Skip to main content

Rethink, Recharge & Reconnect – 10 weken, 10 challenges

Doe je mee? Elke donderdag delen wij 10 weken lang een Rethink, Recharge en Reconnect challenge. Dit zijn korte doe opdrachten die je helpen om op te laden, effectief te verbinden met anderen, met meer focus te werken en met een creatieve blik naar je werk te kijken. Je kunt elk moment starten.

Challenge #9: Check je intentie

De vorige twee challenges gingen over het uitspreken van waardering en feedback. Deze week draait het niet om wat je uitspreekt, maar om de intentie hierachter. Zo’n 90% van ons gedrag komt voort uit onbewuste interne processen. Onze gedachten, gevoelens en aannames hebben invloed op wat we doen en hoe goed we het doen. Zo ook bij gesprekken; de aannames waarmee jij een gesprek instapt, bepalen jouw intentie en daarmee grotendeels de uitkomst. Jouw invloed vergroten in een gesprek begint daarom al voordat je het gesprek voert. Deze week ga je bewust kijken naar jouw onderbewuste.

Door deze challenge vaker te doen:

  • Krijg je meer inzicht in de aannames die jij doet en hoe deze invloed hebben op hoe jij gesprekken voert
  • Wordt het steeds gemakkelijker om open en eerlijke gesprekken te voeren en bouw je aan vertrouwensrelaties
  • Stuur je gesprekken makkelijker naar een positieve uitkomst

Challenge:
Bedenk voor jouw volgende afspraak, welke aannames jij bij dat gesprek hebt en met welke intentie jij daardoor dit gesprek ingaat. Is dit een positieve intentie of een negatieve intentie? Benoem één van jouw aannames in het gesprek, om deze te toetsen bij jouw gesprekspartner.

Reflecteer: hoe was het om jouw gedachten of gevoelens eerlijk te benoemen? Wat voor effect had dit op het gesprek?

Bitesize theory: Gesprekken sturen met positieve intenties
Jouw aannames maken dat je met een bepaalde intentie een gesprek ingaat. En intenties hebben een hele krachtige impact op hoe je een gesprek voert. Intenties hebben een psychologisch effect maar werken ook zelfs door op de fysieke processen in je lichaam. Wil je hier meer over lezen? Vraag dan de bitesize theory ‘Gesprekken sturen met positieve intenties’ aan.

Vul hieronder jouw e-mailadres in en klik op de button ‘stuur mij de bite size theory’. 


    Leave a Reply