Rethink, Recharge & Reconnect – 10 weken, 10 challenges

Doe je mee? Elke donderdag delen wij 10 weken lang een Rethink, Recharge en Reconnect challenge. Dit zijn korte doe opdrachten die je helpen om op te laden, effectief te verbinden met anderen, met meer focus te werken en met een creatieve blik naar je werk te kijken. Je kunt elk moment starten.

Challenge #4: Doorbreek jouw routine

Innovatie begint vaak met een disruptieve hypothese; het uitdagen van de status quo met de vraag ‘Wat als..?’ De nieuwe situatie waarin we grotendeels thuis werken biedt hiervoor kansen; we kunnen makkelijker werkroutines doorbreken, omdat we hier al even uit zijn gestapt. Jouw innovatiekracht vergroten doe je door met een frisse blik naar je werk(routines) te kijken en bij jezelf na te gaan, waarom je dingen op een bepaalde manier doet. Om vervolgens te onderzoeken op welke andere manieren je dit ook zou kunnen doen. Hierdoor kom je met creatieve oplossingen om effectiever en met meer plezier te werken. Let’s do it.

Door deze challenge vaker te doen:

  • Focus je je actief op verbeteringen in jouw werkproces
  • Dwing je jezelf om met creatieve oplossingen te komen
  • Pas je disruptief denken toe op jouw gewoontes en creëer je zo kansen voor persoonlijke groei

Jouw challenge
Kies 1 taak of activiteit die je vaker uitvoert en stel jezelf de vraag ‘Hoe kan ik dit op een andere (slimmere) manier doen?’. Probeer het meteen uit.

Reflecteer: hoe was het om met een nieuwe werkwijze te experimenteren? Wat werkte wel en wat niet? Wat neem je mee voor een volgende keer?

Challenge samen doen? Brainstorm met iemand uit je omgeving hoe jullie een bepaalde activiteit (die jullie beide of zelfs samen doen) op een slimmere manier kunnen doen. Deel jullie ervaringen. Iedereen heeft een ander perspectief. Laat je verrassen door de invalshoek van een ander.

Lees de bite size theory: Disruptief denken in je werk

Leave a Reply