Rethink, Recharge & Reconnect – 10 weken, 10 challenges

Doe je mee? Elke week delen wij 10 weken lang een Rethink, Recharge en Reconnect challenge. Dit zijn korte doe opdrachten die je helpen om op te laden, effectief te verbinden met anderen, met meer focus te werken en met een creatieve blik naar je werk te kijken. Je kunt elk moment starten.

Challenge #1: MarieKondo jouw werkplek

Thuiswerken terwijl je misschien wel een kind, een partner of een huisgenoot om je heen hebt is soms uitdagend. Ons brein werkt het beste als het niet wordt afgeleid, terwijl in deze situatie afleiding juist continu aanwezig is. Wat je wel kunt doen is jouw brein zoveel mogelijk rust geven als in deze situatie mogelijk is. Daar begin je deze week mee door te zorgen voor een fijne en rustige werkplek. In een prettige en opgeruimde omgeving kun je gemakkelijker focus  houden.  Kijk eens om je heen, is de plek waar jij werkt opgeruimd en gezellig?

Door deze challenge vaker te doen:

  • Ervaar je meer focus omdat je minder wordt afgeleid
  • Kun je zaken sneller terugvinden
  • Ga je graag aan de slag op jouw werkplek in huis

Jouw challenge:

Ruim je werkplek op en richt deze bewust in. Hoe leger hoe beter. Laat alleen de essentiële dingen staan (zoals  laptop, telefoon en pen/notitieblok). Bekijk of je nog zaken aan kunt passen die van invloed zijn op jouw energie. Heb je voldoende (dag)licht? Zit je op een goede stoel? Voeg nu 1 item toe aan jouw thuiswerk plek, waar je blij van wordt. Denk aan een bos bloemen of een foto.

Reflecteer: Wat is het effect van een prettige en opgeruimde werkplek op hoe je thuis werkt?

Challenge samen doen? Samen leren is effectiever en leuker, dus zoek de verbinding op en help elkaar waar je kunt. Doe deze challenge bijvoorbeeld samen met iemand anders. Spreek af om op hetzelfde moment je werkplek op te ruimen en stuur elkaar een foto van het resultaat.

Lees de bite size theory: Marie Kondo over hoe het opruimen van je werkplek je succesvoller maakt.

Leave a Reply