Skip to main content
learning bites

Train de trainer voor EP Nuffic

By juni 29, 2017augustus 3rd, 2022No Comments

Aanleiding
Je bent nooit ‘af’ en uitgeleerd. Dit geldt ook voor de interne trainers van EP Nuffic. Deze groep ervaren medewerkers is verantwoordelijk voor de interne opleiding van collega’s binnen EP Nuffic. Zij hebben veel inhoudelijke kennis en vervullen vanuit deze kennis en vanuit meer of minder ervaring als trainer hun trainersrol.

Hoe blijven de trainers-skills van deze interne trainers up to date en zorgen zij ervoor dat iedere training leuk en impactvol is? Hoe houden zij hun groepen gedurende het hele programma maximaal aangehaakt en zorgen zij ervoor dat de deelnemers leren van elkaar en vol energie en nieuwe inzichten de training verlaten? Om de interne trainers van EP Nuffic hier concrete tools en handvatten voor te geven heeft Jobtraining een op maat Train de Trainer programma ontwikkelt en uitgevoerd.

Omschrijving
Het Learning now Train de Trainer traject bestaat uit drie modules. Binnen deze modules leren de deelnemers hoe ze hun talenten nog meer kunnen inzetten in hun rol als trainer en worden ze gecoacht op hun didactische vaardigheden. Ze ontdekken wat de actuele ontwikkelingen en tools op het gebied van leren zijn en krijgen vernieuwende, praktische werkvormen aangereikt om zelf in te zetten. Daarnaast krijgen ze meer inzicht in hoe ons brein leert en hoe ze daar op een effectieve manier op kunnen aansluiten binnen een training. Dit alles in de vorm van een afwisselend en activerend programma waarbij ‘leren door te doen’ centraal staat.

Dit programma is in december 2016 uitgevoerd en wordt wegens succes in feb/maart 2017 nogmaals georganiseerd.