Skip to main content

Facebook, Linkedin, Twitter, Youtube, Pinterest, Instagram, Snappchat. De lijst van social media lijkt eindeloos en kan overweldigend zijn. Waar begin je en welk platform gebruik je met welk doel? Het is verleidelijk om al je aandacht aan één account te geven, zeker als je eenmaal bekend bent hiermee en succes boekt. Om echt succesvol te zijn in je personal branding is het belangrijk om je aandacht te verdelen tussen verschillende accounts.

Waarom? Je wilt verschillende aspecten van jezelf laten zien en daarvoor is het gebruik van één social media platform niet genoeg. De verschillende platforms hebben namelijk elk een eigen functie en ze complementeren elkaar. Zo kun je op Twitter je intellect en aandacht voor de laatste trends laten zien, op Pinterest je persoonlijke interesses en hobby’s delen en op LinkedIn jouw professionale skills een podium geven. Allemaal aspecten van jouw brand. Actief zijn op meerdere platforms biedt nog meer voordelen;

1 Je zoekmachine ranking gaat omhoog
Door content te posten, liken en delen op meerdere plekken, wordt je sneller gevonden in Google en komen er meer resultaten tevoorschijn.

2 Je komt in contact met meer mensen
De kans dat iedereen die interessant is voor jouw netwerk op dat ene specifieke platform actief is, is erg klein. Via Twitter, LinkedIn, Facebook, Instagram of YouTube bereik je diverse groepen mensen en vergroot je makkelijker je netwerk.

3 Je weet wat er over je gezegd wordt
Dit is vooral belangrijk als jij de online branding van je organisatie managet, maar kan ook nuttig zijn om de buzz over jouw eigen brand in de gaten te houden. Door diverse platforms in de gaten te houden, heb je meer grip op wat er online over je wordt gezegd. Hier kun je vervolgens sneller op inspelen, wat ook de klantgerichtheid van je organisatie vergroot.

Bekijk eens waar jij online actief bent en waar nog niet. Welke accounts heb je, maar gebruik je eigenlijk nooit? Tijd om daar weer wat TLC aan te geven. Gebruik deze handige cheat sheet met een overzicht van de grootste social media platforms en hun functie:

Succes!

Bron

Heb je hier vragen over? Bel Jobtraining op 0204230603 of mail ons.