Rethink, Recharge & Reconnect – 10 weken, 10 challenges

Doe je mee? Elke donderdag delen wij 10 weken lang een Rethink, Recharge en Reconnect challenge. Dit zijn korte doe opdrachten die je helpen om op te laden, effectief te verbinden met anderen, met meer focus te werken en met een creatieve blik naar je werk te kijken. Je kunt elk moment starten.

Challenge #3: Stap in de avonturenzone

Tot de jaren 70 werd geloofd dat het brein een statisch orgaan is; het ontwikkelt in je kindertijd en daarna houdt het op met groeien. Inmiddels weten we dat ons brein ons leven lang door ontwikkelt en continu in verandering is. Hier heb je zelf direct invloed op; elke keer als je iets nieuws doet, maakt je brein namelijk nieuwe verbindingen aan. En dit helpt je om sneller verschillende concepten of ideeën aan elkaar te koppelen. Oftewel; het opzoeken van nieuwe ervaringen vergroot jouw creatief denkvermogen. Thuiswerken in de huidige situatie biedt op dit vlak kansen; we hebben volop mogelijkheden om eens iets nieuws te proberen. Dat gaan we deze week doen.

Door deze challenge vaker te doen:

  • Doorbreek je routines en gewoontes
  • Verras, overwin en verbaas je jezelf
  • Ervaar je minder angst voor veranderingen

Jouw challenge

Zoek een  voor jou geheel nieuwe ervaring op. Denk bijvoorbeeld aan de volgende dingen: volg een webinar/online cursus van een onderwerp waar je nog geen kennis van hebt, speel een spel dat je nog niet kent, mediteer 10 minuten, start met het beoefenen van een instrument of eet iets dat je nog nooit eerder hebt gegeten.

Reflecteer: hoe was het om iets nieuws te ervaren? Wat had het voor invloed op jouw energie, gemoedstoestand of gedachten?

Challenge samen doen? Volg bijvoorbeeld samen een webinar en bespreek dit na. Speel samen een online spel dat jullie nog niet kennen. Spreek af om op hetzelfde moment te mediteren via een app. Hoe leuk is het om een nieuwe ervaring met iemand te kunnen delen?!

Wil jij jouw creatief denkvermogen verder vergroten? Lees meer over onze Innovative thinking training, waarin je onder andere de ‘disruptief denken’ methode leert .

Leave a Reply