fbpx

Onze aanpak: de learning track

Wij geloven in leren door te doen. Experimenteren, proberen en daarvan leren. Daarom verzorgen wij klassikale trainingen in combinatie met on the job challenges. Challenges zijn korte doe opdrachten die je uitdagen om nieuw geleerd gedrag in praktijk te brengen en vast te houden. Na de challenges, die lopen over een periode van zes weken, vindt er een tweede trainingsdag plaats. Dit is een training van 3 uur waarin je samen met de andere deelnemers en de trainer terugblikt op hetgeen wat je hebt geleerd en ontwikkeld en blik je vooruit op hoe je dit gaat vasthouden in de praktijk.

 

De trainingen van Jobtraining hebben een persoonlijk karakter waardoor je situaties uit jouw eigen leven als voorbeeld kunt inbrengen in de groep. Op deze manier wordt de training toegespitst op jouw specifieke vragen en wensen. Daarnaast vul je vooraf een aantal intakevragen in over jouw behoeften, zodat de trainer zich hierop kan voorbereiden.

Tijdens de training doe je veel actieve oefeningen met diverse opdrachten, zowel individueel, 1 op 1, als in een groepje. Daarnaast is er in de training veel aandacht voor het aanwenden van een growth mindset, deze stelt je in staat om je te blijven ontwikkelen als professional. Omdat wij geloven dat leren leuk moet zijn, zijn de werkvormen altijd verassend, interactief en met een positieve insteek. Hierdoor ontstaat een leerervaring die langer beklijft en daardoor effectiever is.

 

 

Praktijkgericht leren door te doen

Na de training ben je geïnspireerd en weet je precies wat je morgen anders gaat doen. Maar het geleerde in praktijk brengen kan soms nog best lastig zijn. Diverse onderzoeken bevestigen dat gedragsverandering ontstaat als je nieuw gedrag direct in de weken na het eerste leermoment beoefent en als je dit gedrag opdeelt in kleine stappen. Wij helpen jou hierbij met challenges waarbij je wordt uitgedaagd om te leren door te doen en om te experimenteren met nieuw gedrag in jouw werkpraktijk.

Aanpak

Challenges zijn kleine en praktische doe-opdrachten die je per mail ontvangt. Challenges activeren om nieuw gedrag, aansluitend bij wat je hebt geleerd in de training, in de praktijk te oefenen. Doordat je de nieuwe vaardigheden oefent maak je deze echt eigen. Bij elke challenge ontvang je een learning bite. Dit is een filmpje of artikel die je verdieping geeft bij wat je oefent in jouw werkpraktijk.

De opdrachten:

 • zijn actief; je leert door te doen en daarmee maak je nieuw gedrag direct zichtbaar in de praktijk.
 • zijn laagdrempelig; je leert in kleine stapjes zodat je het gemakkelijk kunt integreren in jouw dagelijkse werk.
 • activeren sociaal leren; met en van elkaar zodat lessons learned worden gedeeld en een gezamenlijke cultuur wordt gestimuleerd.
 • zijn uitdagend; elke week zie je de ‘challenge champion’ – de deelnemers die de challenge als eerste hebben volbracht.

Duur

6 challenges in totaal, 1 challenge per week

Resultaat

 • Je maakt nieuw gedrag zichtbaar in je werk
 • Je wordt geactiveerd in het toepassen van nieuwe vaardigheden in de praktijk
 • Je onthoudt beter wat je hebt geleerd in de training

Challenges dashboard

Als je de challenge hebt volbracht, vink je deze af, geef je aan hoe leerzaam je de challenge vond en wat je ervan hebt geleerd. Deze resultaten komen op jouw challenges dashboard terecht. Het challenges dashboard toont de resultaten per groep.

 

 

Reflectie, borging en leren van elkaar

Na de eerste trainingsdag en de challenges heb je in de praktijk ervaren hoe bekwaam je bent in het toepassen van nieuwe skills. Je hebt succesmomenten ervaren, maar ook lastige situaties. Dit deel je tijdens de tweede trainingsdag, het laatste onderdeel van de learning track. Je kijkt waar je nu staat en blikt terug op wat je hebt geleerd. Je bedenkt wat je nog meer wilt ontwikkelen en leren en hoe je dit onderdeel gaat maken van jouw werkpraktijk. Het is een moment voor intervisie, verdieping en leren van elkaar. Net als de eerste trainingsdag is er ook tijdens de tweede trainingsdag veel aandacht voor jouw persoonlijke situatie. De tweede trainingsdag duurt 3 uur en vindt zes weken na de eerste training plaats.

Wat ervaar je tijdens training dag 2?

 • Je hebt gereflecteerd op je eigen ontwikkeling in de voorafgaande periode waarbij je energie hebt opgedaan om je te blijven ontwikkelen
 • Je hebt jouw succesmomenten gedeeld en geleerd van die van anderen
 • Je hebt lastige praktijksituaties besproken en hier tips bij gekregen van de trainer en andere deelnemers
 • Je weet hoe je door kan leren op het werk en bent voorbereid op nieuwe uitdagingen in de toekomst
 • Je deelt kennis

Wat kun je verwachten van deze tweede trainingsdag?

 • Terugblik: je start met een terugblik op de training en de challenges; wat werkte goed en waar liep je tegenaan? Wat heb je nog nodig om goed aan jouw werkpraktijk doelen te blijven werken?
 • Intervisie: samen met de andere deelnemers deel je best practices, zoom je in op jullie werkpraktijk en bedenk je samen hoe je de tips en vaardigheden kunt blijven borgen in de praktijk.
 • Doelen: je schetst jouw toekomst voor over 1 jaar en stelt nieuwe doelen waarin je je wilt blijven ontwikkelen. Je bepaalt hoe je daar wilt komen en hoe je leren onderdeel maakt van jouw werkpraktijk.

 

 

nl_NL
en_GB nl_NL