Online learning track 

Je kunt je bij ons volledig online ontwikkelen, gewoon vanuit huis. Dit kan via onze online learning trackDeze track bestaat uit virtuele classrooms afgewisseld met challenges en online coachingDe Jobtraining aanpak staat voor interactie en leren door te doen met veel aandacht voor jou als persoon. Ook in onze online programma’s houden we dit vast. Hier vind je al onze online learning tracks. Hieronder lees je wat je in een online learning track kunt verwachten. 

Virtuele classroom 1: leren van een expert

Duur: 3 uur

WAT KUN JE VERWACHTEN?

In de virtuele classrooms gebruiken we veel interactieve werkvormen, waarbij je vaardigheden oefent, kennis en ervaringen deelt en feedback geeft en ontvangt. We wisselen het plenaire leren van de trainer af met reflectiemomenten in kleinere break-out sessies en opdrachten die je zonder laptop kunt doen, waardoor het tempo en de energie goed blijft.  

 • Plenair: in dit onderdeel is de trainer aan het woord, hij deelt zijn beeldscherm met presentatie en neemt deelnemers mee in zijn expertise over het onderwerp. Middels interactieve werkvormen gaan deelnemers met de stof aan de slag. Zij kunnen hun hand opsteken om vragen te stellen of te reageren via de chat.  
 • Get a roomdeelnemers gaan in kleinere break-out sessies uiteen in een eigen online ‘room’ om te reflecteren, te overleggen of vraagstukken op te lossen. De trainer loopt digitaal rond tussen de verschillende rooms en beantwoordt vragen. Door video en schermen te delen heb je persoonlijk en efficiënt contact. 

 

 • Conversation class: in dit onderdeel gaan deelnemers in kleinere groepen uiteen om vaardigheden te oefenen met een trainingsacteur of in een rollenspel met elkaar. Ook hier sluit de trainer digitaal aan bij de verschillende groepen voor het beantwoorden van vragen of het geven van feedback.  

De trainer zorgt voor een goed energieniveau door voldoende offline opdrachten en het inlassen van meerdere korte pauzes. Zo kun je de stof laten bezinken en reflecteren. 

Online coaching: 1-op-1 leren

Duur: 30 minuten

WAT KUN JE VERWACHTEN

Als je nieuwe vaardigheden in de praktijk gaat toepassen, kan het zijn dat je tegen zaken aanloopt. Daarom heb jij de mogelijkheid om een online coaching sessie in te plannen met jouw trainer. In een (video)call van 30 minuten kun je jouw vragen kwijt. 

Challenges: leren door te doen

Duur: 1 challenge per week, 6 weken lang

WAT KUN JE VERWACHTEN

Challenges zijn kleine opdrachten die je per mail ontvangt. Na de eerste trainingsdag ben je geïnspireerd en weet je precies wat je morgen anders gaat doen. Maar het geleerde in de praktijk brengen is soms lastig. Wij helpen jou hierbij met challenges, die je uitdagen om te  experimenteren met nieuw gedrag in jouw werkpraktijk. Doordat je de nieuwe vaardigheden oefent, maak je deze echt eigen. Bij elke challenge ontvang je een learning bite. Dit is een filmpje of artikel dat aansluit bij wat je oefent. 

CHALLENGES  HELPEN JE OM IN DE PRAKTIJK

 • Het geleerde uit de training te oefenen: de opdrachten sluiten aan bij wat je op dag 1 hebt geleerd 
 • Leren onderdeel van werken te maken: je leert in kleine stapjes zodat je het kunt integreren in jouw dagelijkse werk 
 • Te leren van en met collega’s: bijvoorbeeld door actief om feedback te vragen of mee te kijken 
 • Jezelf uit te dagen: elke week zie je de ‘challenge champions; de deelnemers die de challenge als eerste hebben volbracht 
 • Nieuw gedrag te laten zien: je hoeft niet te wachten tot situaties zich voordoen, met challenges kun je direct gaan experimenteren 

Virtuele classroom 2: leren van elkaar

Duur: 3 uur

WAT KUN JE VERWACHTEN

In de virtuele classroom van dag 2 leer je verder in een hogere versnelling en met meer verdiepingomdat je hiervoorweken nieuw gedrag in de praktijk hebt gebrachtmet challenges. Je hebt succesmomenten ervaren, maar ook lastige situaties. Ditbespreek je met de trainer en de andere deelnemers. Je kijkt waar je nu staat, bedenkt hoe je je verder wilt gaan ontwikkelen en hoe je dit onderdeel gaat maken van jouw werkpraktijk. De trainer helpt je hierbij. Hij laat de inhoud van de training aansluiten bij de ervaringen van de deelnemers in de praktijk. Deze classroom draait om wat jij nodig hebt om hierna vol vertrouwen nieuw gedrag te laten zien en door te blijven ontwikkelen. 

TRAINING DAG 2 HELPT JOU OM IN DE PRAKTIJK

 • Meer uit jezelf te halen: je hebt maar 1 leven, stap naar buiten met een plan dat je helpt om te bereiken wat je wilt 
 • Te leren van succes en uitdagingen: je reflecteert op situaties en leert hiervan
 • Te leren van anderen: jouw netwerk is een bron van inspiratie en inzichten dat je alleen maar hoeft aan te boren 
 • Vast te houden wat je geleerd hebt: een learning track hoef je maar een keer in je leven te volgen  

Jouw online learning track 

De online trainingen worden gecombineerd met online coaching en challenges. Dit noemen wij een online learning track. Challenges zijn korte doe opdrachten die je ontvangt na de online training en die je thuis kunt doen. Een fijne afwisseling van achter het computerscherm zitten en een mooie manier om thuis te werken aan persoonlijke groei. 

 

Met het opzetten van een online programma in een Virtual Classroom (afgewisseld met offline opdrachten) gaan we nog sneller dan op een fysieke dag naar de kern. Onze goed opgeleide trainers houden de leerdoelen voor ogen en delen de tijd zo efficiënt mogelijk in om je concentratie optimaal te benutten. We kiezen bewust voor een hoge intensiteit, minder informatie en meer interactie en vergroten daarmee het leereffect. 

Het sociale aspect is daarbij groot: een welkome aangelegenheid in tijden waarin we misschien minder mensen om ons heen hebben dan normaal. De docent zal zoals altijd specifiek ingaan op jouw werksituatie en wat jou bezighoudt. Waar heb jij behoefte aan en hoeveel tijd heb je om te leren? We maken gebruik van die tools en werkvormen die jouw leerproces dienen. 

Bekijk de online learning track in de praktijk