Skip to main content

Een thuis of werk-plek waar je ontspannen en gefocust kunt werken, zorgt voor meer werkplezier en betere prestaties. Dat begint bij een opgeruimde plek.

Onderzoek van Princeton University toont aan dat ‘rommel’ op je werk- of thuisplek je brein afleidt. Het roept namelijk associaties op waardoor je hersenactiviteit verspilt die je beter zou kunnen gebruiken om je te focussen op je werk. Kortgezegd; het is moeilijk om je op een taak te richten, wanneer je brein bezig is met het verwerken van de rommel in je linkerooghoek. Een leeg bureau zorgt ervoor dat je met meer focus kunt werken en verhoogt zo jouw productiviteit.

Werk je sowieso al op een opgeruimde plek? Dan kun je ook bewust bezig zijn met het creëren van een rustige werkplek. Werk bijvoorbeeld niet in de buurt van anderen, als je je optimaal wilt concentreren. Zoek liever een stille ruimte op met weinig visuele afleiding.

Ben je toe aan wat afwisseling? Maak je geen zorgen; af en toe is het juist goed om rommelige en gezellige plekken op te zoeken. Dit verhoogt namelijk je creativiteit. Zolang je maar weer terug kunt keren naar jouw clean desk.

Bron

Heb je hier vragen over? Bel Jobtraining op 0204230603 of mail ons.