fbpx

Cases

25 apr 2016

Management development programma

//
Comments0

Aanleiding
Pink Roccade ziet persoonlijke ontwikkeling als een van de belangrijkste drivers voor talentvolle Pinkers. PinkRoccade wil haar managers versterken en up to speed brengen. Jobtraining is daarom gevraagd om een development programma te ontwikkelen voor de junior managers van Pink Roccade. Dit programma moet de junior managers stimuleren in hun persoonlijke ontwikkeling en hun leiderschap activeren. De wens is een programma dat past bij de werkomgeving en de ontwikkeling van de junior managers, zodat het deze groep echt bereikt. Het programma is geslaagd wanneer de managers op een impactvolle en luchtige manier inzicht hebben gekregen in zichzelf, kunnen reflecteren op hun rol als manager en dit met de juiste (gespreks-)vaardigheden weten te vertalen in de praktijk.

Omschrijving
Jobtraining heeft een development programma ontwikkeld gericht op het versterken van de soft skills. Het programma omvat 3 leiderschapstopics:

  1. Inzicht in jezelf
  2. Motiveren en inspireren
  3. (Gespreks-)vaardigheden

Deze topics vormen de rode draad in het programma dat bestaat uit:

Kick-off sessie
Een speelse en positief activerende start van het programma. De trainer neemt de junior managers mee in de 3 leiderschapstopics. Zij krijgen de kans hun persoonlijke aandachtspunten en leerwensen te delen en bespreken met collega’s.

Workshops van 1 dag
Kern van het programma zijn high impact workshops waarin naast het leren van de expert, het leren van elkaar wordt gefaciliteerd. In interactieve werkvormen delen de junior managers ervaring en kennis met elkaar en oefenen ze samen.

Praktijkleerperiode: Challenges
Na een training of workshop ben je geïnspireerd en weet je precies wat je morgen anders gaat doen. Maar dan is er de waan van de dag en vergeet je soms om het geleerde in de praktijk te brengen. Wij helpen de junior managers om dit wel te doen met challenges. Dit zijn opdrachten die zij per mail ontvangen en hen activeren om de nieuwe skills in de praktijk te oefenen. De opdrachten zijn kort, krachtig en sluiten aan bij wat ze hebben geleerd in de workshops. Na een workshop ontvangen de junior managers  één keer in de twee weken een challenge.

Intervisie & Kick forward sessie
Na een periode van leren in de praktijk is er steeds een review preview moment; de kick-forward sessie. De junior managers kijken met elkaar terug op hoe zij de Challenges hebben volbracht. Wat ging er goed en waar liepen zij tegenaan in de werkpraktijk? Om vervolgens vooruit te kijken naar de nieuwe uitdaging in de toekomst en in te zoomen op het volgende topic in het programma. De junior managers leren van elkaar en krijgen een stuk verdieping van het onderwerp aansluitend bij persoonlijke uitdagingen.

nl_NL
en_GB nl_NL