Skip to main content

Jouw online profiel valt of staat met de juiste introductie tekst. Hoe schrijf je een korte introductietekst waarmee je écht laat zien wie jij bent en wat jij kan? En belangrijker; waarmee je jezelf sterk profileert en kansen naar jezelf toe trekt? Hier zijn 4 tips:

1 Deel jouw why
Simon Sinek heeft het goed gezien; ‘alles begint met de why’. Zo ook je introductie tekst. Bedenk waarom jij het werk doet dat je doet en verwerk dit in je verhaal. Dat maakt jouw intro aansprekend, persoonlijk en betekenisvol. Jij onderscheidt je hiermee van de standaard teksten waarin kwaliteiten en doelen worden opgesomd. What do you believe in?

2 Wat kom jij brengen?
Focus je verhaal niet alleen op wie je bent en wat je tot nu toe gedaan hebt, maar geef ook duidelijk aan wat jij te bieden hebt. Waarom is het interessant om met jou een connectie te maken? Door dit te delen, trek je mensen naar je profiel en in je netwerk die voor jou relevant zijn.

3 Gebruik keywords
Een sterke profiel tekst gaat pas voor je werken, wanneer deze gevonden wordt door de mensen voor wie dit relevant is. Verwerk keywords die je belangrijk vindt in je tekst, dan wordt je makkelijker gevonden door iedereen die zoekt op deze woorden. Waar wil je dat anderen jou op kunnen vinden?

4 Call to action
Nodig uit om contact met je op te nemen of met je te verbinden. Voeg als je dat wilt bijvoorbeeld je e-mailadres toe om het nogmakkelijker te maken voor anderen om contact met jou op te nemen. Hiermee geef je aan dat je openstaat voor interessante kansen, leuke projecten of nieuwe verbindingen.

Bron

Heb je hier vragen over? Bel Jobtraining op 0204230603 of mail ons.