra mile' is iets wat ik op dagelijkse basis doe en zie dit dan ook als een standaard voor elke taak.

Wat is jouw grootste talent?
Mijn grootste talent is mensen om mij enthousiasmeren en motiveren door het voorbeeld te geven. Ze zeggen ook wel, 'als er een schaap over de dam is, volgen er meer'. In dat geval ben ik dat lammetje dat als eerste aan de overkant vrolijk staat te springen.

Wat zou de titel kunnen zijn van jouw autobiografie?
Happy vibes gives a joyful life.

Kun je nog iets verrassend vertellen over jezelf?
Sport heeft altijd een grote rol in mijn leven gespeeld en heb op jonge leeftijd op hoog niveau getraind. Ik ben Europees Kampioene karate geweest.

Anne

Projectmanager

Over Anne
Anne is een echte “regelneef” en kan snel informatie verwerken. Daarnaast is ze zeer leergierig en altijd authentiek. Ze vindt persoonlijke ontwikkeling erg belangrijk en daarom is werken bij Jobtraining een mooi begin van haar carrière.

Wat vind je het leukste aan je werk
Het organiseren en plannen van de trainingen vind ik het leukst. De voldoening die ik krijg, van taken kunnen afvinken van mijn lijstjes, is enorm. Daarnaast vind ik het fijn dat niet alleen de trainingsdeelnemers bij Jobtraining zich ontwikkelen, maar dat ook de werknemers streven naar blijven groeien in alles wat ze doen.

Wat is jouw grootste talent
Het flexibel omgaan met last-minute wijzigingen en een groot probleem-oplossend vermogen.

Wat zou de titel kunnen zijn van jouw autobiografie
Spontaniteit is de beste vorm van gezelligheid

Kun je nog iets verrassends vertellen over jezelf
Ik geef al jarenlang leiding bij de Scouting aan de jongste groep: de Bevers! Hierdoor blijf ik speels en komt het kind, in ieder geval één keer per week, bij mij naar boven.

Vénice

Learning & Development Consultant

Over Vénice
Vénice heeft enthousiasme voor mens en ontwikkeling en haalt veel energie uit samenwerken met organisaties die focussen op persoonlijke groei. Wat is er leuker dan bij iemand potentie te herkennen en helpen die eruit te halen? Of het nu gaat om het vergaren van nieuwe inzichten, het tot je nemen van kennis of het aanleren van een nieuwe vaardigheid. Zij gelooft dat continue zelfontwikkeling altijd ondersteunend is aan het beste in jezelf naar boven krijgen.

Wat vind je het leukste aan je werk
Creatief bezig zijn oftewel het oplossen van de puzzel. Het liefst een puzzel van 1000 stukjes. De definitie van puzzelen: voor je plezier opgaven maken of oplossen. Hoe fantastisch is het dat ik elke dag dat mag doen, waar ik plezier uithaal? Het leukste is het vertalen van de ontwikkelbehoefte naar creatieve (maatwerk)oplossing. Om het daarna ook tot leven te zien komen met enthousiaste deelnemers en een tevreden klant.

Wat is jouw grootste talent
Mijn oprechte belangstelling voor een ander. Persoonlijke aandacht vind ik belangrijk om aan een ander te geven, maar ook om te ontvangen. Daardoor ben ik in staat om goede relaties op te bouwen waarin ik moeiteloos aandacht heb voor mijn gesprekspartner. Hierin stel ik de juiste vragen, waardoor ik diegene aan het praten zet. Gelukkig ben ik dan ook een fulltime kletskous en ben ik graag met anderen in verbinding.

Wat zou de titel kunnen zijn van jouw autobiografie
Always look on the bright side of life.

Kun je nog iets verrassends vertellen over jezelf
Ik zie mezelf als de overtreffende trap van een nieuwsgierig aagje. Ik ben altijd bezig met het ontdekken van iets nieuws. Van het bezoeken van bijzondere plekken en uiteten bij nieuwe restaurants, tot aan het leren van een strategisch bordspel. Verliefd op de liefde, familiemens, dol op disco deuntjes, uitgaan in het casino, horrorfilms en trots lid van een vriendschappelijke wine club. Ook heb ik op jonge leeftijd atletiek beoefend en destijds aan het NK estafette meegedaan. Ik ben het allemaal!

Marieke

Marieke

Strategic Business Partner Learning & Development

Over Marieke
Marieke wordt enthousiast als het gaat om leren, ontwikkelen, nieuwe dingen ervaren én doen. En dat heeft ze zelf ook gedaan! Vroeger wilde zij juf worden en dit heeft na een studie Engels zelfs geleid tot een eerstegraads bevoegdheid. Ook al was dat een leerzame ervaring, zij zag zichzelf niet voor de klas en begon haar carrière als studieadviseur en voorlichter. Daarna volgde steeds nieuwe uitdagingen. Zo woonde en werkte zij 3,5 jaar in Spanje. Ze verhuisde naar Amsterdam en ging aan de slag in de nasynchronisatie wat uiteindelijk leidde tot een baan bij Disney. Voordat zij bij Jobtraining begon, werkte ze ruim 7 jaar als salesmanager bij een trainingsinstituut voor taal & cultuur. Uit iedere ervaring neemt zij iets mee en dit komt mooi samen in haar rol als Learning Consultant bij Jobtraining; klantrelaties opbouwen en uitbouwen, adviseren en meedenken met oog voor kwaliteit en service. Met als resultaat dat je mensen en organisaties nóg een stukje beter maakt!

Wat vind je het leukste aan je werk
Klanten adviseren met trainingen of leeroplossingen waar ze echt iets aan hebben. Niet alleen op korte maar ook vooral op lange termijn. Verder vind ik het fijn om lange termijn relaties aan te gaan met klanten waarin je elkaar echt leert kennen en samen investeert in de beste uitkomst voor medewerkers en organisatie. Die puzzel passend maken vind ik echt ontzettend leuk.

Wat is jouw grootste talent
Ik ben nieuwsgierig, open, oprecht, hou van mensen en verbinden. Daarnaast vind ik het heel leuk om mensen te laten groeien en/of beter te maken. Leren en jezelf ontwikkelen is zo inspirerend en het brengt je zo veel. Maar het is soms ook oncomfortabel en gaat niet altijd vanzelf. Dat wij met Jobtraining leren aantrekkelijk, toegankelijk en praktisch maken, maakt het zoveel leuker en efficiënter. Ik gun het iedereen om zich op die manier te ontwikkelen.

Wat zou de titel kunnen zijn van jouw autobiografie
"Volg je hart, want dat klopt." Ik heb veel verschillende dingen gedaan in mijn leven, maar de beslissingen die het beste uitpakten gingen snel, intuïtief en op gevoel. Maar deze is ook heel toepasselijk: Travel far, drink wine, think deep, laugh hard, dive deep and come back. Alls waar ik van hou, zit in deze zin.

Kun je nog iets verrassends vertellen over jezelf
Ik ben dol op wijn. Niet alleen om te drinken en te proeven, maar ook om de verhalen achter de wijn, de mensen die het maken, het reizen naar wijngebieden en de geschiedenis. Wijn verbindt, is altijd in ontwikkeling en blijft voor mij eindeloos genieten.

Morris

Content Marketeer

Over Morris
Morris zit vol energie en stop dit het liefst in het uitwerken van creatieve ideeën. Na het afronden van een mediaopleiding en twee eigen-studentenbedrijfjes heeft hij zich verder verdiept in videografie en e-learning. Het overbrengen van een gevoel is daarbij altijd de leukste uitdaging geweest. Als een eindproduct precies binnenkomt zoals dat bedoeld is geeft dat ontzettend veel voldoening.

Wat vind je het leukste aan je werk?
Zoals gezegd vind ik creatief bezig zijn al een enorme pre. Ik ga vooral heel lekker op het converteren van een tekstueel marketing plan- of strategie naar een mooi visueel resultaat dat dan ook nog eens aanslaat bij de doelgroep.
Daarnaast vind ik marketing zo leuk omdat je als het ware het gezicht van het bedrijf bent. Dat geeft je het genoegen om een goed uitgedachte organisatie met een hardwerkend team te presenteren aan de buitenwereld.

Wat is jouw grootste talent?
Gekke ideeën/oplossingen bedenken. Mijn energie er opgooien en wat anders proberen als het niet blijkt te werken.

Wat zou de titel kunnen zijn van jouw autobiografie?
‘Kan het ook normaal?’

Kun je nog iets verrassend vertellen over jezelf?
Van kinds af aan heb ik een obsessie met auto’s ontwikkeld. Alle modellen, motoriseringen en plus- en minpunten zijn mij bekend.
Je kunt me een buitenspiegel, uitlaat of achterlicht laten zien en ik weet welke auto het is.
In plaats van TikTok swipe ik occasion sites af en daarom zelf al 8 auto’s in bezit gehad.

Annick

Projectmanager

Over Annick
Annick is een energieke en sociale dame die houdt van hard werken. Het zien van resultaat is waar zij lekker op gaat en doet dit het liefst in een team. Organiseren en plannen zit in haar bloed en ze gaat geen uitdaging uit de weg. Alles wat ze doet, doet ze voor 1000% en met veel nauwkeurigheid. Annick houdt van creatief bezig zijn en draagt altijd haar steentje bij.

Wat vind je het leukste aan je werk
Ik krijg energie van het leggen en onderhouden van relaties met klanten, trainers en collega’s. Van het werken in een gezellig en hardwerkend team, om samen het beste resultaat te halen, word ik erg enthousiast. Ik vind het bezig zijn met persoonlijke ontwikkeling en zorgen dat steeds meer mensen hier aandacht aan geven, heel mooi en fijn. Ik kan het iedereen aanraden!

Wat is jouw grootste talent
Mijn grootste talent is dat ik een verbinder en fixer ben. Ik kan goed het overzicht bewaren en zien wat er nog nodig is. Hierbij breng ik de juiste mensen bij elkaar en zorg ik dat alles soepel verloopt en niks wordt vergeten.

Wat zou de titel kunnen zijn van jouw autobiografie
Every day deserves a happy dance!

Kun je nog iets verrassends vertellen over jezelf
Tijdens mijn middelbare school heb ik de vooropleiding van Lucia Marthas gedaan. Daarnaast ben ik een stiekeme voetbal en Formule 1 liefhebber.

Marieke

Learning & Development Consultant

Over Marieke
Vrolijk en positief is iets wat Marieke typeert. Ze is graag onder de mensen en houdt enorm van gezelligheid.
Marieke is oprecht geïnteresseerd in anderen en in wat hen drijft en motiveert in bepaalde keuzes. Ze streeft ernaar anderen zich op hun gemak te stellen en een positieve ervaring te bezorgen. Zowel op de werkvloer als met vrienden en vriendinnen.

Wat vind je het leukste aan je werk
Het leukste aan mijn werk is om samen met de klant te kijken waar ontwikkel behoeftes liggen en hier effectieve leeroplossingen voor aan te kunnen bieden. Het mooiste hieraan is om echt een verschil te maken en positieve gedragsverandering in gang te zetten. Het is fijn om te zien als deelnemers en klanten enthousiast zijn, dat motiveert mij dan weer enorm.

Wat is jouw grootste talent
Mijn grootste talent is goed kunnen luisteren en mijn open karakter. Door mijn empathisch vermogen en oprechte interesse ben ik staat om betekenisvolle relaties op te bouwen.

Wat zou de titel kunnen zijn van jouw autobiografie
Leef groots met een zachte G

Kun je nog iets verrassends vertellen over jezelf
Ik ben een trotste Brabander en echte Bourgondiër. Met carnaval ben ik dan ook ieder jaar weer in Tilburg te vinden. Verder heb ik een vreemde angst voor vogels en eenden, maar ben weer ik dol op regen- en onweersbuien.

Tom

Business Partner Learning & Development

Over Tom
Tom is een organisator, zit vol initiatief, is empathisch en soms een beetje druk. Stilzitten staat niet echt in z’n woordenboek, zowel tijdens werk als in zijn privéleven. Hij komt vaak met creatieve oplossingen voor problemen. Hij houdt van gezelligheid en is actiegericht. Hij heeft in het verleden vaker trainingen gegeven en voor grotere groepen gestaan en heeft de meeste ervaring opgedaan binnen start & scale-ups. Vanuit die ervaring en zijn affiniteit met verbinden met andere mensen is zijn interesse voor de Learning & Development sector ontstaan.

Wat vind je het leukste aan je werk
Zoals je misschien al verwachtte van iemand in ons Connect Team, sta ik graag in contact met onze klanten. Dit kunnen bestaande klanten zijn, maar ik vind het ook een leuke uitdaging om nieuwe relaties op te bouwen met organisaties die ons nog niet kennen. We werken hier bij Jobtraining in een heel gezellig team; een topteam aan collega’s op kantoor, maar ook ons hechte team van trainers & acteurs. En dat op een te gekke plek in hartje Amsterdam!

Tijdens klantgesprekken vind ik het fijn om uitdagingen, leerwensen en pijnpunten in kaart te brengen. Ik hou ervan om de onderste steen boven te halen in gesprekken. Ik stel me nieuwsgierig op, zodat we na een afspraak altijd helder hebben waar de belangrijkste uitdagingen liggen op het gebied van leren & ontwikkelen. In zo’n afspraak ben ik empathisch maar ook kritisch en vrij direct. Ik vind het leuk om de gesprekspartners in ons netwerk uit te dagen met als doel medewerkers, managers en teams elke dag ’n stukje beter te maken d.m.v. de beste leeroplossingen. Of dit nou van de plank komt of door middel van volledig maatwerk, we fixen ’t wel.

Wat is jouw grootste talent
Op nummer 1: Goed kunnen omgaan met allerlei soorten verschillende mensen. Er lopen zoveel verschillende type mensen rond met verschillende achtergronden, karakters en rugzakjes. Ik vind het interessant om deze factoren te achterhalen en daarop in te spelen zodat we samen een win-win bereiken. Kolonisten van Catan staat op de tweede plek. Potje doen?

Wat zou de titel kunnen zijn van jouw autobiografie
Ja toch, niet dan?

Kun je nog iets verrassends vertellen over jezelf
Ooit was ik dolfijnentrainer in het Dolfinarium. Geen grap. In mijn vrije tijd word ik dolgelukkig van varen over de grachten, zeilen op de plas of kitesurfend achter ’n grote vlieger. Als er dan even geen wind is zit ik op het terras of ga ik graag naar een club of festival. Soms draai ik zelf ook een plaatje. In een ver verleden ben ik barman geweest in Blanes. Bakkie Bakkie is m’n favoriete podcast. Ik hou van snelle en energieke muziek; des te hoger het BPM des te groter de kans dat ’t in m’n Spotify lijstje staat.