Skip to main content

Generaties kunnen elkaar stimuleren en inspireren om te blijven groeien en dingen vanuit een ander perspectief te benaderen. Het uitwisselen van kennis is hierbij essentieel. Leuk gezegd maar hoe doe je dit nu eigenlijk, kennis delen? Wij delen graag onze kennis hierover, in 5 stappen:

 1. Bepaal aan welke kennis er behoefte is
  Is deze kennis al voorhanden en wat kan jij of een collega uit een andere generatie doen om deze kennis te delen?
 2. Bepaal welke kennis jij zelf kunt delen
  Het hoeft hier niet om theorie of diepgaande kennis te gaan. De gedachten die jij bij een bepaald onderwerp hebt kunnen inspirerend zijn voor collega’s uit andere generaties.
 3. Organiseer een moment om kennis te delen
  Bedenk voor wie/welke generatie de kennis interessant is en nodig deze relaties uit voor een meeting over het betreffende onderwerp. Vraag hen om ook na te denken over hun eigen input bij het onderwerp. Zo’n meeting hoeft niet gelijk extra tijd te kosten, je kunt bijvoorbeeld ook kennis delen tijdens een ‘leer lunch’ van een half uur.
 4. Bereid een korte presentatie voor en ga vooral met elkaar in discussie
  Door met elkaar in gesprek te gaan, wordt meer inhoud gegeven aan de kennis en pas je deze gelijk toe.
 5. Geef het stokje door
  Vraag aan het einde van de meeting welke collega de volgende wilt organiseren, kies samen het onderwerp en prik gelijk een datum. Zo wordt kennis delen een vast onderdeel van jullie werkproces

Delen is vermenigvuldigen. Kijk eens naar onderstaande afbeelding. Het doorgeven van informatie is een van de beste manieren om zelf te leren. Op welke manier doe jij dit meestal?

Succes en delen maar!

Bron

Heb je hier vragen over? Bel Jobtraining op 0204230603 of mail ons.