Cases

14 sep 2016

Het voeren van een goed gesprek

//
Comments0

Aanleiding
Als leidinggevende speel je een belangrijke rol voor jouw mensen. De leider van de toekomst is een groeiversneller; een coach die van de werkvloer een leeromgeving maakt waar talenten, proactiviteit, duurzame inzetbaarheid en samenwerking worden gestimuleerd.

Middels een aanbesteding zijn Veiligheidsregio Haaglanden (VRH) en Jobtraining een goede samenwerking voor een meerdaags Leiderschapsprogramma aangegaan, met als thema het voeren effectieve gesprekken tussen leidinggevenden en medewerkers. Goed leiderschap is een belangrijk speerpunt van VRH. Het doel van het programma is om leidinggevenden te ondersteunen in het voeren van effectieve gesprekken met medewerkers in de praktijk en daarmee het praktisch gereedschap te geven om leiding te bieden aan een organisatie in beweging. De groep bestaat uit 123 personen, verdeeld over groepen van 10 personen.

Omschrijving tweedaagse training “Het voeren van een goed gesprek”
Het leiderschapsprogramma bestaat uit een tweedaagse training met opvolgende intervisies. In de training Het voeren van een goed gesprek krijgen leidinggevenden praktische handvatten om goede gesprekken met hun medewerkers te voeren, zodat zij hen kunnen coachen op hun talenten en hen sneller en vaker kort kunnen aanspreken op (gewenst en ongewenst) gedrag. Door het beheersen van goede gespreksvaardigheden helpen zij hun medewerker in hun ontwikkeling en kunnen ze nog beter sturen op resultaat. Volgens het 70-20-10 model van leren (10% leren van de expert, 20% leren van elkaar en 70% leren door te doen) combineren wij verschillende leerstijlen in onze werkwijze. Een aanpak die perfect aansluit bij praktische VRH doeners.

0

Your Cart