Skip to main content

Wist je dat het kantoor waarin je werkt invloed heeft op jouw productiviteit? Met een aantal simpele aanpassingen kun je jouw efficiëntie, motivatie en werkplezier verhogen. Wij geven je 5 tips:

1 Werk bij een raam. Uit onderzoek blijkt dat het hebben van een fijn uitzicht, rechtstreeks correleert met een hogere productiviteit, tot wel 16%. Draai je bureau dus naar het raam toe.

2 Doe dit raam open. Frisse lucht is gezond en houdt je brein fit. Nog beter; maak regelmatig een wandeling in de buitenlucht.

3 Zorg voor een plek waar je je kan afzonderen. Een grote gedeelde ruimte is fijn voor de connectie met je collega’s, maar kan funest zijn voor je concentratie en productiviteit. Werk daarom minstens 2 uur per dag in een rustige omgeving.

4 Richt een plek in waar je je kunt ontspannen. Genoeg pauzes nemen tijdens je werkdag zorgt voor een betere focus en houdt je energie level op peil. Dit werkt het beste wanneer je even weg bent van je werkplek. Zet bijvoorbeeld een pingpong tafel neer, creëer een zithoekje met magazines of maak een chill-lounge met zitzakken en een schommel.

5 Zorg voor een gezellig decor. Het toevoegen van kleur, planten, leuke posters en een aantal persoonlijke items zorgt voor een fijnere gemoedstoestand en verhoogt de sfeer in het team. Het verlaagt stress en je voelt je meer op je gemak.

Wat pas jij aan?

Have fun!

Bron1 Bron2

Heb je hier vragen over? Bel Jobtraining op 0204230603 of mail ons.