fbpx

Merel

Over Merel
Haar loopbaan als trainer begon zij in de ontwikkelingssamenwerking. Werkend met mensen uit verschillende culturen leerde haar veel over diversiteit maar juist ook over universele overeenkomsten. Of je nou Masai krijger of een Italiaanse student bent: gezien en gehoord worden, stralen en in je eigen kracht staan. En dat proces ondersteunt Merel graag.

Hiernaast leerde zij het belang van meer in je lichaam aanwezig zijn en minder in je hoofd– iets dat in andere culturen meer vanzelfsprekend is dan bij ons in de Westerse wereld.
Twee jaar geleden is ze voor zichzelf begonnen als trainer en coach en volgde zij een opleiding tot yogadocent. Merel heeft goede voelsprieten voor wat iemand uniek maakt en wat zijn of haar talenten zijn. En geeft de ander daarmee graag een duwtje in de goede richting.

Wat vind jij het leukste aan je werk?
Elke groep is weer anders. De dynamiek en daarmee het onvoorspelbare, daar word ik blij van. Open staan voor wat er komt en invoelen wat er nodig is. Aan de ene kant volg je een programma en wil je met de groep een bepaalde richting op, aan de andere kant houd je de energie van de groep in de gaten en maak je aanpassingen in het moment. De balans hiertussen vinden en bewaken is elke keer een leuke uitdaging.

Wat is jouw grootste talent als trainer?
Ik ben pragmatisch en enthousiast. Met een vleugje humor. Hierdoor creëer ik verbinding met de deelnemers, waardoor zij ook open staan om te leren en in beweging komen.

Wat zou de titel kunnen zijn van jouw autobiografie?
Na vele omzwervingen thuiskomen bij jezelf – wat een rijkdom.

Kun je ons nog iets verrassends vertellen over jezelf?
Sinds de kleuterklas een fan van ABBA. Verder ben ik graag in de natuur, vooral in de bergen. Heb zelfs een tijdje in de Alpen gestudeerd om zoveel mogelijk te kunnen wandelen en skiën.

en_GB
nl_NL en_GB