fbpx

Over Jobtraining

WHY

Wij zijn ervan overtuigd dat Plezier Werkt. Deze visie koppelen wij aan wetenschappelijke inzichten over geluk. Want geluk is bepalend voor succes. De drie fundamentele behoeften voor werkgeluk zijn onderlinge verbinding, competentie en autonomie. Met alles dat wij doen, dragen we hieraan bij.

Lees meer...

Plezier activeert jouw lerend vermogen en creëert een sfeer waarin hoge productiviteit en creativiteit realiseerbaar is. De basis voor een permanent bèta bedrijf; altijd in ontwikkeling, wendbaar en innovatief. En daarom succesvol.

Minder

HOW

Onze aanpak is leerzaam én leuk, omdat wij werken vanuit de 6 Breinprincipes. Een aanpak die het brein optimaal activeert. Denk aan zelf creëren, realistisch oefenen en humor.

Lees meer...

Voor transfer naar de praktijk, werken wij volgens het 70-20-10 model. Wij wisselen trainingen af met sessies die het leren van elkaar bevorderen. Met praktijk challenges activeren wij mensen om nieuwe vaardigheden daadwerkelijk in praktijk te brengen. Voor e-learning werken wij samen met diverse partijen.

Minder

WHAT

Wij verzorgen maatwerk leeroplossingen en high impact trainingen, talks, teamdagen, praktijk challenges en out of the box leerconcepten. Zowel open inschrijving als incompany.

Lees meer...

Onze producten worden los ingezet of als bouwstenen van een leiderschapsontwikkeltraject, een traineeship of onboarding.

Minder

WHO

Jobtraining is een geregistreerd opleidingsbureau bij het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).

Lees meer...

Wij zijn o.a. preferred supplier van ABN AMRO, KPN, Young Capital, PwC, VodafoneZiggo, A+O Metalektro, en NWO. Klik hier voor vacatures.

Minder

 

Maak kennis met onze learning track

Wij geloven in leren door te doen. Experimenteren, proberen en daarvan leren. Daarom verzorgen wij klassikale trainingen in combinatie met on the job challenges. Challenges zijn korte doe opdrachten die je uitdagen om nieuw geleerd gedrag in praktijk te brengen en vast te houden.

Stap 1 - Leren van de expert

Aandacht voor mindset, theorie en oefenen vaardigheden

Stap 2 - Leren door te doen

Korte doe opdrachten om nieuwe vaardigheden in de praktijk te oefenen. Zes weken: iedere week 1 challenge

Stap 3 - Leren van elkaar

Verdiepen in en vasthouden van nieuw gedrag door oefenen en het delen van ervaringen

 

TEAM

Onze trainers zijn onze trots: enthousiaste experts die beschikken over jarenlange ervaring. Wij werken met trainers die een algemeen erkende trainersopleiding succesvol hebben afgerond en mimimaal 5 jaar praktijkervaring hebben. Wij investeren in het continu leren en verbeteren van onze trainers door middel van intervisiesessies en feedback. Onze trainers scoren gemiddeld een 8,5 in prestatiebeoordelingen.

Het belangrijkste kenmerk van hun aanpak is hun sterke vertaling van de trainingen naar de werkpraktijk van de deelnemers. Daarnaast weten zij snel een veilige sfeer te creëren, waardoor er in vertrouwen wordt gewerkt aan het versterken van de vaardigheden en persoonlijke groei. Hun praktische benadering en enthousiaste manier van trainen maakt dat deelnemers zin krijgen om het geleerde direct in de praktijk toe te passen.

 

 

THEMA’S

Geen organisatie is hetzelfde, er zijn wel thema’s die bij iedere organisatie actueel zijn. Wij ontwikkelen trainingen en leertrajecten op maat vanuit de volgende thema’s:

 

Innovatie en verandering

Communicatie

Leiderschap

Verbinding

Talent & focus 

nl_NL
en_GB nl_NL