Communication essentials

Leer luisteren, samenvatten en doorvragen in gesprekken

Leer duidelijk te verwoorden wat je wilt zeggen. Leer samen te vatten, goed te luisteren. Weet welke vragen je moet stellen en vraag door. Bewust communiceren levert je sterkere relaties op en je benut de gesprekstijd beter waardoor je sneller een doel bereikt.

Meer weten? Stuur ons een bericht.

Communication essentials training

Leer luisteren, samenvatten en doorvragen in gesprekken

Met elkaar in gesprek zijn is een alledaagse bezigheid waar je haast niet meer bij stil staat. Toch valt er veel te winnen door bewust te communiceren. Het levert je sterkere relaties op en je benut de gesprekstijd beter waardoor je sneller een doel bereikt.

Kun jij duidelijk verwoorden wat je wilt zeggen? Hoe vat je scherp samen, hoe goed luister je echt, welke vragen stel je en vraag je wel door? Hoe achterhaal je de ‘vraag achter een vraag’? Communication Essentials is dé training om jouw gespreksvaardigheden next level te krijgen.

Wat kun je na deze Communication Essentials Training?

 • Je leert gesprekstechnieken zoals LSD (luisteren, samenvatten, doorvragen) doelgericht inzetten waardoor je beter begrepen wordt en dus jouw impact in gesprekken vergroot
 • Je kunt je beter inleven in jouw gesprekspartner
 • Je bent je bewuster van jouw non-verbale communicatie en komt hierdoor krachtiger over
 • Je hebt geoefend met (lastige) situaties in de communicatie uit jouw werkpraktijk 

Wat kun je van deze training verwachten?

REFLECTIE

Je vergroot het inzicht in jouw communicatiestijl. Hoe zit jij in een gesprek, hoe kom jij over en wat vind je lastig?

SKILLS

Je oefent gesprekstechnieken zoals LSD (luisteren, samenvatten en doorvragen) en NIVEA (niet invullen voor een ander). Je leert wat het effect is van non-verbale communicatie en hoe je jouw lichaamstaal effectief kunt inzetten in een gesprek. Je ervaart hoe open, eerlijk en doeltreffend een gesprek kan lopen als je bewuster communiceert.

JOUW PRAKTIJK

Je oefent deze gesprekstechnieken samen met een trainingsacteur door ze toe te passen op concrete situaties uit jouw werkpraktijk. Lastige situaties  je in de praktijk ervaart in gesprekken met collega’s of klanten kun je hier oefenen. 

Meer informatie over deze training?

Laat je gegevens achter en je wordt zo snel mogelijk teruggebeld door een van onze learning consultants.

  Door dit vakje te selecteren, gaat u akkoord met het ontvangen van toekomstige marketinge-mails:  
   
   
  Geïnteresseerd in: :    
  Type: *    
  Status:    
  Bron:    
   

  Jouw learning track

  De klassikale training wordt gecombineerd met challenges. Dit noemen wij een learning track. Challenges zijn korte doe opdrachten die je ontvangt na de training en die jou helpen om nieuw gedrag in de praktijk te oefenen.
  6 weken, elke week 1 challenge.
  Learning track training

  Zo beoordelen anderen deze training

  Het was leuk om de combinatie van theorie en praktijk toe te passen. Vooral de sessie met de acteur heb ik als waardevol ondervonden. Hij kon zich erg goed inleveren in de verschillende situaties. Handig zou nog wel zijn om casussen achter de hand te hebben om mee te oefenen voor mensen die het lastig vinden om zelf met input te komen.

  Renee

  Leerzame workshop in communicatie, goed om je bewust te zijn van je non-verbale houding en technieken om gesprekken te sturen en je gesprekspartner te beïnvloeden. Leuk om met Joël situaties te oefen en door te krijgen waar je kan verbeteren.

  O.