Online learning track 

Je kunt je bij ons volledig online ontwikkelen, gewoon vanuit huis. Dit kan via onze virtuele learning trackDeze track bestaat uit virtuele trainingen afgewisseld met challenges en online coachingDe Jobtraining aanpak staat voor interactie en leren door te doen met veel aandacht voor jou als persoon. Ook in onze virtuele programma’s houden we dit vast. Hier vind je al onze virtuele learning tracks. Hieronder lees je wat je in een virutele learning track kunt verwachten. 

Training 1: virtuele klas & offline opdrachten

Duur: 6 uur

WAT KUN JE VERWACHTEN?

In de virtuele training gebruiken we veel interactieve werkvormen, waarbij je vaardigheden oefent, kennis en ervaringen deelt en feedback uitwisselt. Wij gebruiken hiervoor de online meeting tool Microsoft Teams.  We wisselen het plenaire leren af met laptop-vrije opdrachten en reflectiemomenten, waardoor het tempo en de energie goed blijft.  

 • Persoonlijk: de training heeft een persoonlijk karakter waardoor je situaties uit jouw eigen (werk)leven als voorbeeld kunt inbrengen in de groep. Daarnaast vul je vooraf een intake in over jouw behoeften, zodat de trainer zich hierop kan voorbereiden. Op deze manier wordt de training toegespitst op jouw specifieke vragen en wensen.
 • Plenair: in dit onderdeel is de trainer aan het woord, hij deelt zijn presentatie en neemt deelnemers mee in zijn expertise over het onderwerp. Middels interactieve werkvormen gaan deelnemers met de stof aan de slag. Zij kunnen hun hand opsteken om vragen te stellen of reageren via de chat.  
 • Get a roomdeelnemers gaan in kleinere break-outs uiteen in een eigen online ‘room’ om te reflecteren, te overleggen of vraagstukken op te lossen. De trainer loopt digitaal rond tussen de verschillende rooms en beantwoordt vragen. Door video en schermen te delen heb je persoonlijk en efficiënt contact.
 • Conversation class: in dit onderdeel gaan deelnemers in kleinere groepen uiteen om vaardigheden te oefenen met een trainingsacteur of in een rollenspel met elkaar. Ook hier sluit de trainer digitaal aan bij de verschillende groepen om vragen te beantwoorden of om feedback te geven.
 • Laptop dicht, actie aan: in de middag ga je aan de slag met laptop-vrije opdrachten. Soms individueel, soms in tweetallen (telefonisch). Dit werkt als een boost voor het energieniveau. Bovendien zijn er gedurende de hele training meerdere korte pauzes. Zo kun je de stof laten bezinken, kun je reflecteren en blijf je energiek. 

Challenges: leren door te doen

Duur: 1 challenge per week, 6 weken lang

WAT KUN JE VERWACHTEN?

Challenges zijn kleine opdrachten die je per mail ontvangt en gewoon thuis kunt doen. Het geleerde in praktijk brengen is soms lastig. Wij helpen jou hierbij met challenges, die je uitdagen om te  experimenteren met nieuw gedrag in jouw werkpraktijk. Doordat je de nieuwe vaardigheden oefent, maak je deze echt eigen. Bij elke challenge ontvang je een learning bite. Dit is een filmpje of artikel dat aansluit bij wat je oefent. 

CHALLENGES  HELPEN JE OM IN DE PRAKTIJK:

 • Het geleerde uit de training te oefenen: de opdrachten sluiten aan bij wat je op dag 1 hebt geleerd 
 • Leren onderdeel van werken te makenje leert in kleine stapjes om het direct te integreren in jouw dagelijkse werk 
 • Te leren van en met collega’sbijvoorbeeld door actief om feedback te vragen of door mee te kijken 
 • Jezelf uit te dagen: elke week zie je de ‘challenge championsde deelnemers die de challenge als eerste hebben volbracht 
 • Nieuw gedrag te laten zien: met de challenges kun je direct gaan experimenteren 

Online

1-op-1

coaching

Duur: 30 minuten

WAT KUN JE VERWACHTEN?

Als je nieuwe vaardigheden in de praktijk gaat toepassen, kan het zijn dat je tegen zaken aanloopt. Daarom heb jij de mogelijkheid om een online coaching sessie in te plannen met jouw coach/trainer. In een (video)call van 30 minuten wordt je verder geholpen met jouw persoonlijke leerdoelen, wensen of uitdagingen.

Training 2:

virtuele klas

Duur: 3 uur

WAT KUN JE VERWACHTEN?

Op de tweede online trainingsdag leer je in een hogere versnelling en met meer verdieping omdat je via de challenges nieuw gedrag in de praktijk hebt gebrachtJe hebt succesmomenten ervaren, maar ook lastige situaties. Dit bespreek je met de trainer en deelnemers. Je kijkt waar je nu staatbedenkt hoe jij je verder wilt gaan ontwikkelen en hoe je dit onderdeel gaat maken van jouw werkpraktijk. De trainer helpt je hierbijDeze dag draait om wat jij nodig hebt om hierna vol vertrouwen nieuw gedrag te laten zien en door te blijven ontwikkelen.

TRAINING DAG 2 HELPT JOU OM IN DE PRAKTIJK:

 • Meer uit jezelf te halenstap naar buiten met een plan dat je helpt om te bereiken wat je echt wilt 
 • Te leren van succes en uitdagingenje reflecteert op situaties en leert hiervan
 • Te leren van anderenjouw netwerk is een bron van inspiratie en inzichten
 • Vast te houden wat je geleerd hebt: een learning track hoef je maar een keer in je leven te volgen  

Bekijk de online learning track in de praktijk