Skip to main content

Rethink, Recharge & Reconnect – 10 weken, 10 challenges

Doe je mee? Elke donderdag delen wij 10 weken lang een Rethink, Recharge en Reconnect challenge. Dit zijn korte doe opdrachten die je helpen om op te laden, effectief te verbinden met anderen, met meer focus te werken en met een creatieve blik naar je werk te kijken. Je kunt elk moment starten.

Challenge #7: Geef een compliment

Vorige week zijn we lief voor onszelf geweest door vaker een mini-break te nemen gedurende de dag. Deze week zijn we lief voor een ander, door iemand met een oprecht compliment in het zonnetje te zetten. Een compliment geven is meer dan de ander een goed gevoel geven. Met complimenten bekrachtig je positief gedrag. Je motiveert anderen om gewenst gedrag vaker te vertonen en het zorgt voor een positieve sfeer. Een kleine actie die veel oplevert.

Door deze challenge vaker te doen:

  • Draag je bij aan het (werk)geluk van jouw collega’s (of vrienden)
  • Bekrachtig je positief gedrag
  • Enthousiasmeer je de ander om hetzelfde te doen; pay it forward & spread the love!

Challenge

Geef deze week minimaal 1 keer bewust een welgemeend compliment aan een collega. Kies het liefst een collega die je nog niet vaak een compliment hebt gegeven. Heb je geen collega’s? Geef dan een compliment aan iemand anders in jouw omgeving die dit verdient.

 • Zorg dat het compliment over specifiek gedrag gaat (bijvoorbeeld over bepaald werk dat je collega heeft verricht)
 • Deel alleen een compliment als je het echt meent.
 • Geef het compliment in de ik-vorm en een-op-een
 • Wees concreet en specifiek, dus niet: “Goed gedaan!” maar: “Ik ben onder de indruk van hoe jij vandaag die ontevreden klant kalmeerde. Je stelde precies de juiste vragen en bleef rustig“

Reflecteer: hoe was het om zo bewust een compliment te geven? Hoe reageerde de ander?

Bitesize theory: Complimenten verhogen performance
Wil jij weten hoe het geven van complimenten op het werk de performance verhoogt? Lees hierover in de bitesize theory: ‘Complimenten verhogen performance’.

Vul hieronder jouw e-mailadres in en klik op de button ‘stuur mij de bite size theory’. 


  Leave a Reply