fbpx

Annette
Trainer

Managing Partner

Over Annette
De ander raken om in beweging te komen, zelf geraakt worden en daardoor gaan groeien. Letterlijk bewegen, mijn lichaam inzetten om tot bewustwording en het neerzetten van mijn talenten te komen. En dat vervolgens ook weer in anderen faciliteren. Daar beleef ik het meeste plezier aan.

Wat vind jij het leukste aan je werk?
Een veilige sfeer neer te zetten voor de groepen en de teams die ik train. Daarbij bied ik warmte, humor en diepgang aan. Ik vind het belangrijk om de ruimte te creëren voor mensen om niet alleen hun pijnpunten maar ook hun hulpbronnen te ontdekken en uiteindelijk inzichten en tools mee te geven om hun gedroomde doelen te verwezenlijken. De kracht en de oplossingen zitten in mensen zelf, ik faciliteer voornamelijk om hen wakker te schudden en hun eigen vragen te stellen en te beantwoorden. Daarbij vind ik lichaamsbewustzijn dus een steeds waardevollere ingang: hoe sta je (letterlijk) in het leven … of hoe gebruik je je adem?

Wat zou de titel kunnen zijn van jouw autobiografie?

“Kom in beweging”. Omdat alles altijd in beweging is, verandering is de constante in ons leven. Dat wil niet zeggen dat je continu in de doe-modus moet gaan leven, alles moet gaan fixen. Nee, voor authentieke beweging en leiderschap moet je ook leren zijn en leren (ver)dragen van wat is. Om van daaruit weer in beweging te komen.


Kun je nog iets verrassends vertellen over jezelf?
Dat ik ooit antropologe was, in verre culturen leefde en daar met mensen werkte aan onderwijsprojecten. Of dat ik een opleiding tot clown heb gedaan. Hoewel … heel af en toe zie je die clown doorschemeren in mijn trainingen.

nl_NL
en_GB nl_NL