Rethink, Recharge & Reconnect – 10 weken, 10 challenges

Doe je mee? Elke donderdag delen wij 10 weken lang een Rethink, Recharge en Reconnect challenge. Dit zijn korte doe opdrachten die je helpen om op te laden, effectief te verbinden met anderen, met meer focus te werken en met een creatieve blik naar je werk te kijken. Je kunt elk moment starten.

Challenge #2: Breindump

Om rust te ervaren is het belangrijk om je brein niet als opslag te gebruiken of vol te stoppen met to-do’s. Je kunt deze capaciteit beter bewaren voor het waardevolle denkwerk. Met een opgeruimde geest kun je ideeën bedenken om deze thuiswerktijd waardevol te benutten of plannen te maken voor de toekomst. Daarom doen we deze week een breindump.

 Door deze challenge vaker te doen:

  • Ervaar je meer rust en overzicht
  • Stel je beter prioriteiten, wel zo fijn in tijden van verandering
  • Kom je toe aan werk dat je normaal vaak uitstelt

Jouw challenge:

Doe vandaag of morgen een breindump: schrijf alles op wat je deze week moet doen. Denk aan werk en privé, dus van taken tot reageren op e-mails tot boodschappen en klusjes.

  • Omcirkel maximaal 4 to-do’s die je echt dezelfde dag moet doen.
  • Omcirkel ook 1 taak die je al een tijd voor je uit schuift, doe die taak ook dezelfde dag.
  • Plan de overige taken op een ander moment in de week, delegeer ze op zet ze op je takenlijst.

Reflecteer: Hoe voel je je na deze breindump?

Samen leren is effectiever en leuker. Vraag iemand anders om ook een breindump te doen. Bespreek samen hoe de breindump jou heeft geholpen.

Wil jij slimmer leren werken voor een opgeruimde geest? Lees meer over onze GRIP training, gebaseerd op de bestseller van Rick Pastoor.

CHECK GRIP TRAINING

Leave a Reply