Skip to main content

Hi deelnemer,

Om voldoening te halen uit je werk en je te blijven ontwikkelen, is het belangrijk dat je werk zoveel mogelijk aansluit bij jouw talenten. Deze match kun je zelf maken met behulp van job crafting. Door kleine aanpassingen te doen in jouw werkzaamheden, kun jij jouw talenten steeds vaker inzetten en doen waar jij goed in bent. Je kunt deze aanpassingen niet alleen doen in werkzaamheden, maar ook op het gebied van jouw werkomgeving, de relatie met collega’s en/of klanten en je mind-set. Tijd om aan de slag te gaan!

Met deze challenge:

  • Ontdek je dat werk dat aansluit bij je talenten als vanzelf gaat en meer voldoening geeft
  • Verbeter je de samenwerking met de mensen om jou heen
  • Reduceer je de taken waar je minder energie van krijgt en veel tijd mee kwijt bent

Veel plezier,
Het Challenge team
Jobtraining

Challenge

  • Tip: lees voordat je aan de slag gaat met de challenge de bitesize theorie. Hierin worden vier manieren van job crafting toegelicht, waarmee je jouw baan kan vormgeven naar jouw kwaliteiten en drijfveren
  • In deze challenge gaan we aan de slag met ‘taak craften’. Een manier om dit te doen is het uitwisselen van taken tussen collega’s. Spreek af om eenmalig een taak te ruilen met een collega. Bedenk welke taken of activiteiten van die collega bij jouw talenten passen. Zorg dat je één van die taken ruilt met een taak van jou die minder goed bij jouw talenten past.
  • Reflecteer: wat voor effect had deze takenruil? Hoe zou je hier meer gebruik van kunnen maken om zo jouw werk (en dat van collega’s) nog meer aan te laten sluiten bij jouw talenten? Vraag ook aan jouw collega hoe zij/hij dit vond.

Heel veel succes!