fbpx

Visie op leren

Plezier werkt

Leuk leren is effectief leren. Positieve spanning gekoppeld aan een leerervaring zorgt voor een verhoogde attentiewaarde, waardoor je het geleerde beter onthoudt.

Micro learning

Wij geloven in de kracht van licht verteerbaar leren in kleine, hapklare brokken. Micro learning sluit aan bij de hoeveelheid informatie die we tegenwoordig moeten verwerken en onze kortere aandachtspanne. Micro learning geeft ons brein de pauzes die het nodig heeft en maakt grote concepten behapbaar.

Leren door te doen op het werk

Wij geloven dat je het meeste leert door te doen. Je moet in actie komen, proberen, experimenteren en daarvan leren. Daarom werken wij volgens het 70-20-10 model van leren: 10% klassikaal leren (van de expert), 20% sociaal leren (van elkaar) en 70% on the job leren (door te doen) met challenges. 

Leren start bij een growth mindset

Uit je comfortzone stappen helpt je voor te bereiden op de toekomst. Dit doe je wanneer je een growth mindset hebt: het idee dat je altijd in ontwikkeling bent. Deze mindset zorgt ervoor dat je continu leert en ontleert. Daarom besteden wij in onze trainingen aandacht aan growth en fixed mindset. 

Need to know leeroplossingen 

De snel veranderende wereld vraagt om een hoge mate van actiegerichtheid en actie intelligentie; direct weten wat je in een situatie het beste kunt doen en dit ook doen. Daarom ligt in onze trainingen de focus in theorie op wat er NU nodig is: need to know en niets meer. 

Meetbare resultaten

Wij meten het effect en de impact van learning tracks met een digitaal evaluatieformulier. Het gewenste gedrag in de werkpraktijk is meetbaar via het challenges dashboard waarop continu feedback zichtbaar is op de praktijkopdrachten. 

nl_NL
en_GB nl_NL