Growth Talks voor L&D professionals

Ben jij werkzaam in Learning & Development en heb je behoefte aan inspiratie gericht op jouw vakgebied? Ben je druk in de weer met de ontwikkeling van anderen, maar kom je tijd te kort om jezelf te blijven ontwikkelen? Wil je verbinden met andere L&D professionals zonder dat je daar de deur voor uit moet? Dan zijn de Growth Talks iets voor jou. Elk kwartaal vragen we een expert om zijn/haar verhaal te delen.

Growth talk ‘Soft skills ontwikkelen middels Virtual Reality’

Virtual Reality maakt het mogelijk om schaalbaar en zonder beperking van tijd en ruimte, soft skills te ontwikkelen. Op een aantrekkelijke manier; je waant je in een andere wereld, die intuïtief en interactief is. Virtual Reality is een online omgeving waarin een realistische (gespreks) situatie wordt geoefend in een veilige omgeving. Assertiever zijn, feedback geven of je inleven in een ander, is een stuk makkelijker in een virtuele wereld.  Je kunt hier fouten maken, zonder dat iemand daar last van heeft. Buiten je virtuele gesprekspartner misschien ;) Hierdoor ontwikkel je je sneller en leer je op een boeiende manier. En niet onbelangrijk: je onthoudt beter en langer wat je leert. Interessant toch? Tijdens onze growth talk gaan we hierover in gesprek met Wybren Bosma. Zien we je dan?

Over Wybren Bosma, oprichter Meta-Skills

Wybren begon zijn carrière als consultant bij BCG. Toen hij aan de slag ging in de wereld van Learning & development liep hij tegen het probleem aan dat het ontwikkelen van virtual reality trainingen moeilijk, langzaam en duur is. Als oplossing ontwikkelde hij een platform waarmee L&D experts makkelijk, snel en goedkoop VR trainingen kunnen maken. Hierdoor kunnen bedrijven op grote schaal medewerkers ontwikkelen.

Praktische informatie

Datum: vrijdag 17 maart 2023 van 11.00 tot 12.00

Locatie: online

Aanmelden kan via het formulier hieronder

Wybren Bosma

Schrijf je nu in








    Contact

    Telefoon: 020 423 06 03
    Mail: jeroenvanbeek@jobtraining.nl

    Vorige Growth Talks

    Growth talk & interview ‘Kijken vanuit de bril van inclusie’

    Veel organisaties willen groeien als het gaat om hun menselijke waarden. In deze groei spelen diversiteit, gelijkwaardigheid en inclusie een steeds prominentere rol. We leren namelijk dat veel organisaties de balans en kennis missen, simpelweg omdat hun workforce niet divers is. In deze interactieve talk / interview neemt Laura jou als HR/L&D professional mee in waar je kunt starten als organisatie om niet simpelweg een vinkje te zetten bij inclusie, maar daadwerkelijk door een inclusie-bril te kijken naar het systeem, de mensen, de processen en de leiders van jouw organisatie. Zodat je niet alleen een eerste stap kunt zetten, maar ook meer te weten komt over hoe in beweging te blijven.

    Laura te Hennepe – Sociaal psycholoog, D&I strateeg en founder van The Third.

    Laura is sociaal psycholoog, D&I strateeg en founder van The Third. The Third heeft als missie om organisaties te begeleiden in hun groei naar inclusieve, psychologisch veilige plekken gevuld met divers talent. Movement is Laura haar core-business. Zij werkt in het veld van change-management, leiderschap en inclusie en diversiteit, altijd met een creatieve insteek. The Third Entity, de ruimte tussen mensen, is waar Laura op haar best is. Het analyseren van sociale dynamieken en het bewegen van mensen naar de higher dream: een wereld waarin bedrijven communities zijn en connectie de norm is. In deze Q&A duikt zij samen met HR & L&D professionals in de nooit saaie wereld van verschillen en mens zijn.

    Praktische informatie

    Datum: vrijdag 18 november 2022 

    Voor deze Growth Talk kan je je niet meer aanmelden

    Laura

    Interview met Rick Pastoor – Krijg GRIP op jouw najaar

    Iedereen kent de signalen dat het werk niet gaat zoals het zou moeten gaan: aan het einde van een lange werkdag is de inbox nog steeds vol, de agenda propvol en de to-do-lijst oneindig. Als jouw collega’s het gevoel hebben dat zij hun grip op tijd verliezen, kan dat verlammend werken. Zo wordt het lastiger om de beoogde doelen te behalen, om de kwaliteit te leveren die wordt nastreeft of bezig te zijn met persoonlijke ontwikkeling. Jouw teams werken hard, zeker, maar wordt er ook vooruitgang geboekt?

    Rick Pastoor schreef het boek GRIP, waarin hij een werkmethode deelt voor iedereen die te veel te doen heeft. Zijn frisse, no-nonsense aanpak geeft duidelijkheid en richting aan zelfs de meest hectische werkweek. Met behulp van tools, zoals agenda, takenlijst en e-mail, helpt GRIP jouw collega’s om slimmer te werken, groter te denken en de weg vrij te maken voor wat het belangrijkst is.

    Wij hebben Rick gevraagd om zijn GRIP kennis in een interview te delen met ons L&D netwerk. In dit interview beantwoordt hij vragen over hoe je slimmer kunt werken. Slimmer, dus niet harder. Heb jij als L&D professional vragen voor Rick? Voeg deze toe aan jouw inschrijving voor deze Growth Talk. We proberen zoveel mogelijk vragen te behandelen.

    Rick Pastoor – Auteur van GRIP en Co-fouder Rise

    Rick Pastoor (1988) was één van de eerste medewerkers van de snelgroeiende startup Blendle (gesteund door The New York Times en Axel Springer). Hij liet zijn eigen succesvolle bedrijf achter om zich als ingenieur bij de startup te voegen, waarna hij al snel de leider van het team van het Nederlandse bedrijf werd. Als Head of Product gaf hij leiding aan een groot team van ingenieurs en ontwerpers. Naast deze baan schreef hij zijn eigen ‘gids’ voor slimmer werken onder de titel ‘GRIP’. Dit werd al snel een bestseller met meer dan 35.000 verkochte exemplaren. Rick houdt zich nu bezig met teams die effectiever willen werken. Zijn nieuwe startup Rise trok gelijk de aandacht van een aantal bekende angel-investeerders. Rise is een softwaredienst waarmee teamleden hun beschikbare tijd goed op elkaar af kunnen stemmen.

    Benieuwd naar de GRIP training voor jouw team?

    Praktische informatie

    Datum: vrijdag 23 sept 2022

    Voor deze Growth Talk kan je je niet meer aanmelden

    De (her)positionering van L&D binnen jouw organisatie

    Hoe duidelijk is de positionering van jouw Learning & Development afdeling voor je interne klanten? Welke diensten en producten bieden jullie wel en wat doen jullie niet?

    In een ideale situatie kies je bewust voor een positionering die aansluit bij het type organisatie en haar volwassenheidsniveau. Toch leert de ervaring dat veel L&D afdelingen door de jaren heen organisch zijn gegroeid, zonder goed doordachte bouwtekening.

    In deze sessie zoomen we samen uit, om daarna te kunnen bepalen welke organisatievorm het meest passend is voor jouw organisaties. Je vergroot je bewustzijn en krijgt handvatten om jouw L&D afdeling op de meest passende wijze te organiseren en (her)positioneren. Het resultaat? Meer focus en een heldere routekaart. Dit leidt tot meer structuur, meer tevreden klanten, meer (positieve) impact op bedrijfsresultaten en een goed geoliede L&D afdeling.

    Over Guus van Deelen – Strategisch Learning & Development adviseur

    Guus is een doorgewinterde opleidingsprofessional met een eigenwijze visie op het vakgebied. Zijn Credo? Niet opleiden, maar oplossen! Het up en reskillen van medewerkers is tegenwoordig een van de grootste uitdagingen voor organisaties. Als (interim)manager en strategisch adviseur geeft Guus strategisch Learning en Development advies om een ​​breed scala aan organisaties (van start-ups tot grote bedrijven) te helpen bij het optimaliseren van hun propositie voor mensen, talent en leiderschapsontwikkeling.

    Guus is oorspronkelijk opgeleid als opleidingskundige, maar zijn werkwijze is door de jaren heen sterk beïnvloed door de principes van LEAN.

    Praktische informatie

    Datum: vrijdag 20 mei 2022

    Voor deze Growth Talk kan je je niet meer aanmelden

    Guus van Deelen

    De veranderende rol van L&D post – covid 

    De traditionele rol van L&D – verantwoordelijk voor trainingen, het ontwikkelen van kennis en vaardigheden – is al langer in beweging. Of het nu gaat om het vormgeven van leiderschaps- ontwikkeling, de shift van focus op skills naar mindset, de mate waarin leren gepersonaliseerd wordt, of over hoe een L&D afdeling op wendbare wijze kan inspringen op een steeds veranderende vraag van organisaties in transformatie: het gaat meestal over meer dan leren alleen. 

    Hoe kan L&D de ervaringen van de afgelopen twee jaar, waarin massaal werd overgestapt op virtuele leervormen, maar ook waarin het belang van leren in de organisatiecultuur en in het verbinden van mensen sterker naar voren kwam, aanwenden om vanuit een bredere, transformerende, rol impact te maken? 

    In deze Growth Talk deelde Carolien haar persoonlijke blik op de rol van L&D in een organisatie in transformatie en gaf een inkijk in wat de successen en uitdagingen zijn die zij daarbij tegenkomt. 

    Over Carolien Abrahamse – Head of Learning & Talent development at PwC

    Carolien gelooft in een leven lang leren en dat eigenaarschap de sleutel is voor succesvolle leerervaringen. Voor de liefde verhuisde ze naar Frankrijk, waar ze na het behalen van haar Master haar carrière startte bij het opleidingsinstituut voor Franse topambtenaren: de Ecole Nationale d’Administration (ENA) in Parijs. Daarna maakte ze de overstap naar een consultancy waar ze zich inzette als consultant, coach en trainer op het gebied van employee engagement, soft skills en leiderschapsontwikkeling. Terug in Nederland, maakte ze de overstap naar PwC en vervulde daar verschillende functies in het L&D team, leidend naar haar huidige functie als afdelingshoofd. Je kunt Carolien ’s nachts wakker maken voor chocola (in werkelijkheid is het vaker één van haar kinderen die haar wakker houdt), haar guilty pleasure is het lezen van de krant op zaterdagochtend en ze is gek op goede voornemens – vooral op het gebied van duurzaamheid. 

     

     

    Praktische informatie

    Datum: vrijdag 11 maart 2022

    Voor deze Growth Talk kan je je niet meer aanmelden