Skip to main content

Rethink, Recharge & Reconnect – 10 weken, 10 challenges

Doe je mee? Elke donderdag delen wij 10 weken lang een Rethink, Recharge en Reconnect challenge. Dit zijn korte doe opdrachten die je helpen om op te laden, effectief te verbinden met anderen, met meer focus te werken en met een creatieve blik naar je werk te kijken. Je kunt elk moment starten.

Challenge #10: hack je stress

Dit is jouw laatste challenge van de 10 ‘rethink, recharge & reconnect’ challenges. Je hebt in de afgelopen weken geoefend met allerlei skills en kunt hierdoor iedere werksituatie aan. Dat betekent niet dat je nooit meer stress zult ervaren. Dat geeft ook niet, stress kan namelijk ook goed voor je zijn. Door een positieve mind-set tegenover stress aan te nemen, helpt het je beter te presteren en zelfs langer te leven. Onze laatste challenge is daarom; hack je stress en maak deze je vriend

Challenge
Bedenk wat het spannendste is dat je deze week gaat doen. Plan hiervoor een stress hack moment in waarop je gaat:

Omdenken: Denk aan de spannende activiteit. Ervaar de spanning die je hierbij voelt. Accepteer deze spanning en bedenk dat de spanning die je ervaart ervoor zorgt dat jij optimaal gaat presteren.

Visualiseren: Doe je ogen dicht en loop de situatie van begin tot eind door in gedachten, zoals jij hoopt dat deze uit gaat pakken. Wat zeg je? Waar zit je? Wat doe je? Wat zegt de ander?

Reflecteer achteraf: Wat was het effect van de stress hack?

Bitesize theory: Maak stress je vriend
Langdurige stress is slecht voor je. Maar wist je dat stress ook goed voor je kan zijn? Zolang je maar dénkt dat dat zo is. In dat geval verhoogt stress niet alleen je productiviteit, maar laat je zelfs langer leven. Wil je hier meer van weten? Vraag dan de bitesize theory ‘Maak stress je vriend’ aan.

Vul hieronder jouw e-mailadres in en klik op de button ‘stuur mij de bite size theory’. 


    Leave a Reply