Live learning track 

Wij geloven in leren door te doen. Experimenteren, proberen en daarvan leren. Daarom verzorgen wij trainingen in combinatie met on the job challenges. Challenges zijn korte doe opdrachten die je uitdagen om nieuw geleerd gedrag in praktijk te brengen en vast te houden. 6 weken, elke week 1 challenge.

Deze track bestaat uit een live training op locatie, een training in een virtuele klas en challenges. De Jobtraining aanpak staat voor interactie en leren door te doen met veel aandacht voor jou als persoon. Hier vind je al onze learning tracksHieronder lees je wat je in een live learning track kunt verwachten.

Indien training 1 (live op locatie) niet uitgevoerd kan worden door nieuwe COVID-19 richtlijnen vanuit het RIVM, dan krijg je de mogelijkheid om deze trainingsdag te volgen in een virtuele klas op dezelfde datum.

training

Training 1: live op locatie

Duur: 1 dag

WAT KUN JE VERWACHTEN?

In de live training op locatie doen we veel interactieve werkvormen, waarbij je vaardigheden oefent, kennis en ervaringen deelt en feedback geeft en ontvangt. We wisselen het plenaire leren van de trainer af met reflectiemomenten in kleinere break-out sessies en opdrachten, waardoor het tempo en de energie goed blijft. Wat je kunt verwachten in een live training. 

 • Persoonlijk: de training heeft een persoonlijk karakter waardoor je situaties uit jouw eigen (werk)leven als voorbeeld kunt inbrengen in de groep. Op deze manier wordt de training toegespitst op jouw specifieke vragen en wensen. Daarnaast vul je vooraf een intake in over jouw behoeften, zodat de trainer zich hierop kan voorbereiden.
 • Bite size theory: de trainer deelt interessante, behapbare theorie met betrekking tot de training die je volgt en koppelt deze aan jouw werkpraktijk. Bij ons ligt de nadruk niet zozeer op het kennen van de theorie, maar meer op het begrijpen en toepassen ervan. Hierdoor blijft er veel tijd over om de nieuwe inzichten gelijk in praktijk te brengen.
 • Leren door te doen: in de training pas je gelijk toe wat je hebt geleerd. Soms individueel, soms in tweetallen. En bij sommige trainingen oefen je nieuwe vaardigheden met een professioneel trainingsacteur. Het energieniveau blijft zo hoog. Bovendien zijn er gedurende de hele training meerdere korte pauzes. Zo kun je de stof laten bezinken, kun je reflecteren en blijf je energiek.

Challenges: leren door te doen

Duur: 1 challenge per week, 6 weken lang

WAT KUN JE VERWACHTEN

Challenges zijn kleine opdrachten die je per mail ontvangt. Na de eerste trainingsdag ben je geïnspireerd en weet je precies wat je morgen anders gaat doen. Maar het geleerde in de praktijk brengen is soms lastig. Wij helpen jou hierbij met challenges, die je uitdagen om te  experimenteren met nieuw gedrag in jouw werkpraktijk. Doordat je de nieuwe vaardigheden oefent, maak je deze echt eigen. Bij elke challenge ontvang je een learning bite. Dit is een filmpje of artikel dat aansluit bij wat je oefent. 

CHALLENGES  HELPEN JE OM IN DE PRAKTIJK

 • Het geleerde uit de training te oefenen: de opdrachten sluiten aan bij wat je op dag 1 hebt geleerd 
 • Leren onderdeel van werken te maken: je leert in kleine stapjes zodat je het kunt integreren in jouw dagelijkse werk 
 • Te leren van en met collega’s: bijvoorbeeld door actief om feedback te vragen of mee te kijken 
 • Jezelf uit te dagen: elke week zie je de ‘challenge champions; de deelnemers die de challenge als eerste hebben volbracht 
 • Nieuw gedrag te laten zien: je hoeft niet te wachten tot situaties zich voordoen, met challenges kun je direct gaan experimenteren 

Training 2: virtuele klas

Duur: 3 uur

WAT KUN JE VERWACHTEN

Op de tweede trainingsdag leer je in een virtuele klas verder, in een hogere versnelling en met meer verdieping omdat d.m.v. challenges nieuw gedrag in de praktijk hebt gebracht. Je hebt succesmomenten ervaren, maar ook lastige situaties. Dit bespreek je met de trainer en mede deelnemers. Je kijkt waar je nu staat, bedenkt hoe je je verder wilt gaan ontwikkelen en hoe je dit onderdeel gaat maken van jouw werkpraktijk. De trainer helpt je hierbij. Hij laat de inhoud van de training aansluiten bij de ervaringen van de deelnemers in de praktijk. Deze dag draait om wat jij nodig hebt om hierna vol vertrouwen nieuw gedrag te laten zien en door te blijven ontwikkelen.

TRAINING DAG 2 HELPT JOU OM IN DE PRAKTIJK

 • Meer uit jezelf te halen: je hebt maar 1 leven, stap naar buiten met een plan dat je helpt om te bereiken wat je wilt 
 • Te leren van succes en uitdagingen: je reflecteert op situaties en leert hiervan
 • Te leren van anderen: jouw netwerk is een bron van inspiratie en inzichten dat je alleen maar hoeft aan te boren 
 • Vast te houden wat je geleerd hebt: een learning track hoef je maar een keer in je leven te volgen  

Bekijk de learning track in de praktijk