Master of Conflict

Word meester in het oplossen van conflicten

Iedereen krijgt wel eens met een conflict te maken op het werk. Dat is niet erg want een goed opgelost conflict brengt je juist verder. Je weet wat je aan elkaar hebt en wat je van elkaar verwacht. Het is daarom waardevol om te weten hoe je een conflict zo aangaat, dat je dit met een goed gevoel voor beide partijen weet af te ronden. Dit leer je in de training Master of conflict.

Meer weten? Stuur ons een bericht.

Master of Conflict Training

ACHTERGROND: MASTER OF CONFLICT

Iedereen krijgt wel eens met een conflict te maken op het werk. Dat is niet erg want een goed opgelost conflict brengt je juist verder. Je weet wat je aan elkaar hebt en wat je van elkaar verwacht. Het is daarom waardevol om te weten hoe je een conflict zo aangaat, dat je dit met een goed gevoel voor beide partijen weet af te ronden. Dit leer je in de training Master of conflict.

Jouw verwachtingen bij een conflictsituatie en de mogelijkheden die je hebt vanuit jouw functie en de organisatie, zijn bepalend voor jouw aanpak. Ditzelfde geldt natuurlijk voor degene met wie je een conflict hebt. In deze training verdiep je je daarom in hoe een conflict werkt op aanname en gedragsniveau, bij jezelf en bij anderen. Je leert gesprekstechnieken zo in te zetten, dat je als gesprekspartners in een conflictsituatie naar elkaar toe beweegt, in plaats van elkaar blijft tegenwerken. Het resultaat is een oplossing die jullie samen hebben bedacht en die dus voor beiden goed voelt. 

In de training Master of conflict verken je het begrip conflict en maak je een analyse van de mogelijkheden die je hebt om dit op te lossen. Wat zijn interne factoren die een conflict oproepen? Wat zijn succesvolle strategieën om in te zetten in een conflictsituatie? Je leert hoe je de belangen van jouw gesprekspartner in kaart kan brengen en jouw aanpak hierop aan kunt passen. Daarnaast ontdek je hoe spanning bij een conflict bij jou ontstaat en zich uit. Je oefent met verschillende gesprekstechnieken die jou en je gesprekspartner helpen om een conflict gesprek met een positief gevoel af te ronden. 

Wat kun je na deze conflict training?

 • Je hebt inzicht in de dynamiek van een conflictsituatie en weet hoe je een passende strategie kiest ​
 • Je herkent een negatieve houding in conflictsituaties bij jezelf en weet deze aan te passen om een positieve invloed uit te oefenen
 • Je bent in staat om goed om te gaan met spanning en oplopende emotie in een conflictsituatie
 • Je hebt geoefend met verschillende gespreksvaardigheden en bent in staat een lastig gesprek te sturen naar een positieve uitkomst
 • Je voelt je sterker als gesprekspartner en voert met meer zelfvertrouwen uitdagende gesprekken

Wat kun je van deze training verwachten?

Conflict

Wat is een conflict en hoe los je het op? Je bespreekt met collega’s hoe conflicten in jullie organisatie tot stand komen en hoe jij hiermee omgaat. Aan de hand van het Thomas & Killman model krijg je meer inzicht in de verschillende conflictstijlen die er zijn en die je kunt hanteren. Je leert hoe je door van tevoren helder te hebben wat de belangen en verwachtingen van de ander zijn, hier positief op in kunt te spelen. 

Gedrag & mindset

Vanuit diverse invalshoeken (o.a. Roos van Leary | Mentale weerbaarheid | Freeze – Fight – Flight) leer je over gedrag en het effect hiervan in conflictsituaties. Je leert jouw gedrag en communicatie zo in te zetten dat dit de sfeer in het gesprek positief beïnvloedt en de ander helpt met jou mee te bewegen. 

Tools

Gesprekstechnieken voor beginners en gevorderden. Je leert hoe verschillende tools je ondersteunen om conflictsituaties aan te gaan of juist te vermijden. Hoe onderzoek je belangen? Hoe ga je om met emoties in een gesprek en hoe toon je empathie of trek je een grens? Het komt allemaal aan bod.

Gedurende de training is een goede mix tussen theorie en praktijk. Je individuele leerbehoefte en eigen werkpraktijk bepalen in grote mate wat je gaat doen.

In de middag oefen je in subgroepen met de gesprekstechnieken toolkit samen met een professioneel trainingsacteur en pas je deze toe op concrete situaties uit jouw werkpraktijk. Je leert vooral door te experimenteren en te oefenen in een veilige setting. Leren door te doen en uit te vinden wat het beste bij jou past.

Meer informatie over deze training?

Laat je gegevens achter en je wordt zo snel mogelijk teruggebeld door een van onze learning consultants.

  Door dit vakje te selecteren, gaat u akkoord met het ontvangen van toekomstige marketinge-mails:  
   
   
  Geïnteresseerd in: :    
  Type: *    
  Status:    
  Bron:    
   

  Jouw learning track

  De klassikale training wordt gecombineerd met challenges. Dit noemen wij een learning track. Challenges zijn korte doe opdrachten die je ontvangt na de training en die jou helpen om nieuw gedrag in de praktijk te oefenen.
  6 weken, elke week 1 challenge.
  Learning track training