Hi deelnemer,

Jouw focus terugvinden na de feestdagen en de start van een nieuw jaar (met nieuwe doelen) kan soms best een uitdaging zijn. Tijd om weer in je workflow te komen met onze Talent flow-challenge.

Vind jij het ook zo fijn om ergens helemaal in op te gaan en de tijd te vergeten? Niet voor niets zeggen ze: time flies when you’re having fun. Wetenschappelijke onderzoeken tonen aan dat je hersenen tijdens een goede flow de perfecte cocktail van stofjes aanmaken die jouw performance laat pieken. Je kunt meer informatie verwerken, leert sneller en bent tot 700% creatiever. Klinkt interessant he? Wil je meer weten over dit proces? Bekijk dan het persoonlijke verhaal van Steven Kotler, oprichter van het Flow Genome Project.

Met deze challenge:

  • Werk je vaker ontspannen en met volle focus
  • Bespaar je tijd
  • Ervaar je hoe effectief en fijn het is om aaneengesloten werk te doen dat aansluit bij jouw talent(en)

Veel plezier,

Het Challenge team
Jobtraining

Challenge 

  • Bekijk jouw takenlijst voor deze week. Welke taken sluiten aan bij jouw talent(en)? Je komt erachter door jezelf af te vragen; welke werkzaamheden doe ik graag en met het grootste gemak? Van welke werkzaamheden krijg ik energie? Plan deze taken achter elkaar in een ‘flow block’
  • Tijdens dit blok focus je je volledig op deze taken. Je kan ervoor kiezen om hier ‘s ochtends mee te beginnen of toch liever de dag mee te eindigen. Kies een moment dat past bij jouw planning en energie!
  • Wil je je echt focussen op jouw taken? Vraag dan aan collega’s om je even niet te storen, leg je telefoon weg (of zet deze op niet-storen) en zet je e-mail notificaties uit.
  • Nadat je je takenlijst hebt afgerond, is het tijd om te reflecteren. Hoe voelde het om aaneengesloten te werken aan jouw ‘talent taken’? Ging het goed? Wat kan beter? Gebruik deze reflectie en verbeterpunten voor jouw volgende ‘flow block’.

Heel veel succes!