Cases

Jobtraining traint Move
3 jun 2015

Conflicthantering voor scholarshippers via Richard Krajicek Foundation

/
Posted By
/
Comments0

Aanleiding
De Richard Krajicek Foundation sponsort jongeren, die zich buitengewoon positief inzetten voor hun buurt, met een studiebeurs voor een sportopleiding. Als sportdocent in opleiding hebben deze jongeren te maken met conflicten op en rond het sportveld. Tijdens de Talentendag is Jobtraining gevraagd hen te ondersteunen in het omgaan met conflicten.

Omschrijving
De jongeren werden uitgenodigd om in de opblaasbare sporthal van De Toekomst (complex van Ajax) het Over de Streep spel te spelen. Aan de hand van vragen over zichzelf, de opleiding en conflicthantering werden zij gevraagd antwoord te geven door wel of niet over de middenlijn te lopen. De jongeren werden aangemoedigd stelling te nemen en zo leerden zij elkaar op een speelse wijze beter kennen.
Daarna gingen de jongeren in kleinere groepen actief aan de slag met het thema conflicthantering in rollenspellen met trainingsacteurs. Aan de hand van het Thomas Kilmann conflicthanteringsmodel werden verschillende situaties uitgespeeld en leerden de jongeren dat zij in een conflict de keuze hebben om op een bepaalde manier te reageren.

Borging in de praktijk
De scholarshippers ontvingen na de rollenspellen een ansichtkaart met daarop het conflicthanteringsmodel. Hierop schreven zij hun adres en een challenge/voornemen waar ze de komende maand mee aan de slag gaan. Zij schreven onder andere: “Problemen kunnen op verschillende manieren opgelost worden” en “Meer samenwerken in plaats van in discussie gaan” en “Minder vermijden, want dat is geen oplossing” en “De groep meer betrekken bij het oplossen van een probleem”. De kaart wordt over een maand naar henzelf verstuurd.

Fantastische training. Zeer nuttig, zowel voor mij als mijn team.

Harry vd Vorst, Directeur
0

Your Cart