Skip to main content

Vloggers en bloggers zijn de nieuwe tv-sterren en maken naam bij het grote publiek. Wat maakt hen zo succesvol online? Hun persoonlijke touch. De term ‘personal brand’ zegt het eigenlijk al; volgers willen een gezicht achter de posts. Hierdoor maak je makkelijker een connectie en kunnen anderen met jou identificeren. We hoeven niet allemaal een youtube-goeroe te worden om online succes te boeken; ook jij kan je persoonlijkheid laten zien en je personal brand een boost geven. Met deze 5 tips geef je jouw (professionele) online imago een personal touch:

1 Hou je berichten informeel; op social media mag dat ook bij zakelijke contacten. Bedenk dat het je vrienden zijn of op weg om vrienden te worden. Ook als je post vanuit het profiel van jouw organisatie is een persoonlijke touch fijn; mensen willen graag het gevoel hebben met een persoon te communiceren, niet met een autobot.

2 Deel en reageer op posts die niet direct werk- of nieuws gerelateerd zijn. Denk je dat jouw professionele netwerk hier niets om geeft? Think again; zij zijn ook niet 24/7 bezig met hun werk en iets wat jouw dag leuker maakt is waard om te delen met anderen.

3 Plan met mate. Gebruik maken van programma’s die op gezette tijden ingestelde posts sturen is handig en aan te raden, als je consistent wil zijn. Maar wissel het voldoende af met spontane posts en reageer op anderen om te laten zien dat je daadwerkelijk zelf actief bent. Af en toe deelnemen in een conversatie op twitter helpt hier ook bij.

4 Voeg altijd een persoonlijk bericht toe als je iemand toevoegt aan je netwerk. Punt.

5 Post foto’s vanaf je mobiel. Dit is het ultieme kijkje in iemands leven. Denk aan de ballonnen op je bureau op je verjaardag of een shot van het mooie uitzicht op weg naar je werk. Vooral Instagram is hier een goed kanaal voor. Bovendien is dit een leuke manier om creatief bezig te zijn en je fotografie skills een boost te geven.

#succes!

Bron1 Bron2

Heb je hier vragen over? Bel Jobtraining op 0204230603 of mail ons.