Cases

12 dec 2014

Klap op je kop sessie Mentoring Post NL

/
Posted By
/
Comments0

Aanleiding
Post NL introduceert loopbaanmentoring. Dit is een mentor programma waarbij  junior, medior en senior management binnen Management Developmentprogramma’s  aan elkaar worden gekoppeld.

Omschrijving
Het programma startte met een korte introductie over het klap op je kop effect van Mentoring. In het Over de streep spel leerden de managers uit verschillende fasen elkaar beter kennen. In groepen is er gebrainstormd over goed mentorschap en nagedacht over de vraag: Wat zoek ik in een mentor/mentee? en Wat heb ik te bieden als mentor/mentee? Tijdens de matchinggame hebben mensen elkaar aangesproken en opgezocht om vervolgens als koppel de sessie te verlaten.

 Door middel van de korte, high impact kick off:

1)      Is loopbaanmentoring binnen PostNL op een leuke en actieve manier geïntroduceerd naast de bestaande mentorprogramma’s. De aanwezigen werden enthousiast gemaakt voor de kansen die mentoring kan bieden voor hun loopbaanontwikkeling.

2)      Hebben managers de gelegenheid gekregen om te netwerken en te verbinden met collega’s van de andere fasen, waardoor zij elkaar beter leerden kennen en het laagdrempeliger werd om een mentorschap aan te gaan.

Reactie opdrachtgever:
‘Jobtraining  heeft  de afdeling Training en Development van PostNL, op een professionele manier van advies voorzien over vorm en inhoud en op een doortastende manier de middag verzorgd. Voor herhaling vatbaar!’

0

Your Cart