Skip to main content

Kan ik je ergens mee helpen? Een simpele vraag met groot effect op de teamspirit en relaties met jouw klanten. Door jezelf behulpzaam op te stellen, versterk je niet alleen de band met anderen om je heen; uit onderzoek blijkt dat we ons zelf ook beter gaat voelen door het helpen van anderen. De volgende 3 tips helpen je op weg:

  1. Leef je in
    Door je in te leven in jouw collega of klant en veel open vragen te stellen, ben jij altijd op de hoogte van zijn of haar behoeften. Hier kun je op inspelen nog voordat zij jou om hulp vragen.
  2. Glimlach
    Een glimlach kan niet alleen jouw stemming veranderen, maar ook die van anderen. Een simpele manier dus om jezelf en een ander een goed gevoel te geven.
  3. Check je omgeving
    Een stapje extra zetten of je hulp aanbieden lijkt lastig als je het zelf druk hebt. Hulp aanbieden betekent echter niet altijd werk uit iemands handen nemen. Zo kun je ook behulpzaam zijn door de werkomgeving te verbeteren. Doe daarom regelmatig een omgevingscheck; er is altijd wel íets dat je kan doen om de omgeving fijner te maken. Ruim de koffiemok van je collega op of bied juist iets te drinken aan. Dit kost je maar 5 minuten en een klein gebaar heeft soms een groot effect.

Probeer vandaag nog één van deze tips uit en geniet van het effect dat dit op jou en je omgeving heeft.

Werkze!

Bron  Bron

Heb je hier vragen over? Bel Jobtraining op 0204230603 of mail ons.