fbpx

Learning Bites

7 Jun 2016

Fail forward

//
Comments0

De meest succesvolle mensen hebben iets bijzonders gemeen: ze zijn goed in fouten maken. Zij zien elke fout als een kans om te leren en hierdoor te verbeteren. In plaats van terug te kijken op gemaakte fouten en deze te betreuren, kijken zij vooruit naar hoe zij het in de toekomst beter kunnen doen. Ze doen aan ‘fail forward’; vooruit falen.

Ook jij kunt fouten in je voordeel laten werken en de kunst van het vooruit falen leren (en als leidinggevende in jouw team te stimuleren). Zo doe je dat:

1 Denk fouten om
Zoals Johan Cruijff eens zei; ‘elk nadeel heb z’n voordeel’. Wat is er positief aan de fout die je hebt gemaakt? Door op deze manier te kijken naar fouten geef je ze een positieve draai en bedenk je er makkelijker een oplossing bij.

2 Deel je fouten met anderen
Door fouten met elkaar te delen, haal je de negatieve spanning eraf. Bovendien is de les die jij uit je fout haalt ook waardevol voor jouw collega’s. Hou dit leermoment dus niet voor jezelf, maar laat zien dat jij doorzet en groeit. En vooral; sta open voor de frisse blik en tips van anderen. Door een fout vanuit meerdere perspectieven te kijken kom je met meer inzichten en oplossingen hierbij en versterk je het ‘fail forward’ effect.

3 Doe een review preview
Leren van je fouten doe je door in kaart te brengen wat er precies is fout gegaan en hoe dit is gebeurt. Om vervolgens vooruit te kijken en een ‘als, dan’ plan te maken voor de toekomst. Door jouw leerproces op deze manier structureel in kaart te brengen maak je jouw eigen ontwikkeling niet alleen inzichtelijk, maar versnel je deze ook. En kun je anderen helpen met jouw best (or worst) practices.

Source Source

Do you have questions about this? Call Job Training on 0204230603 or mail us.

en_GB
nl_NL en_GB