GRIP – Het geheim van slim werken

Het is best gek dat we nog nooit écht hebben leren werken. De GRIP-training legt je stap voor stap uit hoe je slimmer werkt voor meer rust en ruimte in je hoofd.

Jobtraining heeft in samenwerking met  Rick  Pastoor de GRIP-training ontwikkeld.  Rick, voorheen ‘binnenbaas’ bij Blendle schreef de bestseller GRIP; het geheim van slim werken. In de training leer je de slimme GRIP werkwijze stap voor stap toepassen op jouw werk en leven. Het gevolg? Meer rust en ruimte voor kleine en grote dromen.

INSCHRIJVEN

GRIP  bevat veel nuttige tips om je werk beter op orde te krijgen. Fijn, want bij mij was het daar eigenlijk wel weer eens tijd voor.

Ben TiggelaarNRC Handelsblad

Van het boek  GRIP  leerde ik dat je rust en richting kunt aanbrengen in je werkweek. In plaats van als een kip zonder kop van alles af te vinken, kies ik nu bewuster waar ik mijn tijd in stop.

Astrid van der HulstCreative Director Flow Magazine

Dit is GRIP:

 • Hoe je de baas wordt (en blijft) over je mailbox

 • Hoe je je agenda inzet voor minder stress en richting in je werk

 • Waarom je nooit meer iets in je hoofd moet bewaren

 • Hoe een wekelijkse afspraak met jezelf je productiviteit verdubbelt

 • Hoe je een mentor vindt en slimmer om advies vraagt

 • Hoe je ingewikkelde problemen oplost

 • Hoe je een jaarplan maakt, zodat je meer van je doelen haalt

Foto: Merlijn Doomernik

Wat kun je van deze training verwachten?

GRIP OP JE AGENDA

We beginnen bij je agenda. Past alles dat je moet doen niet in je agenda? Dat raakt nu precies de kern: jouw agenda is namelijk eindig en dat is geweldig. Dat betekent namelijk dat je zult moeten kiezen. In dit gedeelte ga je dan ook gelijk al zaken elimineren. Je richt je agenda op een slimme manier in, waardoor je direct al meer overzicht en slagkracht krijgt. Zo krijg je meer grip op de uren die je kunt besteden in je werkweek.  ​

GRIP OP JE TAKEN

Je hoofd is voor nieuwe ideeën, niet voor de opslag van taken. En daarom bewaren we vanaf nu nooit meer iets in ons hoofd. Je installeert je digitale takenlijst en richt deze in. Je brengt je verantwoordelijkheden en prioriteiten in kaart. Alles wat je te binnen schiet en niet in je agenda voor deze week staat, zet je in jouw takenlijst. Of het nu vandaag, morgen of over een jaar moet gebeuren. ​

GRIP OP JE MAILBOX

E-mail is een fantastisch medium. Het werkt bijna altijd feilloos. Maar het is ook verslavend en het stopt nooit. Je plant vaste momenten in voor externe berichten en leert hoe je e-mail snel en effectief afhandelt. Je zet notificaties uit, schrijft je uit voor nieuwsbrieven en leert hoe je proactieve mails schrijft.

GRIP is bekend van

Meer informatie over deze training?

Laat je gegevens achter en je wordt zo snel mogelijk teruggebeld door een van onze learning consultants.
  Jouw learning track

  Wij geloven in leren door te doen. Experimenteren, proberen en daarvan leren. Daarom verzorgen wij trainingen in combinatie met on the job challenges. Challenges zijn korte doe opdrachten die je uitdagen om nieuw geleerd gedrag in praktijk te brengen en vast te houden. 6 weken, elke week 1 challenge. Zie hieronder hoe deze learning track eruit ziet en lees hier meer over wat je kunt verwachten in een learning track.

  Deze training liever helemaal online organiseren? Dat kan! Check hier hoe jouw training er dan uitziet: virtuele learning track.