fbpx

Guido
Acteur

Over Guido:
Guido studeerde af aan de acteursopleiding in Utrecht en speelde vervolgens in verschillende voorstellingen. Zo tourde hij langs schouwburgen, speelde op de Parade en zong en acteerde in de musical Soldaat van Oranje. Ook is hij te zien in tv-series als Flikken Maastricht en speelt hij diverse straattheatervoorstellingen in binnen en buitenland.

Sinds 2012 is Guido ook werkzaam als trainingsacteur. Hij doet dit met veel plezier en is breed inzetbaar: van gesprekstechnieken- en agressietrainingen tot coaching en talentontwikkeling.

Wat vind jij het leukst aan je werk?
Ik vind het leuk dat ik in mijn werk veel verschillende mensen ontmoet en op uiteenlopende plekken terecht kom.  Zo werk ik de ene dag met bankiers en supermarktmanagers en sta ik de andere dag in de gevangenis of bij defensie.

Als trainingsacteur werk ik niet met een script, maar speel ik letterlijk in op de leerwensen van de deelnemers. Ik zie het als een uitdaging om door middel van spel en humor mensen nieuwe inzichten te geven in hun talenten, blinde vlekken en onzekerheden. Het geeft mij voldoening als de deelnemers na een training zelfbewuster naar huis gaan met een zak vol tools die ze direct kunnen toepassen in hun werksituatie.

Wat is jouw grootste talent?
Mijn kracht zit in het neerzetten van geloofwaardige, realistische situaties waardoor deelnemers snel vergeten dat ze in een rollenspel zitten. Ik zorg in de groep voor een fijne, veilige sfeer waar veel ruimte is voor eigen inbreng en deelnemers openstaan voor rake en concrete feedback.

Wat zou de titel kunnen zijn van jouw autobiografie?
‘Alles mag, niets moet.’

Kun je nog iets verrassends vertellen over jezelf?
Ik kan binnen 2 minuten een Rubik’s Cube oplossen.

nl_NL
en_GB nl_NL