Skip to main content

Hi deelnemer,

Hoe was jij als kind? Kan je dat nog terughalen of is het slechts een vage herinnering? In deze challenge gaan we terug naar jouw kindertijd. In deze periode is de kern van wie je bent en welke kwaliteiten en eigenschappen je bezit namelijk het beste zichtbaar. Doordat je als kind nog niet gevormd bent door bepaalde verwachtingen durf je vrijer je creativiteit te tonen. Iets waar we op latere leeftijd nog van kunnen leren! Om erachter te komen wat jij deed in je kindertijd ga je deze week een gesprek aan met je opvoeder of iemand anders die jou goed kende als kind. Succes!

Met deze challenge:

 • Leer je jezelf beter kennen
 • Kom je erachter wat een ander zag in jou toen je een kind was
 • Herken je kwaliteiten die je misschien nog steeds bezit maar te weinig inzet in je dagelijkse werk

Veel plezier,
Het Challenge team
Jobtraining

Challenge

 • Bekijk de TEDtalk van Tim Brown, die vertelt over de sterke relatie tussen creatief denken en spelen en waarom kinderen creatiever zijn dan volwassenen.
 • Ga een gesprek aan met je opvoeder of iemand anders (leraar, buurvrouw, tante, oma) die jou goed kende als kind. Vraag hem of haar:
  1) Wat typeerde mij als kind? Vraag door en schrijf dit in kernwoorden op.
  2) Wat is jouw eerst opkomende herinnering aan mij als kind?
  3) Welke karaktereigenschappen zie je nog steeds in mij terug? Welke niet?
 • Schrijf de belangrijkste punten uit het gesprek op en reflecteer vervolgens op de antwoorden van je gesprekspartner. Wat valt je op? Ervaar je dit zelf ook? Welke eigenschappen uit je jeugd zou je graag terug willen?
 • Als er  kwaliteiten zijn die je graag terug wil brengen in jouw gedrag, maak dan op basis van jouw reflectie een plan om dit te doen. Welke omstandigheden hebben ervoor gezorgd dat je bent veranderd en hoe kun je dit terugdraaien?
 • Tip: ga eens terug naar een van de plekken waar je bent opgegroeid. Zo maak je gevoelens los die je had als kind en kun je beter bedenken hoe je toentertijd was.

Heel veel succes!