Skip to main content

Rethink, Recharge & Reconnect – 10 weken, 10 challenges

Doe je mee? Elke donderdag delen wij 10 weken lang een Rethink, Recharge en Reconnect challenge. Dit zijn korte doe opdrachten die je helpen om op te laden, effectief te verbinden met anderen, met meer focus te werken en met een creatieve blik naar je werk te kijken. Je kunt elk moment starten.

Challenge #8: Deel Feedforward

Vorige week heb je waardering naar een ander uitgesproken in de vorm van een compliment. Deze week geef je jezelf en een ander een kans om te groeien. In een goede samenwerking sta je beiden open om van elkaar te leren. Feedback wordt dan een kans voor persoonlijke ontwikkeling, wanneer jij hiervoor open staat. Feedback helpt je dan echt verder, wij noemen dit daarom feedforward. Maar zelfs wanneer jij open staat voor feedback, kan het voor anderen lastig zijn om feedback aan jou te geven. Wacht er daarom niet op, maar vraag er actief om.

Door deze challenge vaker te doen:

  • Laat je anderen merken dat je hun mening op waarde schat
  • Verlaag je de drempel voor feedforward en werk je aan open en eerlijke communicatie
  • Krijg je handvatten voor je eigen ontwikkeling

Challenge:
Nodig een collega uit voor een Feedforward gesprek; drink samen online koffie of thee en wissel feedforward met elkaar uit: een top (kwaliteit) en een tip (verbeterpunt). Woon je bij elkaar in de buurt? Spreek dan af voor een feedforward wandeling.

Tip: help jouw collega door zelf een onderwerp of competentie te kiezen waarop jij feedback wilt ontvangen. Heb je geen collega’s? spreek dan af met een vriend of vriendin voor een Feedforward gesprek, zij kunnen je ook waardevolle inzichten geven bij jouw gedrag.

Reflecteer: hoe was het om zo bewust en gepland feedback uit te wisselen? Hoe reageerde de ander?

Bitesize theory: Effectief vragen naar feedback
Hoe zorg je ervoor dat je goede en eerlijke feedback ontvangt, waar je daadwerkelijk iets mee kunt? De tips in de biteseize theory ‘Effectief vragen naar feedback’ helpen je naar de juiste feedback vragen:

Vul hieronder jouw e-mailadres in en klik op de button ‘stuur mij de bite size theory’. 


    Leave a Reply