Virtuele learning track 

Je kunt je bij ons volledig online ontwikkelen, gewoon vanuit huis. Dit kan via onze virtuele learning trackDeze track bestaat uit virtuele trainingen afgewisseld met challenges en online coachingDe Jobtraining aanpak staat voor interactie en leren door te doen met veel aandacht voor jou als persoon. Ook in onze virtuele programma’s houden we dit vast. Hier vind je al onze virtuele learning tracks. Hieronder lees je wat je in een virutele learning track kunt verwachten. 

Training 1: virtuele klas & offline opdrachten

Duur: 6 uur

WAT KUN JE VERWACHTEN?

In de virtuele training gebruiken we veel interactieve werkvormen, waarbij je vaardigheden oefent, kennis en ervaringen deelt en feedback geeft en ontvangt. Wij gebruiken hiervoor de online meeting tool Microsoft Teams.  We wisselen het plenaire leren van de trainer af met reflectiemomenten in kleinere break-out sessies en opdrachten die je zonder laptop kunt doen, waardoor het tempo en de energie goed blijft. 

 • Persoonlijk: de training heeft een persoonlijk karakter waardoor je situaties uit jouw eigen (werk)leven als voorbeeld kunt inbrengen in de groep. Op deze manier wordt de training toegespitst op jouw specifieke vragen en wensen. Daarnaast vul je vooraf een intake in over jouw behoeften, zodat de trainer zich hierop kan voorbereiden.
 • Plenair: in dit onderdeel is de trainer aan het woord, hij deelt zijn beeldscherm met presentatie en neemt deelnemers mee in zijn expertise over het onderwerp. Middels interactieve werkvormen gaan deelnemers met de stof aan de slag. Zij kunnen hun hand opsteken om vragen te stellen of te reageren via de chat.  
 • Get a roomdeelnemers gaan in kleinere break-out sessies uiteen in een eigen online ‘room’ om te reflecteren, te overleggen of vraagstukken op te lossen. De trainer loopt digitaal rond tussen de verschillende rooms en beantwoordt vragen. Door video en schermen te delen heb je persoonlijk en efficiënt contact.
 • Conversation class: in dit onderdeel gaan deelnemers in kleinere groepen uiteen om vaardigheden te oefenen met een trainingsacteur of in een rollenspel met elkaar. Ook hier sluit de trainer digitaal aan bij de verschillende groepen voor het beantwoorden van vragen of het geven van feedback.
 • Laptop dicht, actie aan: in de middag ga je aan de slag met offline opdrachten, oftewel: opdrachten die je zonder pc kunt doen. Soms individueel, soms in tweetallen (telefonisch). Dit werkt positief voor het energieniveau. Bovendien zijn er gedurende de hele training meerdere korte pauzes. Zo kun je de stof laten bezinken, kun je reflecteren en blijf je energiek. 

Challenges: leren door te doen

Duur: 1 challenge per week, 6 weken lang

WAT KUN JE VERWACHTEN

Challenges zijn korte doe opdrachten die je ontvangt na de virtuele training en die je gewoon thuis kunt doen. Na de eerste trainingsdag ben je geïnspireerd en weet je precies wat je morgen anders gaat doen. Maar het geleerde in de praktijk brengen is soms lastig. Wij helpen jou hierbij met challenges, die je uitdagen om te  experimenteren met nieuw gedrag. Doordat je de nieuwe vaardigheden oefent, maak je deze echt eigen. Bij elke challenge ontvang je een learning bite. Dit is een filmpje of artikel dat aansluit bij wat je oefent. 

CHALLENGES  HELPEN JE OM IN DE PRAKTIJK

 • Het geleerde uit de training te oefenen: de opdrachten sluiten aan bij wat je op dag 1 hebt geleerd 
 • Leren onderdeel van werken te maken: je leert in kleine stapjes zodat je het kunt integreren in jouw dagelijkse werk 
 • Te leren van en met collega’s: bijvoorbeeld door actief om feedback te vragen of mee te kijken 
 • Jezelf uit te dagen: elke week zie je de ‘challenge champions; de deelnemers die de challenge als eerste hebben volbracht 
 • Nieuw gedrag te laten zien: je hoeft niet te wachten tot situaties zich voordoen, met challenges kun je direct gaan experimenteren 

Online coaching: 1-op-1 leren

Duur: 30 minuten

WAT KUN JE VERWACHTEN

Als je nieuwe vaardigheden in de praktijk gaat toepassen, kan het zijn dat je tegen zaken aanloopt. Daarom heb jij de mogelijkheid om een online coaching sessie in te plannen met jouw coach/trainer. In een (video)call van 30 minuten wordt je verder geholpen. 

Training 2: virtuele klas

Duur: 3 uur

WAT KUN JE VERWACHTEN

In de virtuele training dag 2 leer je verder in een hogere versnelling en met meer verdiepingomdat je hiervoorweken nieuw gedrag in de praktijk hebt gebrachtmet challenges. Je hebt succesmomenten ervaren, maar ook lastige situaties. Ditbespreek je met de trainer en de andere deelnemers. Je kijkt waar je nu staat, bedenkt hoe je je verder wilt gaan ontwikkelen en hoe je dit onderdeel gaat maken van jouw werkpraktijk. De trainer helpt je hierbij. Hij laat de inhoud van de training aansluiten bij de ervaringen van de deelnemers in de praktijk. Deze training draait om wat jij nodig hebt om hierna vol vertrouwen nieuw gedrag te laten zien en door te blijven ontwikkelen. 

TRAINING DAG 2 HELPT JOU OM IN DE PRAKTIJK

 • Meer uit jezelf te halen: je hebt maar 1 leven, stap naar buiten met een plan dat je helpt om te bereiken wat je wilt 
 • Te leren van succes en uitdagingen: je reflecteert op situaties en leert hiervan
 • Te leren van anderen: jouw netwerk is een bron van inspiratie en inzichten dat je alleen maar hoeft aan te boren 
 • Vast te houden wat je geleerd hebt: een learning track hoef je maar een keer in je leven te volgen  

Bekijk de online learning track in de praktijk