GRIP – Het geheim van slim werken

Het is best gek dat we nog nooit écht hebben leren werken. Met die gedachte, schreef Rick Pastoor de bestseller GRIP; het geheim van slim werken. Samen met Rick heeft Jobtraining de GRIP-training ontwikkelt, die jou stap voor stap uitlegt hoe je slimmer werkt voor meer rust, focus en voldoening in je werk. In de training leer je de slimme GRIP werkwijze stap voor stap toepassen op jouw werk en leven en maak je een jaarplanning die je helpt om aandacht te besteden aan jouw persoonlijke doelen en mentale vitaliteit.

GRIP  bevat veel nuttige tips om je werk beter op orde te krijgen. Fijn, want bij mij was het daar eigenlijk wel weer eens tijd voor.

Ben TiggelaarNRC Handelsblad

Van het boek  GRIP  leerde ik dat je rust en richting kunt aanbrengen in je werkweek. In plaats van als een kip zonder kop van alles af te vinken, kies ik nu bewuster waar ik mijn tijd in stop.

Astrid van der HulstCreative Director Flow Magazine

Dit is GRIP:

 • Hoe je grip krijgt Slack/e-mail/WhatsApp en andere externe berichten

 • Hoe je je agenda inzet voor minder stress en richting in je werk

 • Waarom je nooit meer iets in je hoofd moet bewaren

 • Hoe een wekelijkse afspraak met jezelf je productiviteit verdubbelt

 • Hoe je een mentor vindt en slimmer om advies vraagt

 • Hoe je ingewikkelde problemen oplost

 • Hoe je een jaarplan maakt, zodat je meer van je doelen haalt

Foto: Merlijn Doomernik

Wat kun je van deze training verwachten?

GRIP OP JE AGENDA

We beginnen bij je agenda. Jouw agenda is namelijk eindig en dat is geweldig. Dat betekent dat je zult moeten kiezen. In dit gedeelte ga je dan ook gelijk al zaken annuleren. Je richt je agenda op een slimme manier in, waardoor je direct al meer overzicht en slagkracht krijgt. Zo krijg je meer grip op de uren die je kunt besteden in je werkweek.  

GRIP OP JE TAKEN

Je hoofd is voor nieuwe ideeën, niet voor de opslag van taken. En daarom bewaren we vanaf nu nooit meer iets in ons hoofd. Je installeert je digitale takenlijst en richt deze in. Je brengt je verantwoordelijkheden en prioriteiten in kaart. Alles wat je te binnen schiet en niet in je agenda voor deze week staat, zet je in je takenlijst. 

GRIP OP EXTERNE BERICHTEN

Het beantwoorden externe berichten (e-mail/WhatsApp/Slack etc.) kan verslavend zijn. Het geeft voldoening om deze snel af te handelen. Maar omdat het hier meestal gaat om vragen en verzoeken van anderen, kunnen deze berichten je afleiden van jouw persoonlijke doelen. Daarom plan je vaste momenten in voor externe berichten en leer je hoe je deze snel en effectief afhandelt. Je zet notificaties uit, schrijft je uit voor nieuwsbrieven en leert hoe je proactieve berichten schrijft.

GRIP OP JE JAAR

Als je grip hebt op je week, ontstaat er ruimte voor grotere dromen. Je brengt in kaart waar jij je bed voor uitkomt en dus meer tijd en aandacht aan zou willen besteden. Je maakt jouw persoonlijke jaarplan met uitdagende doelen en concrete acties en plant deze direct in.

 

GRIP is bekend van

Meer informatie over deze training?

Laat je gegevens achter en je wordt zo snel mogelijk teruggebeld door een van onze learning consultants.
  Door dit vakje te selecteren, gaat u akkoord met het ontvangen van toekomstige marketinge-mails:  
   
   
  Geïnteresseerd in: :    
  Type: *    
  Status:    
  Bron:    
   

  Jouw learning track

  Wij geloven in leren door te doen. Experimenteren, proberen en daarvan leren. Daarom verzorgen wij trainingen in combinatie met on the job challenges. Challenges zijn korte doe opdrachten die je uitdagen om nieuw geleerd gedrag in praktijk te brengen en vast te houden. 6 weken, elke week 1 challenge. Zie hieronder hoe deze learning track eruit ziet en lees hier meer over wat je kunt verwachten in een learning track.

  Deze training liever helemaal online organiseren? Dat kan! Check hier hoe jouw training er dan uitziet: virtuele learning track.