Skip to main content

Doe mee met de HELLO NEW YOU challenges
Om ervoor te zorgen dat je ook thuis plezier in je werk houdt, delen wij elke week praktische en leuke challenges waarmee jij je privé- en werkgeluk kan vergroten. Dit zijn korte opdrachten die je helpen om weer op te laden, met meer focus en rust te werken en zorgen voor verbinding met je collega’s tijdens het thuiswerken. Je kunt elk moment en met elke challenge starten. Doe je mee?

Challenge #10 – Recap
Elk gesprek wordt beter met een dosis LSD: Luisteren, Samenvatten en Doorvragen. Dit zijn de basisingrediënten van goede communicatie. Alle drie zijn even belangrijk, toch vergeten we vooral vaak het samenvatten. Zeker tijdens online meetings kan het een uitdaging zijn om dit bewust te doen, omdat het iets meer moeite kost om de aandacht te houden bij wat de ander zegt.. Een gemiste kans, want samenvatten helpt juist hierbij en (online) gesprekken worden een stuk effectiever en praktischer als je bewust samenvat. Met deze challenge activeer je jezelf om vanaf nu bij elk gesprek een krachtige samenvatting te geven!

Met deze challenge:

  • Kan je beter de kern uit gesprekken halen
  • Voelen jouw gesprekspartners zich meer begrepen en gehoord
  • Voorkom je miscommunicatie

Wil jij ook dat jouw online meetings soepeler verlopen en tot een duidelijke overeenstemming komt na een gesprek? Laat dan je mailadres achter en ontvang deze challenge direct in jouw mailbox!


    Leave a Reply