Growth Talk online op 20 mei:
De (her)positionering van L&D binnen jouw organisatie

Ben jij werkzaam in Learning & Development en heb je behoefte aan inspiratie gericht op jouw vakgebied? Ben je druk in de weer met de ontwikkeling van anderen, maar kom je tijd te kort om jezelf te blijven ontwikkelen? Wil je verbinden met andere L&D professionals zonder dat je daar de deur voor uit moet? Dan zijn de Growth Talks iets voor jou.

Inschrijven
Waarom een Growth Talk?

Wij geloven in de kracht van verbinding om continu geïnspireerd te blijven. Growth Talks online zijn er om je te verbinden met andere L&D professionals en je te inspireren om te werken aan innovatie en impact in L&D. Elk kwartaal vragen we een expert om zijn/haar verhaal te delen.

Growth Talk 20 mei: De (her)positionering van L&D binnen jouw organisatie

Hoe duidelijk is de positionering van jouw Learning & Development afdeling voor je interne klanten? Welke diensten en producten bieden jullie wel en wat doen jullie niet?

In een ideale situatie kies je bewust voor een positionering die aansluit bij het type organisatie en haar volwassenheidsniveau. Toch leert de ervaring dat veel L&D afdelingen door de jaren heen organisch zijn gegroeid, zonder goed doordachte bouwtekening.

In deze sessie zoomen we samen uit, om daarna te kunnen bepalen welke organisatievorm het meest passend is voor jouw organisaties. Je vergroot je bewustzijn en krijgt handvatten om jouw L&D afdeling op de meest passende wijze te organiseren en (her)positioneren. Het resultaat? Meer focus en een heldere routekaart. Dit leidt tot meer structuur, meer tevreden klanten, meer (positieve) impact op bedrijfsresultaten en een goed geoliede L&D afdeling.

Over Guus van Deelen – Strategisch Learning & Development adviseur

Guus is een doorgewinterde opleidingsprofessional met een eigenwijze visie op het vakgebied. Zijn Credo? Niet opleiden, maar oplossen! Het up en reskillen van medewerkers is tegenwoordig een van de grootste uitdagingen voor organisaties. Als (interim)manager en strategisch adviseur geeft Guus strategisch Learning en Development advies om een ​​breed scala aan organisaties (van start-ups tot grote bedrijven) te helpen bij het optimaliseren van hun propositie voor mensen, talent en leiderschapsontwikkeling.

Guus is oorspronkelijk opgeleid als opleidingskundige, maar zijn werkwijze is door de jaren heen sterk beïnvloed door de principes van LEAN.

Ps. Onze vorige Growth Talk over L&D post-covid was een webinar. De vorm zal dit keer anders zijn: een Zoom sessie waarbij je de andere L&D professionals ook kunt zien en spreken. Meer interactie dus!

Inschrijven
Praktische informatie

Datum: vrijdag 20 mei 2022

Tijd: 11:00 – 12:00

Locatie: online via Zoom (de link ontvang je na inschrijving)

Kosten: geen

Guus van Deelen
Inschrijven

Vorige Growth Talks

De veranderende rol van L&D post – covid 

De traditionele rol van L&D – verantwoordelijk voor trainingen, het ontwikkelen van kennis en vaardigheden – is al langer in beweging. Of het nu gaat om het vormgeven van leiderschaps- ontwikkeling, de shift van focus op skills naar mindset, de mate waarin leren gepersonaliseerd wordt, of over hoe een L&D afdeling op wendbare wijze kan inspringen op een steeds veranderende vraag van organisaties in transformatie: het gaat meestal over meer dan leren alleen. 

Hoe kan L&D de ervaringen van de afgelopen twee jaar, waarin massaal werd overgestapt op virtuele leervormen, maar ook waarin het belang van leren in de organisatiecultuur en in het verbinden van mensen sterker naar voren kwam, aanwenden om vanuit een bredere, transformerende, rol impact te maken? 

In deze Growth Talk deelde Carolien haar persoonlijke blik op de rol van L&D in een organisatie in transformatie en gaf een inkijk in wat de successen en uitdagingen zijn die zij daarbij tegenkomt. 

Over Carolien Abrahamse – Head of Learning & Talent development at PwC

Carolien gelooft in een leven lang leren en dat eigenaarschap de sleutel is voor succesvolle leerervaringen. Voor de liefde verhuisde ze naar Frankrijk, waar ze na het behalen van haar Master haar carrière startte bij het opleidingsinstituut voor Franse topambtenaren: de Ecole Nationale d’Administration (ENA) in Parijs. Daarna maakte ze de overstap naar een consultancy waar ze zich inzette als consultant, coach en trainer op het gebied van employee engagement, soft skills en leiderschapsontwikkeling. Terug in Nederland, maakte ze de overstap naar PwC en vervulde daar verschillende functies in het L&D team, leidend naar haar huidige functie als afdelingshoofd. Je kunt Carolien ’s nachts wakker maken voor chocola (in werkelijkheid is het vaker één van haar kinderen die haar wakker houdt), haar guilty pleasure is het lezen van de krant op zaterdagochtend en ze is gek op goede voornemens – vooral op het gebied van duurzaamheid. 

 

 

Praktische informatie

Datum: vrijdag 11 maart 2022

Voor deze Growth Talk kan je je niet meer aanmelden

Schrijf je nu in    Contact

    Telefoon: 020 423 06 03
    Mail: Thysa@jobtraining.nl