Skip to main content

Jezelf een peptalk geven om je zelfverzekerder te voelen, dat klinkt een beetje gek. Toch is jezelf aanmoedigen een effectieve manier om je eigen zelfbeeld een boost te geven. Een peptalk wordt ook wel positieve affirmatie genoemd en hiermee helpen we ons onderbewuste om een positiever beeld van onszelf te vormen.

Hoe werkt dit? Het begint bij ons ego; we hebben van nature de behoefte om ons zelfbeeld en integriteit te beschermen. We zien onszelf als ‘goede’ mensen die leven naar bepaalde waarden en normen. Als iemand dit beeld in twijfel trekt, doen we hard ons best om ons positieve zelfbeeld te beschermen. Onbewust blokkeren we bedreigende informatie of focussen we op positieve aspecten van onszelf om ons goed te voelen. Ons ‘psychologisch immuun systeem’ schiet ons te hulp.

Dit systeem kun je versterken met behulp van zelf affirmatie. Door jezelf positief toe te spreken bekrachtig je jouw zelfbeeld en overtuig je jezelf van jouw kunnen. Je wordt er niet alleen zelfverzekerder van, je gaat er ook beter door presteren en het werkt als een buffer tegen stress. Een mooi resultaat als je bedenkt dat een dagelijkse peptalk je nog geen 5 minuten kost. Een goede zelf affirmatie voldoet aan de volgende punten: spreek jezelf toe vanuit de ‘ik-vorm’, richt je op het heden, wees positief en spreek je emoties aan.

Wij helpen je op weg, zeg de volgende zin 3x tegen jezelf; ‘Vandaag ga ik er een mooie dag van maken!’ (dit hoeft niet hardop)

Succes!

Bron

Heb je hier vragen over? Bel Jobtraining op 0204230603 of mail ons.