Skip to main content

Wat begon in een viskraam in Seattle, is uitgegroeid tot een klantgerichtheid filosofie die is verspreid in organisaties over de hele wereld. De mannen van Pike Place fish market hebben hun niet-rendabele business omgetoverd tot een succesvolle, wereldberoemde plek. Hoe? Door 1 ding te veranderen; de manier waarop zij hun werk en hun klant benaderen. Hun filosofie; toepasselijk de FISH!-filosofie genoemd, is simpel en doeltreffend en vergroot succes in alle aspecten van je werk.

Wat voor werk je ook doet, met of zonder klantcontact, deze 4 pijlers geven jouw werkplezier, productiviteit en relaties met anderen een boost:

Play
De basis van succes in je werk is plezier. Door je werk op een speelse en creatieve manier te benaderen, boost je jouw motivatie en energie. Dit vertaalt zich niet alleen door naar een hogere efficiëntie en betere resultaten, maar ook naar het contact met jouw collega’s en klanten. De overige 3 pijlers van de Fish-filosofie gaan eigenlijk als vanzelf, wanneer je voldoet aan deze pijler. Want; plezier werkt.

Be there
Geef je volle aandacht. Dit is een krachtige boodschap, vooral in de huidige tijd waarin we continu in contact staan met anderen en veel dingen tegelijk doen. Door je volle aandacht te geven aan de mensen om je heen verbeter je de communicatie met hen en bouw je aan duurzame relaties. Stop bijvoorbeeld met je bezigheden als je een collega je een vraag stelt en draai je lichaam naar anderen toe wanneer je met hen praat. Een kleine moeite, met direct resultaat.

Make their day
Zorg ervoor dat jouw klanten en collega’s een goed gevoel hebben bij elk contact met jou. Dit doe je door te laten zien dat je bereid bent een stapje extra te zetten, om hun dag beter te maken. Hierbij draait het om inlevingsvermogen (wat zou de ander blij maken?) en proactiviteit. Het zijn vaak de kleine dingen die bijblijven; een oprechte glimlach, compliment of extra advies. Bel bijvoorbeeld een klant op voor een leuk gesprek of zet een collega in het zonnetje.

Choose your attitude
Een positieve houding is een bewust keuze die je maakt. En deze keuze heeft invloed op je eigen gemoedstoestand en die van anderen. Een positieve houding helpt je vooruit, laat je meer kansen en mogelijkheden zien en maakt je gelukkiger. Bedenk ´s ochtends voor je naar werk gaat, wat de 3 leukste dingen zijn die je die dag gaat doen en houdt die vibe vast. Je zult merken dat je met een voldaan en energiek gevoel je dag afsluit.

Have fun!

Bron

Heb je hier vragen over? Bel Jobtraining op 0204230603 of mail ons.