Skip to main content

Donderdag 15 juni waren wij met ons L&D Business Partner Team aanwezig op het Develhub-jaarcongres in De Woonindustrie in Nieuwegein. Thema van het congres was “Mens vs AI”. Klein tipje van de sluier: De samenwerking tussen mens en AI wordt niet, maar is al cruciaal voor een efficiënte inrichting van ons werk. AI is geen toekomstmuziek meer, we moeten er gisteren mee aan de slag!

Katelijn Nijsmans, neuropsycholoog, deelde interessante inzichten over de kracht van neuroplasticiteit van het brein. Ze benadrukte dat eenmalige trainingen niet altijd effectief zijn en pleitte voor het verspreiden van leerinterventies over een langere periode. Bij Jobtraining doen wij dit door professionals te trainen in programma’s met interventies verdeeld over een periode van 6 weken:  de  Learning tracks . Katelijn sloot af met het belang van af en toe ontkoppelen van leren, om juist iets te leren. Ga zo nu en dan even iets anders doen, laat alles bezinken. Kans dat je het daarna kunt is groter!

Spreker Jeanne Bakker benadrukte het belang van Prompt Engineering: een cruciale vaardigheid voor de toekomst, waarbij het maken van goede prompts essentieel is om de gewenste output te verkrijgen en AI echt effectief in te zetten. Ze gaf ook nog een mooi voorbeeld waaruit blijkt dat je AI niet zomaar moet vertrouwen: er werd aan ChatGPT gevraagd welke voetballer de meeste doelpunten ooit heeft gescoord tijdens een WK. De tool gaf mannelijke voetballer Miroslav Klose als antwoord met 16 doelpunten, terwijl in werkelijkheid vrouwelijke voetballer Marta Vieira da Silva ooit 17 doelpunten op een WK heeft gescoord. Wellicht is ChatGPT nog een beetje biased ?

Naast de inspirerende presentaties waren er ook workshops waarin we aan de slag gingen met AI. We hebben weer wat handige tools toegevoegd aan ons assortiment. Benieuwd welke? Stuur ons een DM, dan delen we de belangrijkste insights met jullie. De dag werd op magische wijze afgesloten door illusionisten Rob & Emiel, die ons aanspoorden om onszelf uit te blijven dagen en ons te blijven verwonderen over de wereld om ons heen.

We kijken terug op een geslaagd congres vol inspiratie en nieuwe inzichten. We kijken uit naar de volgende editie. Tot volgend jaar!

Heb je hier vragen over? Bel Jobtraining op 0204230603 of mail ons.