Skip to main content

Mindfulness is een wetenschappelijk onderbouwde stroming binnen de psychotherapie. Mindful leven betekent met volle aandacht en zonder oordeel de wereld waarnemen. Wat levert dit op? Je piekert minder, je ervaart minder stress, meer ontspanning en hebt intensere ervaringen.

Hier zijn 3 praktische tips om je op gang te helpen:

1. Doorbreek routines
Elke dag dezelfde rit naar je werk, dat doe je op een gegeven moment op de automatische piloot. Je dagdroomt en denkt aan van alles en ineens ben je op je werk aangekomen. Door routines te doorbreken, word je gedwongen je volle aandacht te richten op wat je aan het doen bent. Neem dus eens een andere route of doorbreek een andere routine.

2. Train je aandachtspier
Eet bijvoorbeeld eens zonder afleidingen; zonder een gesprek te voeren of tv te kijken. Kijk naar elke hap die je neemt en focus je op de ervaring van de smaak, textuur en geur van je eten.

3. Neem een break
Neem regelmatig een korte break om het tempo van je dag te verlagen. Kies bijvoorbeeld 15 minuten waarin je niets doet; geen laptop, geen telefoon, zelfs geen boek. Mediteren is de ultieme reset voor je brein, maar je brein gewoon even rust geven is een belangrijke eerste stap.

In onze Rust in je Kop training ga je ook aan de slag met Mindfulness oefeningen die jou helpen om rust te vinden in je dagelijkse activiteiten.

Heb je hier vragen over? Bel Jobtraining op 0204230603 of mail ons.

Bron Bron