We ervaren het elke dag en overal om ons heen; de wereld verandert. Technologie en wetenschap zijn in een stroomversnelling terechtgekomen en de status quo van hoe we dingen doen wordt voortdurend uitgedaagd.
Exponentiële technologische ontwikkeling
De snelle groei van technologie heeft impact op alle aspecten van ons leven en elke branche en organisatie. Het kan ontwrichten, maar ons ook ondersteunen en naar een hoger niveau tillen. Dit zien we ook in learning; de noodzaak om leren onderdeel te maken van ons werk wordt een stuk makkelijker gemaakt door nieuwe technologische mogelijkheden.
Bij Jobtraining zijn wij continu op zoek naar nieuwe, slimmere manieren van leren. Leren dat past bij deze tijd, waardoor je met zo min mogelijk effort en hoogst mogelijke impact elke dag een beetje groeit. Technologie staat aan de basis van veel van deze nieuwe manieren van leren, wij hebben er een aantal voor jou op een rij gezet.
Het nieuwe leren met technologie
- Micro learning. Door nieuwe en snellere vormen van communicatie, verwerken we meer informatie dan ooit en staan we continu ‘aan’. Hierdoor ervaren we gebrek aan focus en wordt onze aandacht spanne korter. Het nieuwe leren is daarom micro-leren; theorie en opdrachten in hapklare stukken die makkelijk in je werkweek passen. Het uitgangspunt is alleen dát leren wat je echt nodig hebt in de praktijk. Klinkt goed? Check dan onze Challenges; wekelijkse mini opdrachten, die je verrassen en nieuwe ervaringen bieden op een onderwerp dat jij belangrijk vindt.
- Global en mobile learning. Online leren gaat tegenwoordig verder dan een e-learning module. Leren kan wanneer, waar en hoe jij dat wilt. Denk bijvoorbeeld aan een workshop volgen in een digitale classroom vanuit je woonkamer. Maar ook MOOCS, websites zoals skillshare en apps met kennisquizen helpen je om leren makelijk onderdeel te maken van je dagelijkse leven.
- Video learning. Uit een grootschalig onderzoek van Udemy blijkt dat 66% van online leren gebeurt middels video. Naast simpele en aantrekkelijke animatie infotainment filmpjes, zijn Youtube tutorials erg populair. Dat is niet zo gek; we leren van kinds af aan door te kijken hoe anderen iets doen en dit vervolgens na te doen. Video learning past ook in de onvoorspelbaarheid van ons werk; net als Netflix kun je het vooruit spoelen, herhalen en pauzeren. Ideaal om tijdens je lunchpauze of als dagstart even een filmpje te bekijken en zo je dagelijkse leerboost binnen te krijgen.
- Virtual learning. Een mooi voorbeeld van hoe technologie het leerproces kan versterken is de virtual reality bril. Denk aan het oefenen van een presentatie voor een ‘echt’ publiek dat real-time feedback geeft, zonder dat je daarvoor met anderen in een ruimte hoeft te zitten. Deze vorm van immersive leren zorgt voor een hogere activatie van je brein en dus meer leerimpact.
- Wearable technology. Ben je fan van gadgets als de Fitbit of Apple watch? Verdiep je dan eens in leren met draagbare technologie. De eerste organisaties experimenteren al met kleding die fysiologische informatie meten zoals je stress en energielevel. Je krijgt dan op de juiste momenten een seintje dat je even pauze moet nemen, moet bewegen of een glas water nodig hebt. Er wordt zelfs gewerkt aan technologie die meet wanneer jouw brein in ‘optimale leermodus’ is.
- Targeted Neuroplasticity Training (TNT) houdt zich bezig met het gericht stimuleren van bepaalde hersengebieden tijdens het leren. Zo wordt dankzij technologie de snelheid waarmee jij iets leert vergroot, zonder dat jij je hier zelf extra voor in hoeft te spannen.
Het nieuwe leren maakt gebruik van het beste wat technologie te bieden heeft en sluit aan bij hoe mensen in deze tijd graag leren. Wil jij learning binnen jouw organisatie naar het volgende level brengen? Of heb je andere vragen hierover? Bel Jobtraining op 0204230603 of mail naar info@jobtraining.nl