Hi deelnemer,

Uitblinken in wat je doet, kan een enorm gevoel van voldoening geven. Dit wordt nog groter wanneer je jouw talent gebruikt om anderen te versterken. Met de challenge ‘Helping hand’ ga jij jouw talenten inzetten om anderen ergens bij te helpen. Benieuwd hoe je dit het beste kunt aanpakken? Lees dan eerst onze learning bite, waarin we vertellen hoe je jouw talenten in topvorm krijgt.

Met deze challenge: 

  • Ervaar je dat je met jouw talenten anderen kunt helpen
  • Wordt jouw talent zichtbaarder in de organisatie/omgeving waar jij werkt
  • Ga je kwaliteiten van anderen meer waarderen en er misschien zelfs een beroep op doen

Veel plezier,
Het Challenge team
Jobtraining

Challenge

  • Om deze challenge zo goed mogelijk uit te oefenen, is het belangrijk eerst te focussen op je eigen talent(en). Waar liggen deze en welke talenten kun je inzetten om anderen te versterken? Maak een lijstje hiervan, waarbij je direct achter jouw talent opschrijft hoe jij vanuit dit talent anderen zou kunnen helpen. Tip: vind je het lastig te bedenken wat jouw talent is? Vraag dit dan aan 3 verschillende mensen uit jouw omgeving; een familielid, een collega en een vriend.
  • Bepaal vervolgens wie je graag zou willen helpen in jouw omgeving. Denk bijvoorbeeld aan je vader helpen met zijn administratie (als jouw talent organisatievermogen is), een peptalk geven aan een collega die in de put zit (passend bij het talent om anderen te enthousiasmeren) of het uitzetten van acties om een vriend aan een baan te helpen (vanuit het talent om doelen te vertalen naar concrete kleine acties).
  • Reflecteer achteraf op de situatie. Hoe was het om jouw talenten in te zetten voor een ander? Welke nieuwe inzichten over jouw talenten heeft dit jou opgeleverd?
  • Vraag ook aan degene die je hebt geholpen hoe zij dit ondervonden. Welke impact heb je precies gemaakt? Wat kun jij volgens hen aan een ander leren of voor een ander betekenen vanuit jouw talent?

Heel veel succes!