Skip to main content

Een goed geordende agenda kan het verschil maken tussen een dag die chaotisch voorbij vliegt of juist gestructureerd verloopt. Richt daarom jouw agenda zo in dat deze overzichtelijk is en jou goed aanstuurt.

Eén manier hiervoor is het maken van kleurblokken in je agenda. Bundel gelijksoortige taken en geef deze ‘categorie’ taken een eigen kleur. Kies bijvoorbeeld rood voor afspraken, groen voor mail, geel voor ad-hoc taken en blauw voor opruim taken. Plan gelijksoortige taken achter elkaar in een blok met de bijbehorende kleur.
Zo creëer jij overzicht in je agenda en structuur in je dag. Dit is niet alleen efficiënt (denk aan 3 keer op een dag documenten inscannen of één moment waarop je alle documenten inscant), het zorgt er ook voor dat jouw energie beter op peil blijft gedurende de dag. Het afwisselen van verschillende taken betekent dat het jou elke keer weer energie kost om te ‘starten’. Wanneer je taken in een blok achter elkaar inplant kost dit jou maar één keer die opstart energie.

Andere tips om slim te plannen:

  • Plan ruimte in je agenda voor ad-hoc taken
  • Plan niet urgente-taken op rustige momenten in
  • Doe in de ochtend schrijf- en denktaken
  • Doe in de middag telefoontjes, gesprekken en meetings

De kleurblokken in je agenda kunnen er bijvoorbeeld zo uitzien:

kleurblokken

 

Bron Bron Bron

Heb je hier vragen over? Bel Jobtraining op 0204230603 of mail ons.