Experience Blocks

24 uur alleen doorbrengen in een bos, boksen met je collega’s of gecoacht worden terwijl je kennismaakt met een paard: soms zijn buitengewone ervaringen de beste leermomenten. Experience Blocks zijn bijzondere activiteiten die je een nieuwe blik geven op jezelf en jouw omgeving. Omdat je zo’n leermoment niet snel vergeet, is het enorm effectief. De ‘blocks’ worden vaak gecombineerd met onze learning tracks en ingezet in incompany talent- en leiderschapsprogramma’s. Zie hieronder de ervaringen.

Back To Nature

Al eeuwenlang en in vele culturen is de natuur dé plek om tot rust te komen, inspiratie op te doen en vanuit een ander perspectief naar jezelf te kijken. Wij organiseren natuurervaringen met onze partner Nature Quest. Zij gieten oeroude rituelen in een modern jasje om praktische wijsheid te ontwikkelen. Wat je kunt verwachten: je levert je telefoon in en brengt alleen tijd door in de natuur: soms een uur, soms 24 uur. Je ervaart dat vertraging nodig is om te kunnen versnellen. Deze ervaring biedt een mooi start of rustpunt in leiderschap-, team- en talent ontwikkeling.

Ice Man Experience

Het klinkt onmenselijk: twee uur in een met 700 kilogram ijs gevulde cabine staan of  een halve marathon lopen op blote voeten door de sneeuw. Wim Hof levert onmenselijke prestaties met behulp van technieken waar ademhalingsoefeningen aan ten grondslag liggen. Door een goede ademhaling kun je langer je adem inhouden en maak je bewust contact met je hart, autonome zenuwstelsel en immuunsysteem. Deze ademhalingsoefeningen zijn door ieder mens uit te voeren en daarom zegt de Iceman ook altijd “Wat ik kan, kan iedereen”. Leer deze technieken en stap dezelfde dag nog in een bad met ijs. Wij werken samen met Innerfire.

The Boxing Club

Sport verbindt en boksen helemaal. Fysieke beweging leidt tot mentale beweging. Verbaal kunnen we onze patronen en reacties anders uitleggen of verhullen. Fysiek is dat een stuk ingewikkelder. Door te kijken en te luisteren naar je lichaam, kom je veel te weten over je eigen gedrag en de redenen voor dat gedrag. Ook krijg je inzicht in het gedrag van anderen. Kortom: boksen is een effectief en leuk middel om jezelf en elkaar op een speelse manier beter te leren kennen.

Horse Coaching

Er zijn twee belangrijke effecten van paardencoaching: 1. Je kunt even niet zo goed nadenken met een los paard in de bak, waardoor rationele denkprocessen omzeild worden. 2. Paarden leven in het moment. Het contact met het paard brengt je direct in het ‘nu’. Dat levert snel ontspanning op.
Het paard reageert op je gevoel en uitstraling. De paardencoach vertaalt de non-verbale paardentaal. Je voelt snel verbinding met jezelf en wat jij belangrijk vindt. Je maakt keuzes. Het resultaat is persoonlijk leiderschap.

Just Do You

Tijdens deze interactieve inspiratiemiddag neemt Mariëtte van Hoeve je mee op reis. Ze vertelt over haar wereldreis in een oude bus. Een persoonlijke reis. Haar ervaring giet zij in een prikkelend en soms confronterend verhaal met als doel: het jou een beetje makkelijker te maken. Eén ding is zeker: na deze presentatie heb je drie concrete acties die jij meteen kan toepassen. Zodat je met een scherpe blik gaat kijken naar de keuzes die je maakt. Wat zou je willen veranderen? Of juist niet?

1 Day Offline

Durf jij het aan om 1 dag offline te gaan? Eén dag ongestoord, offline en onbereikbaar te zijn? Tijdens deze dag gebruik je geen laptop, mobiele telefoon of andere media. Je richt je 8 uur alleen op wat zich afspeelt in het hier en nu. Van onze partner ‘1 dag offline’ ontvang je een offline pakket met daarin een mix aan prikkelende opdrachten. Dit levert reflectie, rust, interessante inzichten en soms ook mooie ontmoetingen op. Een cadeautje aan jezelf.

Interesse in een van onze Experience Blocks?

Laat je gegevens achter en je wordt zo snel mogelijk teruggebeld door een van onze learning consultants.