Skip to main content

The learning pit in

Het leven zit vol uitdagingen. Als je die wilt aangaan en ervan wilt leren (en daar zijn we nu eenmaal op ingesteld), dan ontkom je niet aan het betreden van the learning pit. Het model van de learning pit is ontwikkeld door James Nottingham en laat zien hoe een leerproces werkt. Aan de top van the learning pit twijfel je wellicht nog, maar op een gegeven moment besluit je erin te stappen of geeft het leven je een duwtje. Je loopt vol vertrouwen the learning pit in, maar komt er snel achter dat het toch niet zo makkelijk gaat als gehoopt. Je zakt dieper weg en komt langzaam op de bodem terecht. Je raakt in de war en twijfelt. Kan ik het wel? Gaat dit goed komen?

Wat nu?

Uit the learning pit klimmen is het uiteindelijke doel. Hoe groter de leerervaring, hoe lastiger dit klimmen zal zijn. Als dit niet meteen lukt, dan kun je er moedeloos van worden. Maar realiseer je dat inventiviteit en veerkracht je ver kunnen brengen. Wellicht kom je op een gegeven moment tot het besef dat het je alleen niet lukt en zoek je steun of advies bij anderen.

The learning pit uit

Het is fijn om met Iemand in gesprek te gaan die je liefdevol een spiegel voorhoudt en op een veilige manier kunt bespreken wat je denkt of voelt.  Diegene staat buiten jouw dagelijks leven en heeft daarom minder een mening over wie je bent en wat je zou moeten doen. Dit kan helpen om je gevoelens en gedachtes beter te begrijpen, op een rijtje te zetten. Van daaruit ontdek je nieuwe kanten van jezelf en mogelijkheden om the learning pit uit komen.

Na the learning pit

Pas na the learning pit kun je terugkijken en zien wat je allemaal overwonnen hebt. Je hebt echt iets geleerd over jezelf en het leven, wat betekent dat je met nieuwe inzichten en energie weer zelf verder kunt.

Heb je hier vragen over? Bel Jobtraining: 0204230603 of mail ons.