Skip to main content

Wanneer ga jij na een dag werken tevreden naar huis? Waarschijnlijk wanneer je lekker veel to-do’s hebt afgevinkt. En dan vooral de to-do’s die lastig of belangrijk zijn. De snelste weg om elke dag met zo’n voldaan gevoel naar huis gaan? Start je dag met je Most Important Task.

De theorie achter MIT is dat je veel voldoening haalt uit het afronden van taken. Dat is precies waarom taken afstrepen van een to-do lijstje zo fijn werkt. Maar ook waarom het belangrijk is om ’s morgens altijd je bed op te maken. Vier argumenten om morgen je dag met je MIT te starten:

Het neemt spanning weg en zorgt voor rust in je hoofd

Wanneer je een belangrijke taak langere tijd met je meesleept, blijft je brein hier onbewust continu mee bezig. Dat kost energie en focus. Wanneer je zo’n een belangrijke klus meteen afhandelt, geeft dit juist voldoening en energie.

Het verhoogt je productiviteit

Doordat je met focus start en je brein direct uitdaagt kom je sneller in een flow: een positieve en geconcentreerde gemoedstoestand waarin we efficiënt werken (en gelukkiger van worden).

Het zorgt voor structuur in je dag

Om te besluiten wat je belangrijkste taak is breng je eerst al je to-do’s in kaart. En dat geeft overzicht. Je hebt daarmee direct grip op wat er allemaal gedaan moeten worden en kunt hier jouw planning bij maken.

Het geeft meer werkplezier

Door elke dag met je MIT te starten maak je slim gebruik van je ochtend energie en focus. Als je een grote taak hebt afgerond pak je de rest van de dag met meer gemak en minder stress kleinere taken op. Daardoor ga je aan het einde van de dag met een voldaan gevoel naar huis en kijk je uit naar de volgende werkdag.

Dus maak vandaag nog een inventarisatie van al je taken en plan morgenochtend tijd in voor de belangrijkste. Maar pas nadat je je bed hebt opgemaakt natuurlijk.

Succes!

Bron: Greg Swierad – Miracle Morning: Effortlessly starting your day with your most important task

Heb je hier vragen over? Bel Jobtraining op 0204230603 of mail ons.